Migreren van Squarespace naar Shopify

U kunt uw producten, klanten en bestelgegevens van Squarespace naar Shopify migreren. U moet uw gegevens uit Squarespace exporteren voordat u deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Uw winkelgegevens uit Squarespace exporteren

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace te exporteren. Wanneer uw export is voltooid, hebt u twee opgeslagen CSV-bestanden op uw computer die u kunt gebruiken om uw gegevens te importeren in Shopify.

Uw productgegevens uit Squarespace exporteren

Je kunt alleen fysieke en serviceproducten van Squarespace exporteren. Digitale producten en cadeaubonnen zijn niet opgenomen in het exportbestand van je product. Squarespace kan bovendien maximaal 2000 producten, inclusief hun varianten, exporteren.

Stappen:

1. Klik in je Squarespace-account op Settings.

2. Klik op Advanced > Import/Export > Export > Products.

3. Klik op DOWNLOAD. Er wordt een bestand met de naam products.csv opgeslagen op uw computer. Dit bestand bevat uw productgegevens.

Je bestel- en klantgegevens uit Squarespace exporteren

Stappen:

1. Klik in uw Squarespace-account op Commerce > Orders.

2. Klik op Exporteren.

3. Schakel in het dialoogvenster SELECT ORDERS TO EXPORT het selectievakje uit naast de bestellingen die u niet wilt importeren.

1. Klik op Volgende.

2. Selecteer een datumbereik bij Include Orders From en klik op Next.

3. Selecteer of u bestellingen voor alle producten of specifieke producten wilt exporteren en klik op Save. Er wordt een bestand met de naam orders.csv opgeslagen op je computer. Dit bestand bevat je bestel- en klantgegevens.

Stap 2: Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, moet u deze bestanden in Shopify importeren. Je moet de app Winkel importeren van Shopify hebben geïnstalleerd om uw gegevensimport te voltooien.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps > Winkel importeren.

2. Klik op de pagina Winkel importeren op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Je kunt je CSV-bestanden afzonderlijk toevoegen aan de app Winkel importeren.

Bestanden geselecteerd om te importeren

1. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je product-, klant- en bestelgegevens in de Shopify-beheerder kunnen zien. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe u een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die u kunt tegenkomen tijdens het importeren van uw Squarespace-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke berichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid in Squarespace is ingesteld op 'Verborgen', is je product niet beschikbaar voor aankoop in Shopify. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maakt je het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben, voegt u de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving.

Serviceproducten geïmporteerd als fysieke producten

Als u serviceproducten op je Squarespace-site had, worden deze in je Shopify-winkel geïmporteerd als fysieke producten zonder verzendopties. Als je serviceproducten boekingen of abonnementen vereist, dan moet u een geschikte app installeren om dit te ondersteunen.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merkt u dat sommige van je producten, klanten of bestellingen niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Houd er rekening mee dat Squarespace maximaal 2000 producten kan exporteren, waarbij elke variant als een enkel product wordt beschouwd. Producten die dit aantal overschrijden, worden dus niet opgenomen in je exportbestand en daarom niet geïmporteerd in je Shopify-winkel. Als je Squarespace-site bijvoorbeeld 500 producten heeft en elk product 5 varianten heeft, dan ziet u 2500 rijen in je exportbestand. Vanwege de exportlimiet bevat het exportbestand echter slechts 2000 rijen met gegevens. De resterende 500 rijen worden uitgesloten van het bestand, wat betekent dat 100 producten, inclusief hun varianten, niet worden geëxporteerd.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Digitale producten en cadeaubonnen worden niet geïmporteerd

Digitale producten en cadeaubonnen zijn niet opgenomen in het exportbestand van uw product, dus ze kunnen niet worden geïmporteerd. Je moet ze afzonderlijk aan uw Shopify-winkel toevoegen. Zie Diensten of digitale producten verkopen en Cadeaubon-producten toevoegen of bijwerken voor meer informatie.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.