Migreren van Squarespace naar Shopify

Je kunt je producten, klanten en bestelgegevens van Squarespace naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit Squarespace exporteren voordat je deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Je winkelgegevens uit Squarespace exporteren

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace te exporteren. Wanneer je export is voltooid, heb je twee opgeslagen CSV-bestanden op je computer die je kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Stappen:

1. Ga vanuit je SquareSpace-account naar je geavanceerde instellingen om een CSV-exportbestand te downloaden voor productgegevens. Zie producten exporteren naar een CSV-bestand voor instructies.

2. Ga in je Squarespace-account naar je pagina met bestellingen om een CSV-exportbestand voor bestel- en klantgegevens te downloaden. Zie Bestellingen exporteren voor instructies.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, moet je deze bestanden in Shopify importeren. Je moet de app Winkel importeren van Shopify hebben geïnstalleerd om je gegevensimport te voltooien.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Klik op de pagina Winkel importeren op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Je kunt je CSV-bestanden afzonderlijk toevoegen aan de app Winkel importeren.

Bestanden geselecteerd om te importeren

1. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je product-, klant- en bestelgegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Squarespace-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, zie je specifieke berichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid in Squarespace is ingesteld op 'Verborgen', is je product niet beschikbaar voor aankoop in Shopify. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Serviceproducten geïmporteerd als fysieke producten

Als je serviceproducten op je Squarespace-site had, worden deze in je Shopify-winkel geïmporteerd als fysieke producten zonder verzendopties. Als je serviceproducten boekingen of abonnementen vereist, dan moet je een geschikte app installeren om dit te ondersteunen.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merk je dat sommige van je producten, klanten of bestellingen niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Houd er rekening mee dat Squarespace maximaal 2000 producten kan exporteren, waarbij elke variant als een enkel product wordt beschouwd. Producten die dit aantal overschrijden, worden dus niet opgenomen in je exportbestand en daarom niet geïmporteerd in je Shopify-winkel. Als je Squarespace-site bijvoorbeeld 500 producten heeft en elk product 5 varianten heeft, dan zie je 2500 rijen in je exportbestand. Vanwege de exportlimiet bevat het exportbestand echter slechts 2000 rijen met gegevens. De resterende 500 rijen worden uitgesloten van het bestand, wat betekent dat 100 producten, inclusief hun varianten, niet worden geëxporteerd.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Digitale producten en cadeaubonnen worden niet geïmporteerd

Digitale producten en cadeaubonnen zijn niet opgenomen in het exportbestand van je product, dus ze kunnen niet worden geïmporteerd. Je moet ze afzonderlijk aan je Shopify-winkel toevoegen. Zie Diensten of digitale producten verkopen en Cadeaubonnen toevoegen of bijwerken voor meer informatie.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten hebt en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de items vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van je platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je online winkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als je Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat je import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.