Migreren van WooCommerce naar Shopify

Wanneer je je winkel migreert van WooCommerce naar Shopify, kun je je bestaande product- en klantgegevens importeren in Shopify. Voordat je je gegevens importeert in Shopify, moet u ze exporteren uit WooCommerce.

Je winkelgegevens exporteren uit WooCommerce

Voordat u je bestaande winkelgegevens importeert, moet u ze exporteren uit je WooCommerce-winkel. Wanneer je export is voltooid, heb je een opgeslagen XML-bestand op je computer dat je kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Stappen:

1. Klik in het WooCommerce-beheercentrum op Tools > Export (Exporteren).

2. Selecteer All content (Alle inhoud).

3. Klik op Download Export File (Exportbestand downloaden).

Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je winkelgegevens hebt geëxporteerd uit WooCommerce, moet u ze importeren in Shopify.

Stappen:

1. Ga vanuit de app Winkel importeren in Shopify naar Selecteer je platform > Importeren uit WooCommerce.

2. Klik op Bestand toevoegen.

3. Selecteer het XML-bestand met WooCommerce-gegevens dat u hebt gedownload.

4. Klik op Importeren.

5. Controleer je import.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als uw gegevensimport is gelukt, moet je je product- en klantgegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van uw producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je na uw gegevensimport handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke foutberichten in de sectie Products to review (Producten om te controleren) van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op View items (Items bekijken) te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid in WooCommerce was ingesteld op Verborgen, is je product niet beschikbaar voor aankoop in je winkel. Je kunt je producten beschikbaar stellen door ze beschikbaar te stellen voor een verkoopkanaal.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Als u klanten de afmetingen van je product nodig hebben, voegt u de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving.

Sommige producten of klanten zijn niet geïmporteerd

Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden overgeslagen tijdens een import. Alleen de meest recente klantvermelding waarvoor dubbele gegevens bestaan, wordt geïmporteerd.

Gebundelde producten zijn niet geïmporteerd

Als enkele van je producten zijn gebundeld op WooCommerce, moet u deze producten handmatig toevoegen aan Shopify. Voor het bundelen van producten moet u een app gebruiken. Je kunt een productbundelings-app installeren via de Shopify App Store.

Digitale producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je product een digitale download is, wordt het niet in je winkel gepubliceerd. Voor het verkopen van digitale producten moet u een app gebruiken. Je kunt de app Digital Downloads installeren om je producten beschikbaar te stellen in je winkel.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als u product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. U moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als u bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel maat maar niet kleur als optie heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de items vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van je platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als u tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je online winkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als u denkt dat u iets in je vorige import heeft gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als je Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat je import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.