Van Big Cartel naar Shopify migreren

De app Store Importer kan je product-, bestel- en klantgegevens van Big Cartel naar Shopify migreren. Je moet je gegevens exporteren van Big Cartel voordat je deze kunt importeren in Shopify.

Stap 1: Je winkelgegevens exporteren uit Big Cartel

De eerste stap van winkelmigratie is om je gegevens uit Big Cartel te exporteren. Wanneer je klaar bent met exporteren, downloadt je computer CSV-bestanden met je Big Cartel-gegevens. Je kunt dit gebruiken om die gegevens in Shopify te importeren

Stappen:

1. Ga vanaf je Big Cartel-dashboard naar Bestellingen > Verzonden.
  2. Klik op Meer acties en klik op Download CSV. Een CSV-bestand met je gegevens wordt op je computer opgeslagen.

Je kunt de bovenstaande stappen volgen om ook je niet-verzonden bestellingen te downloaden.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je bestellingen en klanten van Big Cartel hebt geëxporteerd naar CSV-bestanden, kun je je productgegevens downloaden en vervolgens je gegevens importeren in Shopify.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren op Big Cartel in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden.

4. Voer de volgende stappen uit om je productgegevens te downloaden:

1. Voer de URL van je grote Cart-winkel in onder Voer de URL van je grote Cartel winkel in om producten te importeren.
    2. Klik op producten downloaden.
  5. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden. Je kunt hier je CSV-bestanden selecteren.

6. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, zijn je bestel-, klant- en productgegevens beschikbaar in het Shopify-beheercentrum. Als sommige van je klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een klant kunt toevoegen in Shopify.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Big Cartel-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Historische bestellingen

Bestellingen die van je vorige platform zijn geïmporteerd, worden alleen voor historische doeleinden naar je Shopify-winkel gemigreerd. Deze bestellingen krijgen automatisch de status Gearchiveerd. Hoewel je ze technisch kunt dearchiveren, kun je geen functionaliteit uitvoeren die normaal gesproken is gereserveerd voor bestellingen die in een Shopify-winkel zijn gemaakt.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Als twee of meer klanten een e-mailadres of telefoonnummer delen, wordt alleen de meest recente klantvermelding geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de artikelen vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, hebben de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tag-indelingen voor importfouten, zoals een ontbrekende afbeelding of gedupliceerde variant, verschillen afhankelijk van het platform waarvandaan je importeert.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatiemethode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records hebt gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

2. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.