Van Big Cartel naar Shopify migreren

Met de app Winkel importeren van Shopify kun je je bestel- en klantgegevens migreren van Big Cartel naar Shopify. Maar voordat je je gegevens kunt importeren in Shopify, moet je ze exporteren uit Big Cartel.

Stap 1: Je winkelgegevens exporteren uit Big Cartel

De eerste stap van winkelmigratie is om je gegevens uit Big Cartel te exporteren. Wanneer je export is voltooid, heb je opgeslagen CSV-bestanden op je computer die je kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Exporteer je bestel- en klantgegevens uit Big Cartel

Stappen:

1. Ga vanaf je Big Cartel-dashboard naar Bestellingen > Verzonden.
  2. Klik op Meer acties en klik op Download CSV. Een CSV-bestand met je gegevens wordt op je computer opgeslagen.

Je kunt de bovenstaande stappen volgen om ook je niet-verzonden bestellingen te downloaden.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je bestellingen en klanten van Big Cartel hebt geëxporteerd naar CSV-bestanden, kun je je productgegevens downloaden en vervolgens je gegevens importeren in Shopify. Je moet de import Store-app van Shopify hebben geïnstalleerd om te beginnen.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Voer de volgende stappen uit om je productgegevens te downloaden:

1. Voer de URL van je grote Cart-winkel in onder Voer de URL van je grote Cartel winkel in om producten te importeren.
      Grote Cart-winkel-URL
    2. Klik op producten downloaden.
  1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Bestanden vanuit Big Cartel exporteren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je bestel- en klantgegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van je klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een klant kunt toevoegen in Shopify.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Big Cartel-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je bestellingen of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, zie je specifieke berichten in de sectie KLANTEN OM TE CONTROLEREN van het importoverzicht. Je kunt je klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige bestellingen of klanten zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merk je op dat sommige bestellingen of klanten niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je klanten niet zijn geïmporteerd, dan kun je ze handmatig toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

Shopify Import past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de items vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van je platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je online winkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, dan worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.