Migreren van BigCommerce naar Shopify

Shopify Import kan je product-, bestel- en klantgegevens van BigCommerce naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit BigCommerce exporteren voordat je deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Je winkelgegevens exporteren uit BigCommerce

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit BigCommerce te exporteren. Wanneer je klaar bent met exporteren, downloadt je computer CSV-bestanden met je BigCommerce-gegevens. Je kunt dit gebruiken om die gegevens in Shopify te importeren.

Je productgegevens exporteren uit BigCommerce

Wanneer je je producten exporteert uit je BigCommerce-winkel, moet je ook extra product- en variantinformatie exporteren om volledige productgegevens te exporteren.

Stappen:

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Products > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Products op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je productgegevens wordt opgeslagen op je computer.
  4. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Bulk Edit en klik op Continue.
  5. Klik op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een tweede CSV-bestand met aanvullende product- en variantinformatie wordt opgeslagen op je computer.

Je bestelgegevens exporteren uit BigCommerce

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Orders > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Orders op Export my Orders to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je bestelgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Je klantgegevens exporteren uit BigCommerce

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Customers > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Customers Export op Export my customers to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je klantgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je producten, bestellingen en klanten van BigCommerce naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, kun je deze bestanden importeren in Shopify.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen > Importeren.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren voor BigCommerce in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden. Je kunt hier je CSV-bestanden selecteren. Bij het importeren van producten moet je de geëxporteerde bestanden voor zowel de Default- als Bulk Edit-template toevoegen om de gegevens correct te kunnen importeren.

4. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als het importeren van je gegevens is gelukt, zijn je product-, bestel- en klantgegevens nu beschikbaar in je Shopify-beheercentrum. Als bepaalde producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je ze handmatig toevoegen. Zie een product toevoegen of een klant toevoegen voor meer informatie.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je BigCommerce-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Als twee of meer klanten een e-mailadres of telefoonnummer delen, wordt alleen de meest recente klantvermelding geïmporteerd.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als de productzichtbaarheid van producten in BigCommerce op verborgen is ingesteld wanneer je hun gegevens exporteerde, dan worden die producten ook als verborgen naar Shopify geïmporteerd. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties. Als een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Tags toegepast op geïmporteerde records

Shopify Import past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de artikelen vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, hebben de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tag-indelingen voor importfouten, zoals een ontbrekende afbeelding of gedupliceerde variant, verschillen afhankelijk van het platform waarvandaan je importeert.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.