Migreren van Etsy naar Shopify

Je kunt je producten, klanten en bestelgegevens van Etsy naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit Etsy exporteren voordat je deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Je winkelgegevens uit Etsy exporteren

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit Etsy te exporteren. Wanneer je klaar bent met exporteren, downloadt je computer CSV-bestanden met je Etsy-gegevens. Je kunt dit gebruiken om die gegevens in Shopify te importeren.

Je productgegevens uit Etsy exporteren

1. Ga vanuit je Etsy-dashboard naar Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Klik onder Vermeldingen momenteel te koop op CSV downloaden. Een CSV-bestand met je productgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Je bestel- en klantgegevens uit Etsy exporteren

1. Ga vanuit je Etsy-dashboard naar Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Onder Bestellingen selecteer Bestellingen als het CSV-type dat je wilt downloaden.
  3. Selecteer een maand en jaar. Als je gegevens voor een heel jaar wilt downloaden, selecteer het jaar. Als je over meerdere jaren aan bestellingsgegevens beschikt, kun je de bestanden voor elk jaar downloaden en gezamenlijk in Shopify importeren.
  4. Klik op CSV downloaden. Een CSV-bestand met je klant- en bestellingsgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Gegevens van je bestellingsitems exporteren uit Etsy

1. Ga vanuit je Etsy-dashboard naar Winkelbeheer en klik vervolgens op Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Onder Bestellingen selecteer Bestellingsitems als het CSV-type dat je wilt downloaden.
  3. Selecteer een maand en jaar. Als je gegevens voor een heel jaar wilt downloaden, selecteer het jaar. Als je over vele jaren aan bestellingsitems beschikt, download dan de bestanden voor elk jaar en importeer ze gezamenlijk in Shopify.
  4. Klik op CSV downloaden. Een CSV-bestand met je bestellingsitems wordt opgeslagen op je computer.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je producten, klanten, bestellingen en bestellingsitems van Etsy naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, kun je deze bestanden in Shopify imporeren.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren op Etsy in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik in Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden.

4. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

5. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen. Bij het importeren van bestellingen moet je de geëxporteerde bestanden voor zowel orders als bestellingsitems toevoegen om de gegevens correct te kunnen importeren.

6. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, zijn je product-, klant- en bestelgegevens in het Shopify-beheercentrum beschikbaar. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Etsy-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Als twee of meer klanten een e-mailadres of telefoonnummer delen, wordt alleen de meest recente klantvermelding geïmporteerd.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als de productzichtbaarheid van producten in Etsy op verborgen is ingesteld wanneer je hun gegevens exporteerde, dan worden die producten ook als verborgen naar Shopify geïmporteerd. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties. Als een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de artikelen vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, hebben de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tag-indelingen voor importfouten, zoals een ontbrekende afbeelding of gedupliceerde variant, verschillen afhankelijk van het platform waarvandaan je importeert.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatiemethode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records hebt gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.