Migreren vanuit PrestaShop naar Shopify

De app Winkel importeren kan je product- en combinatie gegevens uit Prestashop naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit PrestaShop exporteren voordat je het kunt importeren in Shopify.

Stap 1: je winkelgegevens uit PrestaShop exporteren

Voordat je je bestaande winkelgegevens kunt importeren, moet je ze eerst uit PrestaShop exporteren. Shopify stelt een module beschikbaar die je in je Prestashop-winkel kunt installeren om gegevens te exporteren. Wanneer je export is voltooid, downloadt je computer een ZIP-bestand met je PrestaShop-gegevens, dat je kunt gebruiken om die gegevens te importeren in Shopify.

Stappen:

1. Download de export module ZIP file.

2. Ga vanaf je PrestaShop-beheerder naar Modules > Module Beheerder en klik Upload een module.

3. Selecteer het ZIP-bestand om de module op je PrestaShop-winkel te installeren.

4. Wanneer de module is geïnstalleerd, klik op Configureer.

5. Klik Export op de configuratiepagina van de module. Een ZIP-bestand met je winkelgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je winkelgegevens hebt geëxporteerd uit PrestaShop, moet je ze importeren in Shopify.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren op PrestaShop in het vervolgkeuzemenu.

3. Onder Upload bestanden, klik Voeg bestand toe en selecteer het geëxporteerde bestand.

4. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, zijn je productgegevens in het Shopify-beheercentrum beschikbaar. Als sommige van je producten niet zijn geïmporteerd, kun je ze handmatig toevoegen. Je kunt een product handmatig toevoegen nadat de gegevens zijn geïmporteerd.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je PrestaShop-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige producten konden niet worden geïmporteerd

Als sommige van je producten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid in PrestaShop is ingesteld op 'Verborgen', is je product niet beschikbaar voor aankoop in je winkel. Je kunt je producten beschikbaar stellen door ze beschikbaar te stellen voor een verkoopkanaal.

Digitale producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je product een digitale download is, wordt het niet in je winkel gepubliceerd. Voor het verkopen van digitale producten moet je een app gebruiken. Je kunt de app Digitale downloads installeren om je producten beschikbaar te stellen in je winkel.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties. Als een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Producten zijn niet meer beschikbaar in meerdere talen

Als je producten in meerdere talen moeten worden weergegeven, moet je een app gebruiken om productdetails te vertalen. In de Shopify App Store vind je een app om je producten te vertalen.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de artikelen vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, hebben de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tag-indelingen voor importfouten, zoals een ontbrekende afbeelding of gedupliceerde variant, verschillen afhankelijk van het platform waarvandaan je importeert.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatiemethode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records hebt gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.