Migreren van ShopKeep naar Shopify

Je kunt de Store Importer-app gebruiken om je ShopKeep-producten naar Shopify te migreren. Je moet je gegevens exporteren uit ShopKeep voordat je deze kunt importeren in Shopify.

Stap 1: je winkelgegevens exporteren vanuit ShopKeep

Exporteer je productgegevens vanuit de backoffice van je ShopKeep. Raadpleeg de Ondersteuningspagina's voor ShopKeep voor gedetailleerde instructies.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je productgegevens hebt geëxporteerd vanuit ShopKeep, importeer je het geëxporteerde bestand in Shopify.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Store Importer.

2. Klik op de pagina Store Importer op Bestand toevoegen en selecteer het geëxporteerde bestand.

Als het platform dat op de pagina Store Importer wordt vermeld, niet het platform is van je winkel, scrol je naar de onderkant van de pagina en klik je op Selecteer een ander platform. Selecteer vervolgens ShopKeep in het vervolgkeuzemenu.

1. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

In de volgende gedeelten worden enkele van de dingen beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je ShopKeep-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige producten konden niet worden geïmporteerd

Als sommige van je producten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als de productzichtbaarheid van producten in ShopKeep op verborgen is ingesteld wanneer je hun gegevens exporteerde, dan worden die producten ook als verborgen naar Shopify geïmporteerd. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Serviceproducten geïmporteerd als fysieke producten

Als je serviceproducten op je ShopKeep-site had, worden deze in je Shopify-winkel geïmporteerd als fysieke producten zonder verzendopties. Als je serviceproducten boekingen of abonnementen vereist, dan moet je een geschikte app installeren om dit te ondersteunen.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

2. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.