Migreren van Square naar Shopify

Je kan je producten, voorraad en klantgegevens van Square naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit Square exporteren voordat je deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Exporteer je winkelgegevens van Square

De eerste stap in je winkelmigratie is om je producten, voorraad en klantgegevens van Square te exporteren. Wanneer je klaar bent met exporteren, downloadt je computer twee CSV-bestanden met je Square-gegevens. Je kunt die gebruiken om die gegevens in Shopify te importeren.

Stappen

1. Meld je aan bij je Square-account en ga vervolgens naar je geavanceerde instellingen.

2. Exporteer je bibliotheek als CSV-format om je product- en voorraadgegevens te downloaden.

3. Ga naar de pagina van je klanten en klik op Importeren/exporteren > Klanten exporteren > Downloadenom je klantgegevens te downloaden.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Als je je product-, voorraad- en klantgegevensdata van Square in een CSV-bestand hebt geëxporteerd, importeer je dat bestand in Shopify.

Stappen

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Apps > Store Importer.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren op Square in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik in Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden.

4. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, zijn je product- en klantgegevens in het Shopify-beheercentrum beschikbaar. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen.

Stappen

1. Controleer in het Shopify-beheercentrum je product-, voorraad- en klantgegevens om te verifiëren dat alle gegevens zijn geïmporteerd.

2. Als sommige gegevens niet zijn geïmporteerd, voeg dan ontbrekende producten of ontbrekende klantenrecords handmatig toe.

Problemen oplossen bij het importeren van gegevens

Als je fouten tegenkomt wanneer je je gegevens importeert met het CSV-bestand, bekijk dan de oplossingen voor veelvoorkomende importproblemen van product-CSV.

Probeer de volgende oplossingen als je merkt dat je gegevens niet zijn geïmporteerd zoals verwacht.

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

## Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

2. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.

Het importeren van een aantal producten of klantenrecords is mislukt

Als niet al je producten of klanten geïmporteerd zijn, kan je een product toevoegen of een klant toevoegen.

Productafbeeldingen en aangepaste attributen worden niet geïmporteerd. Je moet productafbeeldingen toevoegen in je Shopify-winkel.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Als twee of meer klanten een e-mailadres of telefoonnummer delen, wordt alleen de meest recente klantvermelding geïmporteerd.

Voorraad op meerdere locaties kan niet worden geïmporteerd

Om voorraad op meerdere locaties te importeren, moet je eerst de locaties aanmaken in Shopify. De namen in Shopify moeten exact overeenkomen met de namen in Square. Je kunt de exacte locatienamen vinden in het geëxporteerde CSV-bestand in de kolommen die Current Quantity bevatten.

Als je voorraad van meerdere locaties probeert te importeren voordat de locaties in Shopify zijn gemaakt, kan de voorraad niet worden geïmporteerd.

Producten met variabele prijzen geïmporteerd met prijs van 0

Producten met variabele prijzen of prijzen per locatie hebben prijs van 0 nadat ze zijn geïmporteerd en zijn niet beschikbaar in je verkoopkanalen. Er wordt je gevraagd deze producten te bekijken en zelf de productprijzen in te stellen voor elk van de beïnvloede producten.