Migreren van Squarespace naar Shopify

Je kunt je producten, klanten en bestelgegevens van Squarespace naar Shopify migreren. Je moet je gegevens uit Squarespace exporteren voordat je deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Je winkelgegevens uit Squarespace exporteren

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace te exporteren. Wanneer je klaar bent met exporteren, downloadt je computer twee CSV-bestanden met je Squarespace-gegevens. Je kunt dit gebruiken om die gegevens in Shopify te importeren.

Stappen:

1. Ga in je Squarespace-account naar je geavanceerde instellingen om een CSV-exportbestand voor productgegevens te downloaden. Raadpleeg Producten naar een CSV exporteren voor instructies.

2. Ga in je Squarespace-account naar je pagina met bestellingen om een CSV-exportbestand voor bestel- en klantgegevens te downloaden. Zie Bestellingen exporteren voor instructies.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je product-, klant- en bestelgegevens uit Squarespace naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, moet je deze bestanden in Shopify importeren.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen > Importeren.

2. Kies op de pagina Je gegevens in Shopify importeren op Squarespace in het vervolgkeuzemenu.

3. Klik in Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden.

4. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, zijn je product-, klant- en bestelgegevens in het Shopify-beheercentrum beschikbaar. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Squarespace-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Controleer de berichten in het gedeelte controleren van het importoverzicht voor eventuele fouten. Je kunt je geïmporteerde gegevens handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je de producten handmatig toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Als twee of meer klanten een e-mailadres of telefoonnummer delen, wordt alleen de meest recente klantvermelding geïmporteerd.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als de productzichtbaarheid van producten in Squarespace op verborgen is ingesteld wanneer je hun gegevens exporteerde, dan worden die producten ook als verborgen naar Shopify geïmporteerd. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties. Als een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Serviceproducten geïmporteerd als fysieke producten

Als je serviceproducten op je Squarespace-site had, worden deze in je Shopify-winkel geïmporteerd als fysieke producten zonder verzendopties. Als je serviceproducten boekingen of abonnementen vereist, dan moet je een geschikte app installeren om dit te ondersteunen.

Digitale producten en cadeaubonnen worden niet geïmporteerd

Digitale producten en cadeaubonnen zijn niet opgenomen in het exportbestand van je product, dus ze kunnen niet worden geïmporteerd. Je moet ze afzonderlijk aan je Shopify-winkel toevoegen. Raadpleeg Diensten of digitale producten verkopen en Cadeaubonnen toevoegen of bijwerken voor meer informatie.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de artikelen vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, hebben de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tag-indelingen voor importfouten, zoals een ontbrekende afbeelding of gedupliceerde variant, verschillen afhankelijk van het platform waarvandaan je importeert.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt. De klanten worden eerst gematcht via e-mailadres en vervolgens telefoonnummer als er geen overeenkomst voor een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als een import producten bevat die je al in je Shopify-winkel hebt, worden de overeenkomende producten in de import overgeslagen en niet geïmporteerd. Wanneer de import is voltooid, wordt er een lijst met de overgeslagen producten weergegeven in het Importoverzicht.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte artikelen bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen. Wacht tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.

Overwegingen voor klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.