Transporter-app

Gebruik de Transporter-app om klant-, product- en bestelrecords te importeren in uw Shopify-winkel. Deze app accepteert CSV-bestanden (Comma-Separated Values) voor elk van deze recordtypen, verwerkt de records en importeert ze vervolgens als objecten in Shopify.

De Transporter-app maakt deel uit van een reeks tools waarmee u makkelijker online winkels van andere platforms kunt migreren naar Shopify Plus. Deze reeks bevat de volgende tools:

• De Transporter-opdrachtregeltool, die u kunt gebruiken om records van het ene platform te extraheren en te converteren naar CSV-bestanden die door de Transporter-app worden ondersteund. Ontwikkelaars kunnen de bronbestanden voor deze tool bewerken en gegevens van andere platforms converteren naar CSV-bestanden. De opdrachtregeltool is een open-source Ruby gem, die kan worden gedownload en geïnstalleerd via github.com/Shopify/shopify_transporter.

• De Transporter-app, die u kunt gebruiken om product-, klant- en bestelgegevens te importeren in Shopify. Deze app uploadt CSV-bestanden en is beschikbaar in de Shopify App Store.

CSV-voorbeeldbestanden en beschrijvingen

Om klanten, producten en bestellingen te kunnen importeren in Shopify, hebt u voor elk recordtype een apart CSV-bestand nodig. U kunt de opdrachtregeltool Transporter gebruiken om dit CSV-bestand te genereren, of u kunt de indeling in het CSV-voorbeeldbestand volgen om het zelf te maken.

Voor elk object zijn voorbeeldbestanden en beschrijvingen van ondersteunde kolommen beschikbaar.

Voorbeeldbestanden Kolombeschrijvingen
Producten.csv Productbeschrijvingen
Klanten.csv Klantbeschrijvingen
Bestellingen.csv Bestellingsbeschrijvingen

CSV-bestandsregels

Als u de Transporter-opdrachtregeltool gebruikt om uw CSV-bestanden te maken, voldoen uw bestanden al aan de volgende regels:

• De naam van uw CSV-bestand moet de naam bevatten van het objecttype (producten, klanten, bestellingen) dat het bestand bevat. Een bestand dat de klantrecords bevat, moet bijvoorbeeld het woord 'klanten' bevatten (bijvoorbeeld mijnklanten.csv).
  • Het CSV-bestand moet UTF-8-codering gebruiken om te voorkomen dat er ongewenste speciale tekens in uw bestand worden gegenereerd. Als u uw bestand opslaat zonder UTF-8-codering te gebruiken, worden uw gegevens beschadigd wanneer u het als nieuwe spreadsheet uploadt. Shopify kan beschadigde bestanden niet voor u herstellen.

En, zoals voor de meeste CSV-bestanden geldt:

• De eerste regel in het CSV-bestand moet de namen van de kolomkoppen bevatten.
  • De volgorde van de kolommen is niet belangrijk, maar elke rij moet dezelfde volgorde van kolommen volgen.
  • Elke kolom in het bestand moet worden gescheiden door een komma en elke regel moet worden gescheiden door een regeleinde.
  • Als een waarde speciale tekens bevat, zoals een komma (,), een aanhalingsteken (') of een dubbel aanhalingsteken ("), moet u de hele waarde tussen dubbele aanhalingstekens zetten. Bijvoorbeeld "Unit 8, 150 Elgin Street" (niet Unit 8"," 150 Elgin Street). Als u binnen deze waarde dubbele aanhalingstekens moet gebruiken, gebruik dan twee dubbele aanhalingstekens:" ""8th Floor"", 150 Elgin Street".
  • Zorg ervoor dat u rechte aanhalingstekens gebruikt in plaats van slimme aanhalingstekens (ook wel 'gekrulde aanhalingstekens' genoemd).

Als u uw CSV-bestanden bewerkt of een ander proces gebruikt om uw CSV-bestanden te maken, moet u ervoor zorgen dat uw CSV-bestanden aan deze regels voldoen. Als u problemen ondervindt bij het werken met uw CSV-bestanden, kunt u Google Spreadsheets gebruiken.

De volgorde van uw imports bepalen

De volgorde waarin u uw producten, klanten en bestellingen importeert, is belangrijk. U moet ze in de volgende volgorde importeren:

1. Producten
  2. Klanten
  3. Bestellingen

Testimports uitvoeren

Probeer eerst een paar records te importeren voordat u een groot aantal records importeert in Shopify. Vaak is een iteratieve benadering nodig, waarbij u bijvoorbeeld een klein aantal records importeert, de resultaten ervan controleert (in de app en in de beheerder), het CSV-bestand corrigeert en de objecten vervolgens opnieuw importeert. Voordat u objecten opnieuw kunt importeren, moet u ze uit Shopify verwijderen. U kunt de Transporter-app gebruiken om de objecten te verwijderen door een CSV-bestand op te geven met de objecten die moeten worden verwijderd.

E-mailmeldingen uitschakelen

Wanneer bestellingen worden geïmporteerd in Shopify met behulp van de Transporter-app, geldt het volgende:

• Meldingen worden niet naar uw klanten verzonden.
  • Meldingen worden naar uw team verzonden om hen te laten weten dat er nieuwe bestellingen aan uw winkel zijn toegevoegd. Wanneer u bestellingen test en importeert in een winkel die nog niet actief is, kunnen deze meldingen afleidend zijn. U kunt deze meldingen uitschakelen terwijl uw bestellingen worden geïmporteerd.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Meldingen.
  2. Klik onder Bestelmeldingen op Uitschakelen.

Vergeet niet de meldingen weer in te schakelen zodra u klaar bent met het importeren van uw bestellingen.

Producten, klanten en bestellingen importeren

Vergeet niet om eerst producten, dan klanten en dan bestellingen te importeren.

Stappen:

1. Controleer in de Transporter-app of Bestand uploaden is ingeschakeld voor de Actie.
  2. Voer uw CSV-bestand in.

Nadat uw bestand is geüpload, begint de app uw objecten te importeren.

Testproducten, -klanten en -bestellingen verwijderen

U kunt producten, klanten en bestellingen bulksgewijs uit uw Shopify-winkel verwijderen met behulp van de Transporter-app. U kunt hetzelfde CSV-bestand gebruiken dat u hebt gebruikt om de objecten te importeren, maar dit CSV-bestand heeft alleen de kolom nodig die de unieke sleutel van het object bevat:

Objecttype Vereiste kolom met unieke sleutel
Producten (inclusief alle bijbehorende productvarianten) Handle
Klanten E-mail of Telefoonnummer
Bestellingen Naam

De Transporter-app kan alleen objecten verwijderen, geen delen van objecten. De app kan bijvoorbeeld producten (inclusief de bijbehorende varianten) verwijderen, maar niet afzonderlijke varianten.

Stappen:

1. Selecteer Delete records from Shopify (Records verwijderen uit Shopify) in de vervolgkeuzelijst Acties.
  2. Klik op Bestand uploaden en voer het CSV-bestand in.

Nadat het bestand is geüpload, begint de Transporter-app de objecten te verwijderen.