Producten vermelden op het Amazon-verkoopkanaal

Met het Amazon-verkoopkanaal kun je vermeldingen maken en beheren om je producten te verkopen op Amazon. Je Shopify-producten worden niet automatisch vermeld op Amazon wanneer je het Amazon-verkoopkanaal activeert. In plaats daarvan kun je Shopify koppelen aan je bestaande Amazon-vermeldingen, een aanbieding maken voor een product dat je verkoopt en dat al wordt verkocht op Amazon of een nieuwe aanbieding maken voor een product dat nieuw is op Amazon.

Wanneer je een vermelding hebt gemaakt, wordt deze naar Amazon verzonden ter goedkeuring. De succesvolste vermeldingen worden binnen een paar uur goedgekeurd. Als je vermelding is goedgekeurd, wordt deze weergegeven op de Amazon-marktplaats. Je kunt je vermeldingen op het Amazon-verkoopkanaal beheren in je Shopify-beheercentrum.

Goedkeuring krijgen om te verkopen in een categorie

Voor bepaalde productcategorieën is goedkeuring van Amazon vereist vóór de verkoop. Als voor je product goedkeuring is vereist, word je gevraagd je aan te melden voordat je je vermelding kunt verzenden.

Op dit moment kun je alleen vermeldingen voor nieuwe producten maken door het Amazon-verkoopkanaal in deze categorieën te gebruiken:

• Kleding, schoenen en sieraden
  • Knutselspullen en naaigerei
  • Huis en keuken
  • Balkon, gazon en tuin
  • Sport en outdoor
  • Gezondheid en huishouden
  • Speelgoed en spellen
  • Schoonheid
  • Elektronica

Je kunt nog steeds rechtstreeks in Amazon Seller Central nieuwe vermeldingen voor producten in andere categorieën maken en deze vervolgens aan Shopify koppelen.

Een nieuwe vermelding voor een product maken

Als je merkeigenaar bent of als je een product verkoopt dat nog niet op Amazon wordt vermeld, moet je een nieuwe vermelding voor je product maken.

Voordat je een vermelding via het Amazon-verkoopkanaal maakt, heb je een UPC- of EAN-code nodig voor elke productvariant die je wilt weergeven, tenzij je merk is geregistreerd. Amazon gebruikt de UPC of EAN om een ASIN te maken, waarmee je product wordt geïdentificeerd op Amazon.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in je Shopify-assortiment dat je op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren:

3. Klik op de pagina Zoeken op Vermelding maken:

4. Zoek in de categorielijst de categorie die overeenkomt met je product:

Nadat je een categorie hebt geselecteerd, moet je je productdetails bewerken voordat je deze publiceert naar Amazon. Bepaalde productdetails worden automatisch gesynchroniseerd en de bijbehorende velden in de vermeldingsdetails worden automatisch ingevuld. Details die je invoert op de pagina met Amazon-vermeldingsdetails, hebben geen invloed op je productdetails elders in Shopify.

Je productdetails bewerken:

1. Vul de velden in Amazon-vermeldingsdetails in:

2. Selecteer in de sectie Varianten de productopties die van toepassing zijn op je product. Als je bijvoorbeeld een wit T-shirt verkoopt dat in verschillende maten wordt geleverd, selecteer Maat. Je kunt de productopties niet wijzigen nadat je de vermelding hebt gepubliceerd naar Amazon, maar je kunt wel meer varianten toevoegen binnen de opties die je hebt geselecteerd.

1. Vul de velden Details in (inclusief de Product-ID), kies Instellingen voorraadbeheer, voer indien van toepassing de Productietijd in en selecteer een afbeelding voor je variant. Herhaal deze stap voor alle varianten die je aan de lijst wilt toevoegen.

2. Klik op Publiceren.

Een UPC- of EAN-code toevoegen

Op Amazon moeten alle nieuwe vermeldingen een GTIN (Global Trade Item Number) hebben, een unieke product-ID voor elke productvariant die wordt gebruikt om een ASIN te maken. Wanneer je een vermelding maakt via het Amazon-verkoopkanaal, kun je een UPC- of EAN-code aan je productvariantgegevens toevoegen om aan deze vereiste te voldoen. De product-ID die je toevoegt, wordt automatisch opgenomen wanneer je een Amazon-vermelding maakt.

Je kunt meer lezen over het gebruik van GTIN-product-id's in het Amazon Helpcentrum. Het is belangrijk dat je geen valse GTIN-gegevens voor je producten opgeeft. Lees meer over streepjescodes en GTIN's.

Je kunt voor een productvariant de UPC- of EAN-code toevoegen in het veld Streepjescode wanneer je een nieuwe vermelding maakt in het Amazon-verkoopkanaal.

De streepjescode toevoegen door een product te bewerken

Stappen:

1. Ga in Shopify naar een productpagina.

2. Klik in het gedeelte Voorraad op Bewerken naast een variant.

3. Voer in het veld Streepjescode het GTIN in voor de productvariant.

4. Klik op Opslaan.

Je geregistreerde merk toevoegen

Als je merk is geregistreerd op Amazon, kun je vermeldingen zonder GTIN's maken. Je kunt op de pagina Account een geregistreerd merk toevoegen aan het Amazon-verkoopkanaal. Je moet dezelfde merknaam gebruiken die je op Amazon Seller Central gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Account.

2. Klik in de sectie Amazon-merkregister op Geregistreerd merk toevoegen.

3. Voer je merknaam in en selecteer de vermeldingscategorie en het vermeldingskenmerk voor het merk.

4. Klik op Merk toevoegen.

Nadat je je geregistreerde merk hebt toegevoegd, kun je dit selecteren wanneer je een vermelding maakt en hoef je geen GTIN voor de vermelding toe te voegen.

Een aanbieding voor een product maken op Amazon

Als je een product wilt verkopen dat al beschikbaar is op Amazon, kun je een aanbieding maken.

Je kunt het Amazon-verkoopkanaal gebruiken om het product te zoeken op Amazon en dit vervolgens aan een product in je Shopify-beheercentrum koppelen en de details voor de aanbieding bewerken.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in je Shopify-assortiment dat je op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren.

3. Klik op de pagina Zoeken op Product zoeken.

Hiermee wordt een lijst met vergelijkbare producten in het Amazon-assortiment weergegeven. Je kunt op Bekijken op Amazon klikken om de volledige productdetails te bekijken. Als je Shopify-product niet overeenkomt met een van deze producten, moet je een nieuwe vermelding op Amazon maken.

1. Zoek het product op Amazon dat overeenkomt met je product en klik op Selecteren.

Nadat je je product hebt vergeleken met een product op Amazon, kun je kiezen welke varianten je wilt aanbieden en de vermelding bewerken:

1. Kies op de pagina Vermelding bewerken welke varianten je aan je aanbieding wilt toevoegen door de Amazon-varianten te vergelijken met je Shopify-productvarianten. Als je geen specifieke variant aan je vermelding wilt toevoegen, selecteer Variant niet aanbieden in de vervolgkeuzelijst SHOPIFY-VARIANTEN.

2. Voer een catalogusprijs in en kies voorraadinstellingen voor elke variant die je aan de vermelding toevoegt.

3. Klik op Publiceren wanneer je klaar bent.

Shopify aan je bestaande Amazon-vermeldingen koppelen

Als je al op Amazon verkoopt, kun je je bestaande Amazon-vermeldingen aan je Shopify-producten koppelen. Als je je Shopify-producten aan je Amazon-aanbiedingen koppelt, kun je je bestaande aanbiedingen beheren via je Shopify-beheercentrum. Als je je bestaande vermeldingen koppelt, kun je ook voorkomen dat je per ongeluk twee aanbiedingen voor hetzelfde product maakt.

Stappen:

1. Als er koppelbare producten worden gedetecteerd door het Amazon-verkoopkanaal, wordt er een banner weergegeven. Producten die worden afgehandeld via Afhandeling door Amazon in Amazon Seller Central, kunnen niet aan je Shopify-producten worden gekoppeld omdat het Amazon-verkoopkanaal geen FBA-aanbiedingen ondersteunt. Klik op Producten koppelen op de pagina Vermeldingen.

2. Klik op Door producten bladeren naast het product dat je aan je Shopify-product wilt koppelen.

3. Klik in het dialoogvenster Selecteer een product op het product waarnaar je een koppeling wilt maken en klik op Product selecteren.

4. Selecteer hoe je de voorraad wilt beheren voor de producten die je koppelt.

5. Voer zo nodig een productietijd in. Als je Niet vereist voor deze producten kiest, wordt de standaardproductietijd ingesteld op 2 dagen. Als je meer tijd nodig hebt om het artikel te produceren voordat je het verzendt, voer het aantal dagen in tijdens het koppelen, zelfs als je al een andere productietijd hebt ingesteld in Amazon Seller Central. Anders wordt de productietijd in Amazon ingesteld op de standaardwaarde van 2 dagen.

6. Selecteer de variant die je wilt koppelen aan je Amazon-vermelding.

7. Klik op Producten koppelen om je bestaande Amazon-vermelding aan je Shopify-product te koppelen.

Nadat je een product aan een vermelding hebt gekoppeld, wordt dit weergegeven op de pagina Vermeldingen van je Shopify-beheercentrum.

Je kunt voor een productalle gekoppelde varianten loskoppelen op de pagina Vermelding bewerken.