Geautomatiseerde berichten aanpassen in Messenger

Nadat je het Messenger-kanaal hebt toegevoegd, kun je de geautomatiseerde berichten bewerken die je klanten in Messenger ontvangen, evenals het Messenger-menu dat in chats wordt weergegeven.

Je geautomatiseerde berichten aanpassen in Messenger

Wanneer je het Messenger-verkoopkanaal gebruikt, ontvangen klanten geautomatiseerde bestellingsbevestigingen en -updates in Messenger. Je kunt deze geautomatiseerde berichten aanpassen via de pagina Aanpassingen in Shopify.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Aanpassingen het gedeelte Berichttemplates en selecteer de naam van de template die je wilt wijzigen: - Bestellingsbevestiging
    • Verzendingsupdate
    • Verzending klaar voor bezorging
    • Verzending bezorgd
    • Welkomstbericht
    • Introductie tot collecties
    • Productberichten
    • Introductie tot opties
    • Geen producten
  1. Voer op de pagina Bericht bewerken de tekst in die je in het geautomatiseerde bericht wilt weergeven. Met sommige opties, zoals de verzendingsupdate, kun je de knoptekst aanpassen die in de chat wordt weergegeven.
  2. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Het Messenger-menu aanpassen

Je kunt het menu aanpassen dat in Messenger wordt weergegeven wanneer een klant een gesprek met je winkel begint. Het standaardmenu bevat knoppen met de tekst Koop nu, Website bekijken en Meer informatie. Je kunt de knopnamen wijzigen, de knoppen Websitelink bekijken en Aangepast bericht in- of uitschakelen en de instellingen voor de knoppen aanpassen via de pagina Aanpassingen in Shopify.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Messenger-menu op Menu aanpassen.
  2. Breng de wijzigingen aan:

- Als je de tekst van een knop wilt wijzigen, voer je je tekst in een van de velden Knopnaam in. - Als je de websitelinkknop naar een URL wilt leiden, voer de URL in het veld Websitelink in. - Als je een geautomatiseerd bericht voor je klanten wilt instellen, voer het bericht in het gedeelte AANGEPAST BERICHT in. - Schakel de selectievakjes in de gedeelten WEBSITELINK BEZOEKEN en AANGEPAST BERICHT in of uit om deze knoppen in of uit te schakelen. De knop KOOP NU kun je niet uitschakelen.