Klantervaring

Nadat je account door Facebook is geverifieerd, verschijnt er een sectie Shop op je Facebook-pagina. Dit is waar je producten en collecties worden weergegeven wanneer ze beschikbaar zijn voor Facebook Shop. Je kunt je producten, bestellingen en klanten beheren in je Shopify-beheercentrum.

Facebook voegt een knop Koop nu toe aan je Facebook-startpagina, die linkt naar het Winkel-gedeelte op je Facebook-pagina. Je kunt wijzigingen aanbrengen aan de knop op Facebook, bijvoorbeeld door deze te koppelen aan een online Shopify-winkel.

Klantvragen

Klanten kunnen je via je Facebook-pagina berichten sturen met behulp van Messenger, en je kunt antwoorden als je bedrijf. Als je het Messenger-kanaal toevoegt, kunnen klanten je producten rechtstreeks in de chat kopen met behulp van een geautomatiseerd systeem.

Je klanten kunnen ook per e-mail contact met je opnemen via de knop Contact opnemen met verkoper in hun ontvangstbewijs en in hun aankoopgeschiedenis op Facebook. Met deze knop worden klantvragen doorgestuurd naar het e-mailadres voor klantondersteuning dat je bij Shopify hebt geregistreerd.

Aangepaste informatie

Facebook vereist dat je de klantgegevens die je verzamelt via Facebook Shop verwerkt op basis van hun Merchantovereenkomst voor merchants.

Afrekenen

Wanneer een klant een product selecteert om via je Facebook-pagina te kopen, wordt hij naar de Shopify-checkout geleid om betaalgegevens in te voeren. Klanten op Facebook kunnen slechts één product per keer kopen, omdat ze automatisch worden omgeleid van Facebook om af te rekenen op Shopify. Ze ontvangen automatisch bevestigingsmails over hun bestellingen in je winkel en hun bestellingen worden weergegeven op de pagina Bestellingen in Shopify.