Vereisten voor Facebook en Instagram by Meta

Je hebt een Facebook-account en een webshop nodig om Facebook en Instagram by Meta te installeren. Als je geen Facebook-account hebt wanneer je Facebook en Instagram by Meta in het Shopify-beheercentrum installeert, krijg je de vraag om je aan te melden voor een account.

Vanwege specifieke criteria moet je mogelijk de instellingen van je winkel wijzigen voordat je een verkoopkanaal kunt toevoegen.

Als je winkel niet in aanmerking komt voor een verkoopkanaal, wordt het kanaal als Niet beschikbaar weergegeven in het Shopify-beheercentrum. Klik op Je kunt dit kanaal niet toevoegen om te zien waarom je winkel niet in aanmerking komt.

Afrekenen on Instagram en Facebook

• Shopify bepaalt de omzetbelasting voor producten die je op Instagram verkoopt op basis van het belastingregistratienummer dat je opgeeft. Als je bedrijf is geregistreerd, moet je een geldig belastingregistratienummer opgeven voor elke staat waarin je een fysieke locatie beheert. Je kunt je burgerservicenummer gebruiken als belastingregistratienummer.
  • Wanneer je verzendgegevens instelt, moet je een standaard verzendoptie instellen in de verzendinstellingen van je Shopify-beheercentrum. Je kunt ook aanvullende verzendopties instellen, zoals spoedverzending.
  • Je Facebook-account moet worden gekoppeld aan een bankrekening, zodat je betalingen kunt ontvangen voor bestellingen die op Facebook of Instagram zijn geplaatst. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Betalingen en klik vervolgens op Ga naar Facebook om je bankgegevens op Facebook in te voeren of te bewerken. Meer informatie over het toevoegen van bankgegevens op Facebook vind je in het helpcentrum van Facebook.
  • Je moet een retourbeleid toevoegen voor bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat het is goedgekeurd door Facebook nadat de installatie is voltooid.
  • Bestellingen die op Facebook en Instagram zijn geplaatst, moeten binnen 30 dagen worden afgehandeld.
  • Bied klanten een trackingnummer voor bezorgingen.
  • Zorg ervoor dat in je retourbeleid een periode van ten minste 30 dagen wordt vastgelegd waarin klanten artikelen kunnen retourneren.
  • Checkout op Facebook en Instagram is een product van Meta, dus worden de vereisten voor het gebruik van deze checkout-methode door Meta bepaald.
  • Producten die worden verkocht op Facebook en Instagram moeten het Facebook-handelsbeleid volgen.
  • Producten die worden verkocht op Facebook en Instagram moeten de servicevoorwaarden van Shopify Payments volgen.

Meer informatie vind je in Checkout-methoden voor Facebook en Instagram by Meta.

Facebook Shop

Je komt alleen in aanmerking om producten te vermelden op Facebook met behulp van de Facebook Shop-functie in Facebook en Instagram by Meta, als je aan enkele vereisten voldoet: