Instagram Shopping instellen

Instagram Shopping koppelt het product dat je in Shopify hebt met je Instagram-bedrijfsprofiel. Voordat je Instagram Shopping toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt en dat je producten aan je Facebook-assortiment hebt toegevoegd. Je kunt een Facebook-productassortiment maken door Facebook Shop in te stellen.

Voeg Instagram Shopping toe aan het Facebook-verkoopkanaal

Instagram Shopping kan worden ingesteld als de eerste functie wanneer je het Facebook-verkoopkanaal installeert, of het kan op elk gewenst moment worden toegevoegd via de overzichtspagina van het Facebook-verkoopkanaal. Er zijn mogelijk al enkele stappen voltooid als je Facebook Shop of Facebook Marketing al hebt ingesteld in het Facebook-verkoopkanaal.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Facebook-verkoopkanaal > Overzicht.
  2. Klik op instellen om te beginnen in het gedeelte instagram Shopping.
  3. Sluit de gewenste Facebook-accounts aan op het Facebook-verkoopkanaal.
  4. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden en klik vervolgens op goedkeuring vragen.

Het beoordelen van producten door Facebook duurt 24-48 uur.

Je productassortiment beheren

Via de pagina Shopping in de opties van je Instagram-bedrijfsprofiel kun je je productassortiment toevoegen.

Stappen:

1. Open je bedrijfsprofielopties in Instagram en ga naar het gedeelte Instellingen.
  2. Tik op Winkelen en bevestig je Facebook-account.

Als je het gedeelte Winkelen niet ziet, tik op Profiel bewerken en bevestig dat je bent verbonden met je Facebook-bedrijfspagina.

3. Selecteer de jouwwinkel.myshopify.com- productassortiment.

4. Tik op Gereed.

De beschrijving van je product wijzigen

Als je de productbeschrijving, naam of prijs wilt wijzigen die wordt weergegeven in de producttag-gegevens, moet je de productvermelding in Shopify bewerken en het bijgewerkte product op Facebook publiceren.

Het Instagram-verkoopkanaal instellen

Voordat je het Instagram-verkoopkanaal toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt en dat je producten aan je Facebook-assortiment hebt toegevoegd. Je kunt een Facebook-productassortiment maken door Facebook Shop in te stellen.

Stappen:

1. Meld je aan bij je Facebook-accountpagina om je Instagram-account in het verkoopkanaal te verifiëren.

Nadat je je Instagram-bedrijfsprofiel hebt toegevoegd, wordt je account door Instagram beoordeeld voor toegang tot de functie. Shopify kan de producttagfunctie niet inschakelen voor je winkel. Wanneer je bent goedgekeurd, zie je een melding in je Instagram-bedrijfsprofiel. Als je vragen hebt over of je winkel in aanmerking komt, kun je in het Instagram-helpcentrum informatie vinden.