Instagram Shopping instellen

Instagram Shopping koppelt het product dat je in Shopify hebt met je Instagram-bedrijfsprofiel, zodat klanten je producten in Instagram kunnen bekijken. Klanten kunnen je producten bekijken met producttags of door je onlinewinkel te bekijken. Voordat je Instagram Shopping toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt en dat je Instagram-profiel een Professional-account is.

Zet een Instagram-profiel om in een Professional-account

Stappen:

1. Open in de Instagram-app het profiel van je bedrijf.
  2. Tik op het pictogram .
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Account > Overschakelen naar Professional-account.
  5. Selecteer een categorie voor je bedrijf, bevestig je contactgegevens en koppel je Facebook-bedrijfspagina.

In het Facebook-helpcentrum kun je meer lezen over het converteren van een Instagram-profiel naar een bedrijfsprofiel.

Voeg Instagram Shopping toe aan het Facebook-verkoopkanaal

Instagram Shopping kan worden ingesteld als de eerste functie wanneer je het Facebook-kanaal installeert, of het kan op elk moment worden toegevoegd vanaf de overzichtspagina van het Facebook-kanaal. Als je al Facebook Shop of Facebook Marketing in het Facebook-kanaal hebt ingesteld, zijn mogelijk bepaalde stappen al voltooid.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Facebook-verkoopkanaal > Overzicht.
  2. Klik op instellen om te beginnen in het gedeelte instagram Shopping.
  3. Sluit de gewenste Facebook-accounts aan op het Facebook-verkoopkanaal.
  4. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden en klik vervolgens op goedkeuring vragen.

Het beoordelen van producten door Facebook duurt 24-48 uur.

Je productcatalogus toevoegen aan Instagram

Via de sectie Shopping in de instellingen van je Instagram-bedrijfsprofiel kun je je productassortiment toevoegen.

Stappen:

1. Open je bedrijfsprofielopties in Instagram en ga naar het gedeelte Instellingen.
  2. Tik op Bedrijven > Winkelen en bevestig je Facebook-account.
  3. Selecteer de productcatalogus die je wilt koppelen.
  4. Tik op Gereed.

Meer informatie over het toevoegen van je productcatalogus aan Instagram in het Facebook-helpcentrum.

De beschrijving van je product wijzigen

Als je de productbeschrijving, naam of prijs wilt wijzigen die wordt weergegeven in de producttag-gegevens, moet je de productvermelding in Shopify bewerken en het bijgewerkte product op Facebook publiceren. Je productbeschrijving mag op Instagram niet anders zijn dan in Shopify.

Als er op Instagram een onjuiste prijs voor een product is, zorg er dan voor dat je prijs en vergelijkingsprijs correct zijn in Shopify. Je kunt ook je Facebook Commerce Manager controleren om te controleren of er geen begin- of einddatum voor het product is.