Messenger toevoegen

Met de Facebook Messenger-functie in het Facebook-kanaal kun je Facebook Messenger verbinden met Shopify Inbox. Nadat je de Messenger-functie in het Facebook-kanaal hebt geactiveerd, kun je binnen Inbox berichten van Facebook Messenger verzenden en ontvangen. Zorg ervoor dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt voordat je Messenger toevoegt.

Gebruik Shopify Inbox voor centrale toegang tot al je klantberichten.

Shopify Inbox installeren

Voordat je Messenger toevoegt aan je Facebook-kanaal, installeer je Shopify Inbox. Shopify Inbox zorgt ervoor dat je producten en kortingen kan delen, en klantconversaties kan beheren.

Stappen

1. Installeer Shopify Inbox op een van de volgende mobiele apparaten: - iPhone

2. Open Shopify Inbox en log vervolgens in op je Shopify-account.

Raadpleeg Shopify Inbox instellen voor meer informatie over het instellen van Shopify Inbox.

Messenger toevoegen aan het Facebook-kanaal

Messenger kan op elk moment worden toegevoegd vanaf d Overzichtspagina van het Facebook-kanaal. Als Facebook Shop, Instagram Shopping of Facebook Marketing al is ingesteld in het Facebook-kanaal van je winkel, zijn mogelijk bepaalde stappen al voltooid.

Voordat je Messenger aan het Facebook-kanaal toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je het Facebook-kanaal hebt ingesteld en dat je Facebook-pagina een knop Bericht ons heeft. Raadpleeg Hoe voeg ik een knop Bericht ons toe aan mijn Facebook-pagina voor meer informatie over het toevoegen van een knop Bericht ons.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Facebook > Overzicht.
  2. Klik in het gedeelte Messenger op Instellen om te beginnen.
  3. Klik op Bevestigen om Shopify Inbox toestemming te geven om met Messenger samen te werken.
  4. Klik op Ga naar Facebook om je Messenger-knop in te stellen. De Facebook-pagina van je bedrijf moet een knop Bericht ons hebben om deze stap te voltooien.
  5. Klik op Ga naar Shopify Inbox om in te loggen bij Shopify Inbox om je Messenger-installatie te voltooien.
  6. Klik op Voltooien op de pagina Facebook Messenger instellen.

Wanneer een klant je een bericht stuurt op Facebook Messenger, kun je nu reageren met Shopify Inbox.