Producten publiceren op het Facebook-kanaal

Nadat je het Facebook-kanaal hebt ingesteld, worden je Shopify-producten gesynchroniseerd met Facebook. Je kunt de producten selecteren die je beschikbaar wilt stellen voor het kanaal op de Productpagina of via de bulk-editor in het Facebook-kanaal.

Wanneer je een product beschikbaar maakt voor het Facebook-kanaal, is het beschikbaar voor alle functies die je op het Facebook-kanaal hebt ingesteld. Omdat alle functies van het Facebook-kanaal dezelfde productcatalogus hebben, kun je producten niet beschikbaar maken voor maar één functie van het Facebook-kanaal als je meerdere functies hebt ingesteld. Als je bijvoorbeeld Facebook Shop én Instagram Shopping op het Facebook-kanaal hebt ingesteld en je maakt een product beschikbaar voor het Facebook-kanaal, dan is het product zowel in Facebook Shop als op Instagram Shopping beschikbaar.

Collecties in Shopify worden niet gesynchroniseerd met Facebook. Je kunt collecties voor Facebook aanmaken met je beschikbare producten in je Facebook Commerce Manager.

Productvereisten

Als je wilt dat een product beschikbaar is op Facebook, moet het product aan enkele vereisten voldoen:

Je producten beschikbaar stellen voor het Facebook-kanaal

Als je de producten wilt bekijken die beschikbaar zijn voor het Facebook-kanaal, klik je in het Shopify-beheercentrum op Facebook > Overzicht > Producten bekijken.

Als je geen producten in je winkel hebt, klik je op Product toevoegen om producten aan je winkel toe te voegen.

Stap 1: Controleer de productbeschikbaarheid in het Facebook-verkoopkanaal.

1. Controleer of je producten zijn gepubliceerd in het Facebook-verkoopkanaal op de pagina Producten.

2. Klik op Meer filters.

3. Selecteer Niet beschikbaar op Facebook in het gedeelte Beschikbaarheid.

4. Klik op Gereed.

Stap 2: Je producten beschikbaar stellen op het Facebook-verkoopkanaal

1. Voer een van de volgende handelingen uit als je je producten beschikbaar wilt stellen op Facebook:

2. Klik op Meer acties > Beschikbare kanalen toevoegen...

3. Selecteer Facebook in het nieuwe dialoogvenster.

4. Klik op Producten beschikbaar stellen.

Facebook-product status

In het gedeelte Productstatus van de Overzichtspagina kun je de status van producten zien die beschikbaar zijn in het Facebook-kanaal en of er fouten zijn opgetreden. Klik voor een lijst met fouten op Producten weergeven. Gebruik de informatie in de kolom Problemen om eventuele problemen met een product op te lossen.

Producten verbergen via het Facebook-kanaal

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.

2. Klik op de naam van het product dat je wilt verbergen voor Facebook.

3. Klik in de sectie Productbeschikbaarheid van de pagina met productdetails op Beheren.

4. Schakel in het dialoogvenster Beschikbaarheid van verkoopkanalen beheren het selectievakje Facebook uit en klik vervolgens op Gereed.

5. Klik op Opslaan.

Productdetails wijzigen

Wijzigingen in productgegevens in Shopify worden automatisch gesynchroniseerd met Facebook. Je kunt wijzigen hoe de afbeelding, titel of prijs van een product op Facebook wordt weergegeven door het product te bewerken in Shopify. Je ziet je wijzigingen op Facebook verschijnen nadat je producten zijn gesynchroniseerd, wat meestal een paar minuten duurt.

Bekijk de producten die worden gedeeld met Facebook

Ga naar het gedeelte Product status van het Facebook-kanaal in je Shopify-beheercentrum voor een lijst met de producten die beschikbaar zijn voor Facebook en eventuele productfouten.