Producten publiceren op Facebook en Instagram by Meta

Nadat je Facebook en Instagram by Meta hebt ingesteld, worden je Shopify-producten gesynchroniseerd met Facebook. Je kunt de producten selecteren die je beschikbaar wilt stellen voor het kanaal op de productpagina of via de bulk-editor in Facebook en Instagram by Meta.

Wanneer je een product beschikbaar maakt voor Facebook en Instagram by Meta, is het beschikbaar voor alle functies die je in Facebook en Instagram by Meta hebt ingesteld. Omdat hetzelfde productassortiment wordt gedeeld in alle functies van Facebook en Instagram by Meta, kun je producten niet beschikbaar maken voor maar één functie van Facebook en Instagram by Meta als je meerdere functies hebt ingesteld. Als je bijvoorbeeld Facebook Shop én Instagram Shopping op Facebook en Instagram by Meta hebt ingesteld en je maakt een product beschikbaar voor Facebook en Instagram by Meta, dan is het product zowel in Facebook Shop als op Instagram Shopping beschikbaar.

Alleen als je winkel in de Verenigde Staten is gevestigd, worden collecties in Shopify gesynchroniseerd met Facebook. Als je winkel zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kun je met je beschikbare producten in de Facebook Commerce Manager collecties voor Facebook aanmaken.

Productvereisten

Als je wilt dat een product beschikbaar is op Facebook, moet het product aan enkele vereisten voldoen:

Je producten beschikbaar stellen voor Facebook en Instagram by Meta

Als je de producten wilt bekijken die beschikbaar zijn voor Facebook en Instagram by Meta, klik je in het Shopify-beheercentrum op Facebook > Overzicht > Producten bekijken.

Als je geen producten in je winkel hebt, klik je op Product toevoegen om producten aan je winkel toe te voegen.

Stap 1: De productbeschikbaarheid op Facebook en Instagram by Meta controleren

1. Controleer of je producten zijn gepubliceerd op Facebook en Instagram by Meta op de pagina Producten.

2. Klik op Meer filters.

3. Selecteer Niet beschikbaar op Facebook in het gedeelte Beschikbaarheid.

4. Klik op Gereed.

Stap 2: Je producten beschikbaar stellen voor Facebook en Instagram by Meta

1. Voer een van de volgende handelingen uit als je je producten beschikbaar wilt stellen op Facebook:

• Selecteer alle producten die worden weergegeven nadat je de filter Niet beschikbaar op Facebook hebt toegepast.
    • Selecteer een voor een welke producten je beschikbaar wilt stellen.
  2. Klik op Meer acties > Beschikbare kanalen toevoegen...

3. Selecteer Facebook in het nieuwe dialoogvenster.

4. Klik op Producten beschikbaar stellen.

Facebook-product status

In het gedeelte Productstatus van de Overzichtspagina kun je de status van producten zien die beschikbaar zijn in Facebook en Instagram by Meta en of er fouten zijn opgetreden. Klik voor een lijst met fouten op Producten weergeven. Gebruik de informatie in de kolom Problemen om eventuele problemen met een product op te lossen.

Producten verbergen voor Facebook en Instagram by Meta

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.

2. Klik op de naam van het product dat je wilt verbergen voor Facebook.

3. Klik in de sectie Productbeschikbaarheid van de pagina met productdetails op Beheren.

4. Schakel in het dialoogvenster Beschikbaarheid van verkoopkanalen beheren het selectievakje Facebook uit en klik vervolgens op Gereed.

5. Klik op Opslaan.

Productgegevens wijzigen

Wijzigingen in productgegevens in Shopify worden automatisch gesynchroniseerd met Facebook. Je kunt wijzigen hoe de afbeelding, titel of prijs van een product op Facebook wordt weergegeven door het product te bewerken in Shopify. Je ziet je wijzigingen op Facebook verschijnen nadat je producten zijn gesynchroniseerd, wat meestal een paar minuten duurt.

Bekijken welke producten met Facebook worden gedeeld

Ga naar het gedeelte Productstatus van Facebook en Instagram by Meta in het Shopify-beheercentrum voor een lijst met de producten die beschikbaar zijn voor Facebook en eventuele productfouten.

Fouten met productpublicaties oplossen

Wanneer je producten synchroniseert nadat je Checkout op Facebook en Instagram hebt ingesteld, is het mogelijk dat je product publicatiefouten heeft. Als je er gegevens ontbreken bij je producten die nodig zijn voor Facebook, zie je een waarschuwing in het gedeelte Producten op de Overzichtspagina van Facebook en Instagram by Meta. Je kunt het product pas opnieuw proberen te synchroniseren met Facebook en Instagram by Meta nadat je eventuele productfouten hebt opgelost.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Facebook.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in de sectie Producten op Producten weergeven om de productbulk-editor te openen. Ontdek hoe je de productbulk-editor gebruikt.

5. Controleer eventuele publicatiefouten voor producten en breng de vereiste wijzigingen aan in productinformatie.

6. Klik op Opslaan.

Veelvoorkomende fouten bij het publiceren van producten

Gebruik deze referentie om productfouten op te lossen die voorkomen dat producten worden gesynchroniseerd met Facebook.

Veelvoorkomende fouten bij het publiceren van producten en hun oplossingen
Fout Oplossing
Een productafbeelding toevoegen Klik op de afbeelding van de tijdelijke aanduiding om een afbeelding voor je product te uploaden of te selecteren.
Een productcategorie selecteren Voer een Google-productcategorie in die overeenkomt met het product. Voor sommige categorieën is aanvullende informatie vereist, zoals leeftijd.
Fouten met productvarianten oplossen Voeg informatie toe voor elke productvariant, zoals de grootte en kleur van de variant.