Klanten importeren

Je kunt de CSV-klantentemplate gebruiken om een lijst met klanten samen met de bijbehorende prijslijsttags te importeren in het Shopify-beheercentrum. Na de import kun je hen uitnodigen om hun groothandelsaccount aan te maken via de pagina Klanten op het groothandelskanaal.

Het is sneller om vóór het importeren tags aan je klanten toe te voegen in het CSV-bestand dan daarna. Als je bijvoorbeeld weet welke prijslijsttag je aan deze klanten wilt toewijzen, voeg deze tag toe aan je klanten in het CSV-bestand.

Groothandelsklanten importeren

Ga als volgt te werk om groothandelsklanten te importeren:

1. Gebruik de CSV-klantentemplate om een CSV-bestand te maken voor het importeren van groothandelsklanten. Zorg ervoor dat je de tags die aan je prijslijsten zijn gekoppeld, aan deze klanten toevoegt. Zie Klantenlijsten importeren en exporteren.
  2. Klik op de pagina Klanten in het Shopify-beheercentrum op Klanten importeren en volg de instructies om de klanten te importeren. Zie Klanten importeren en exporteren.
  3. Open de pagina Klanten op het groothandelskanaal en controleer of de zojuist geïmporteerde klanten in de tabel worden weergegeven.
  4. Als je wilt dat deze klanten inloggen bij je groothandel en hun eigen bestellingen maken, kun je ze uitnodigen. Selecteer de klanten in de tabel en klik vervolgens op Bulkacties > Uitnodiging verzenden.