Minimale aankoopbedragen voor groothandelsbestellingen

Je kunt een minimaal bestelbedrag voor je groothandel instellen op de pagina Voorkeuren om ervoor te zorgen dat je klanten bij elke groothandelsbestelling een minimaal bedrag besteden. Voor individuele klanten kun je het bedrag instellen op hun klantpagina. Een minimaal bestelbedrag dat voor een groothandelsklant is ingesteld, heeft voorrang op het minimale bestelbedrag dat voor de groothandel is ingesteld.

Stel dat je $ 150 instelt als het minimale bestelbedrag voor je groothandel, en dat je vervolgens $ 200 instelt als het minimale bestelbedrag voor klant Joost. Alle klanten behalve Joost maken bestellingen die $ 150 bedragen of overschrijden. Joost maakt bestellingen die $ 200 bedragen of overschrijden.

Je kunt ook minimum- en maximumhoeveelheden instellen voor afzonderlijke producten en varianten wanneer je je prijslijsten maakt. Meer informatie over groothandelsprijslijsten.

Het minimale bestelbedrag voor je groothandel instellen

Tenzij een groothandelsklant zijn eigen minimale bestelbedrag heeft, moeten je groothandelsklanten bestellingen indienen die het bedrag bedragen of overschrijden dat voor de groothandel is ingesteld.

Ga als volgt te werk om minimale bestelbedragen voor je groothandel in te stellen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Voorkeuren.

5. Selecteer de optie Minimaal aankoopbedrag instellen en voer het minimale bedrag voor groothandelsconceptbestellingen in.

6. Klik op Opslaan.

Het minimale bestelbedrag voor een groothandelsklant instellen

Het minimale bestelbedrag dat je voor een groothandelsklant instelt, is het bedrag dat zijn groothandelsbestellingen moeten bedragen of overschrijden (ongeacht of er een minimaal bestelbedrag voor de groothandel is ingesteld).

Ga als volgt te werk om het minimale aankoopbedrag voor een klant in te stellen:

1. Open het groothandelskanaal en klik op Klanten.
  2. Klik in de tabel op de naam van de klant.
  3. Selecteer Minimaal aankoopbedrag instellen en geef het minimumbedrag voor bestellingen van deze klant op.