Prijslijsten aanmaken

Maak een prijslijst voor de producten die je in je groothandel wilt verkopen. Een prijslijst bevat de groothandelsproducten en prijzen die je je groothandelsklanten wilt aanbieden. Je wijst je groothandelsklanten aan een of meer prijslijsten toe om hen toegang te geven tot deze producten en prijzen.

Prijslijsten kunnen het volgende bevatten:

• alle producten die tegen hetzelfde kortingspercentage worden aangeboden;
  • Een aantal collecties van producten die tegen verschillende kortingspercentages worden aangeboden.
  • specifieke producten die tegen vaste prijzen worden aangeboden.

Je kunt een prijslijst als volgt maken:

Voordat je begint

Je hebt het volgende nodig:

• Ten minste één product in je webshop. Als je een prijslijst op basis van een collectie wilt aanmaken, heb je ten minste één collectie nodig.
  • Ten minste één klant in je webshop met een klanttag die je wilt gebruiken om je groothandelsklanten te taggen. Je voegt deze tag aan je prijslijst toe. Elke klant die deze tag heeft, wordt aan de prijslijst toegewezen en heeft toegang tot de prijzen ervan in je groothandel.
  • Als je ervoor kiest je prijslijsten te importeren, vermeld je voor elke productvariant die je wilt importeren een barcode of SKU in je Shopify-winkel. Het importproces maakt gebruik van de SKU of barcode om de productvarianten in het CSV-bestand te koppelen aan die in je winkel. Hier vind je meer informatie over het importeren van prijslijsten.

Groothandelsprijslijsten maken

Ga als volgt te werk om een groothandelsprijslijst te maken:

1. Klik in het groothandelskanaal op Prijslijsten.
  2. Klik op Prijslijst maken.
  3. Kies het type prijslijst dat je wilt maken. Als je de optie voor het Importeren van prijslijsten kiest, moet je een CSV-bestand uploaden met je groothandelsprijzen.
  4. Volg de instructies op de pagina om de prijslijst te maken:

• Typ een beschrijvende titel voor je prijslijst, zodat je de prijslijst in het Shopify-beheercentrum kunt beheren. Deze titel wordt niet aan je klanten getoond. Een prijslijst die de beste prijzen voor je meest waardevolle klanten biedt, kan bijvoorbeeld goldlevel-minimumprices worden genoemd.
    • Kies de klanttag die je wilt gebruiken om je klanten aan deze prijslijst te koppelen wanneer je wordt gevraagd een klanttag toe te voegen.
  5. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Je klant is nu aan deze prijslijst toegewezen. Als andere klanten dezelfde tag hebben als de tag die aan de prijslijst is toegevoegd, worden zij ook aan deze prijslijst toegewezen.

Volgende stappen

Nu je je prijslijst hebt gemaakt, kun je er nog meer groothandelsklanten aan toewijzen. Om nog een klant aan deze prijslijst toe te wijzen, voeg de klanttag die je aan deze prijslijst hebt toegevoegd toe aan zijn/haar klantenpagina.