Prijzen bepalen en je producten beheren op Handshake

Je kunt je producten en productprijzen beheren in het Handshake-verkoopkanaal.

Producten beheren in Handshake

Als je een nieuw product maakt in je Shopify-beheercentrum, wordt het product automatisch toegevoegd aan het Handshake-verkoopkanaal. Je kunt de beschikbaarheid van het product aanpassen in je Shopify-beheercentrum. De pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal geeft je een overzicht van alle producten die je toevoegt. Je kunt de zoekbalk gebruiken om producten te filteren en producten te sorteren op producttitel, groothandelsprijs of winkelprijs.

Productbeschikbaarheid beheren

In het Handshake-verkoopkanaal kun je producten publiceren en publicaties ongedaan maken op de Handshake-marktplaats.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Selecteer een product dat je wilt bijwerken.
  3. Selecteer in de sectie Status of je het product wilt publiceren of dat ongedaan wilt maken.
  4. Klik op Opslaan.

Producten hebben de volgende statussen op de pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal:

• Gepubliceerd - het product is beschikbaar voor winkelies op de Handshake-marktplaats.
  • In afwachting - het product is klaar om te worden gepubliceerd, maar je hebt nog niet je Handshake-leveranciersprofiel gepubliceerd.
  • Niet gepubliceerd - het product beschikt niet over alle benodigde gegevens of je hebt het product uit de Handshake-marktplaats verwijderd.

Prijzen en productcategorieën aan je producten toevoegen

Om je producten op de Handshake-marktplaats te publiceren, moet je aan elk product de volgende prijsdetails toevoegen. Deze informatie wordt weergegeven naast je producten terwijl winkeliers browsen en kopen op de Handshake-marktplaats.

Vereiste Handshake-productgegevens
Prijsdetail Beschrijving
Groothandelsprijs De prijs per artikel die een verkoper betaalt als ze je product in groothandel kopen op de Handshake-marktplaats. Dit moet lager zijn dan de winkelprijs.
Verkoopprijs De aanbevolen prijs voor verkopers om het product te verkopen. Dit moet hoger zijn dan de winkelprijs.
Artikelen per verpakking Het aantal artikelen dat in een standaardverpakking van het product zit. Als je bijvoorbeeld 30 producten per verpakking verkoopt, moeten winkeliers in groepen van 30 eenheden een aankoop doen.
Minimale bestelling Het kleinste aantal artikelen dat een verkoper kan bestellen van het product. Als je bijvoorbeeld je minimale bestelling instelt op 50, moeten winkeliers minstens 50 artikelen van je product kopen.

Je moet elk product aan een productcategorie toewijzen in de vooraf gedefinieerde categorieën in Handshake. Als je bijvoorbeeld T-shirts voor dames verkoopt, selecteer je de productcategorie Apparel & Footwear > Women's Apparel. Als je wilt dat een product in twee verschillende categorieën wordt weergegeven, moet je het product dupliceren in het Shopify-beheercentrum en de dubbele producten toewijzen aan verschillende productcategorieën in Handshake.

Je kunt productprijzen en -gegevens individueel of in bulk instellen.

Individueel gegevens instellen

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Selecteer een product.
  3. Kies in de sectie Categorie de categorie voor je product.
  4. Optioneel: als je wilt dat alle varianten van het product dezelfde prijsgegevens hebben, klik je in het gedeelte Prijsstelling op Toepassen op alle varianten.
  5. Voer voor elke productvariant de groothandelsprijs, winkelprijs, Minimale bestelling en Artikelen per doos in.
  6. Klik op Opslaan.

Om bijvoorbeeld productdetails als de producttitel of beschrijving te bewerken, ga je naar Producten in het Shopify-beheercentrum en klik je op het product dat je wilt bewerken. Als je verschillende productgegevens voor hetzelfde product wilt hebben, dupliceer je het product in je Shopify-beheercentrum en bewerk je de gegevens van de dubbele producten.

Gegevens bulksgewijs instellen

Wanneer je prijzen en details in bulk instelt, zijn deze van toepassing op alle varianten van elk product. Als je de prijs of gegevens van een specifieke variant wilt wijzigen, raadpleeg je Gegevens individueel instellen.

Wanneer je producten in bulk bewerkt, kun je de productcategorieën, groothandelsprijzen, artikelen per geval en minimale bestelhoeveelheden wijzigen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Selecteer de producten die je wilt bewerken en klik vervolgens op Bewerken.
  3. Optioneel: kies in de sectie Categorie de categorie voor je producten.
  4. Optioneel: kies hoe je de productprijzen wilt instellen: - Om een specifieke prijs in te stellen die van toepassing is op elk product, zoals $ 10 USD, selecteer je Vaste groothandelsprijs en voer je de prijs in.

• Als je prijzen wilt instellen als een kortingspercentage op de oorspronkelijke prijs van een product, zoals 15% korting op de oorspronkelijke prijs, selecteer je Kortingspercentage en voer je vervolgens het procentuele bedrag in. Stel dat je drie producten hebt bewerkt met een prijs van $ 50 USD, $ 75 USD en $ 100 USD. Als je een kortingspercentage van 15% hebt opgegeven, worden de groothandelsprijzen $ 42,50 USD, $ 63,75 USD en $ 85 USD.
  5. Optioneel: voeg aanvullende gegevens toe, zoals Artikelen per doos en Minimale bestelling.

6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Producten uitlichten

Je kunt maximaal vier producten laten opvallen op je leverancierskaart. Je uitgelichte producten worden weergegeven wanneer winkeliers op Handshake naar leveranciers zoeken in een specifieke productcategorie.

Je kunt producten uit een nieuwe collectie, je bestverkopende producten of producten waar je de focus op wilt leggen. Als je minder dan vier producten selecteert om te tonen, worden je meest recentelijk gepubliceerde producten ook weergegeven.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Klik op een product dat je wilt laten zien en selecteer vervolgens Markeren als weergegeven in de sectie Uitgelicht product.
  3. Klik op Opslaan.

Uitgelichte producten beheren

Je momenteel uitgelichte producten worden weergegeven op de pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal. Klik op Bewerken om de volgorde van je uitgelichte producten te verwijderen of te wijzigen.