Prijzen bepalen en je producten beheren op Handshake

Je kunt je producten beheren, productprijzen toevoegen en productgegevens instellen in het Handshake-verkoopkanaal.

Producten beheren in Handshake

Als je een nieuw product maakt in je Shopify-beheercentrum, wordt het product automatisch toegevoegd aan het Handshake-verkoopkanaal. Je kunt de beschikbaarheid van het product aanpassen in je Shopify-beheercentrum. De pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal geeft je een overzicht van alle producten die je toevoegt. Je kunt de zoekbalk gebruiken om producten te filteren en producten te sorteren op producttitel, groothandelsprijs of winkelprijs.

Productbeschikbaarheid beheren

In het Handshake-verkoopkanaal kun je producten publiceren en publicaties ongedaan maken op de Handshake-marktplaats.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Selecteer een product dat je wilt bijwerken.
  3. Selecteer in de sectie Status of je het product wilt publiceren of dat ongedaan wilt maken.
  4. Klik op Opslaan.

Producten hebben de volgende statussen op de pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal:

• Gepubliceerd - het product is beschikbaar voor winkelies op de Handshake-marktplaats.
  • In afwachting - het product is klaar om te worden gepubliceerd, maar je hebt nog niet je Handshake-leveranciersprofiel gepubliceerd.
  • Niet gepubliceerd - het product beschikt niet over alle benodigde gegevens of je hebt het product uit de Handshake-marktplaats verwijderd.

Producten die zijn gepubliceerd naar het Handshake-verkoopkanaal, maar niet op voorraad zijn, verschijnen nog steeds op de Handshake-marktplaats. Als je de producten die niet op voorraad zijn niet op je Handshake-marktplaats wilt weergeven, stel je de productstatus in op Niet gepubliceerd in het Handshake-verkoopkanaal.

De niveaus van je productvoorraad worden alleen gecontroleerd wanneer retailers door de checkout proberen te gaan vanuit het winkelwagentje op de Handshake-marktplaats. Als je product niet voldoende voorraad heeft, kunnen verkopers de checkout niet afronden.

Als je ook wilt dat retailers bestellingen kunnen plaatsen voor gepubliceerde producten die niet op voorraad zijn, schakel je Doorgaan met verkopen zonder voorraad in in de voorraadinstellingen van je product in je Shopify-beheercentrum.

Stel productgegevens in en voeg prijzen toe aan je producten

Je moet je productprijzen en -details instellen om producten op de Handshake-marktplaats te publiceren. Bekijk de volgende tabel die de productgegevens controleert:

Handshake-productgegevens
Productdetail Beschrijving
Producttitel en -afbeeldingen Dezelfde producttitel en -afbeeldingen worden gebruikt in je onlinewinkel en in de Handshake-marktplaats. Om deze gegevens te bewerken, ga je naar Producten in je Shopify-beheercentrum. Als je een andere titel of afbeeldingen wilt gebruiken in de Handshake-marktplaats, kun je het product dupliceren in je Shopify-beheercentrum, de titel of afbeeldingen wijzigen en het gedupliceerde product in het Handshake-verkoopkanaal publiceren.
Productbeschrijving Je kunt een afzonderlijke productbeschrijving instellen die alleen wordt weergegeven op de Handshake-marktplaats. Je kunt bijvoorbeeld een productbeschrijving hebben in je onlinewinkel en een andere beschrijving in de Handshake-marktplaats voor hetzelfde product.
Productvarianten Als je product varianten heeft, kun je selecteren welke varianten je wilt verkopen op de Handshake-marktplaats. Je kunt varianten selecteren nadat je een productcategorie hebt toegewezen en prijsgegevens aan je product hebt toegevoegd.
Productcategorie Je moet een productcategorie toewijzen aan elk product in de vooraf gedefinieerde categorieën in Handshake. Als je bijvoorbeeld T-shirts voor dames verkoopt, selecteer je de Kleding & Schoeisel > Dameskleding-productcategorie.

Je moet de volgende prijsgegevens aan elk product toevoegen. Deze gegevens worden weergegeven naast je producten terwijl retailers browsen en kopen op de Handshake-marktplaats.

Vereiste Handshake-productgegevens
Prijsdetail Beschrijving
Groothandelsprijs De prijs per artikel die een verkoper betaalt als ze je product in groothandel kopen op de Handshake-marktplaats. Dit moet lager zijn dan de winkelprijs.
Verkoopprijs De aanbevolen prijs voor verkopers om het product te verkopen. Dit moet hoger zijn dan de winkelprijs.
Artikelen per verpakking Het aantal artikelen dat in een standaardverpakking van het product zit. Als je bijvoorbeeld 30 producten per verpakking verkoopt, moeten winkeliers in groepen van 30 eenheden een aankoop doen.
Minimale bestelling Het kleinste aantal artikelen dat een verkoper kan bestellen van het product. Als je bijvoorbeeld je minimale bestelling instelt op 50, moeten winkeliers minstens 50 artikelen van je product kopen.

Je kunt productprijzen en -gegevens individueel of in bulk instellen.

Individueel gegevens instellen

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Klik op het product dat je wilt bewerken.
  3. Voer de productbeschrijving in het gedeelte Beschrijving in. Deze productbeschrijving wordt alleen gebruikt voor je productvermelding op de Handshake-marktplaats.
  4. Selecteer in het gedeelte Categorie de productcategorie voor je product.
  5. Optioneel: als je wil dat alle varianten van het product dezelfde prijsgegevens hebben, controleer dan in het gedeelte Prijsstelling Toepassen op alle varianten.
  6. Voer voor elke productvariant de groothandelsprijs, winkelprijs, Minimale bestelling en Artikelen per doos in.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Als je product varianten heeft, deselecteer je in het gedeelte VARIANTZICHTBAARHEID OP HANDSHAKE de varianten die je niet wilt verkopen op de Handshake-marktplaats.
  9. Klik op Opslaan.

Gegevens bulksgewijs instellen

Wanneer je prijzen en details in bulk instelt, zijn deze van toepassing op alle varianten van elk product. Als je de prijs of gegevens van een specifieke variant wilt wijzigen, raadpleeg je Gegevens individueel instellen.

Wanneer je producten in bulk bewerkt, kun je de productcategorieën, groothandelsprijzen, artikelen per geval en minimale bestelhoeveelheden wijzigen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Selecteer de producten die je wilt bewerken en klik vervolgens op Bewerken.
  3. Optioneel: kies in de sectie Categorie de categorie voor je producten.
  4. Optioneel: kies hoe je de productprijzen wilt instellen: - Om een specifieke prijs in te stellen die van toepassing is op elk product, zoals $ 10 USD, selecteer je Vaste groothandelsprijs en voer je de prijs in.

• Als je prijzen wilt instellen als een kortingspercentage op de oorspronkelijke prijs van een product, zoals 15% korting op de oorspronkelijke prijs, selecteer je Kortingspercentage en voer je vervolgens het procentuele bedrag in. Stel dat je drie producten hebt bewerkt met een prijs van $ 50 USD, $ 75 USD en $ 100 USD. Als je een kortingspercentage van 15% hebt opgegeven, worden de groothandelsprijzen $ 42,50 USD, $ 63,75 USD en $ 85 USD.
  5. Optioneel: voeg aanvullende gegevens toe, zoals Artikelen per doos en Minimale bestelling.

6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Producten uitlichten

Je kunt maximaal vier producten uitlichten op je leverancierskaart. Je uitgelichte producten worden weergegeven wanneer winkeliers op de Handshake-marktplaats naar leveranciers zoeken in een specifieke productcategorie.

Je kunt producten uit een nieuwe collectie, je bestverkopende producten of producten waar je de focus op wilt leggen. Als je minder dan vier producten selecteert om te tonen, worden je meest recentelijk gepubliceerde producten ook weergegeven.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Handshake > Producten.
  2. Klik op een product dat je wilt laten zien en selecteer vervolgens Markeren als weergegeven in de sectie Uitgelicht product.
  3. Klik op Opslaan.

Je momenteel uitgelichte producten worden weergegeven op de pagina Producten in het Handshake-verkoopkanaal. Klik op Bewerken om de volgorde van je uitgelichte producten te verwijderen of te wijzigen.