Verzendtarieven instellen met Handshake

Om bestellingen via Handshake te verwerken, moet je mogelijk je huidige verzendinstellingen aanpassen in Shopify. Bij het afrekenen met Handshake wordt de verzendinstellingen in je Shopify-beheercentrum gebruikt. Zorg er dus voor dat je verzendinstellingen en tarieven werken voor je groothandelsbestellingen.

Je moet een verzendtarief hebben met een verzendgebied met de Verenigde Staten. Anders kunnen retailers geen verzendmethode kiezen bij het afrekenen en geen bestelling plaatsen bij je bedrijf.

Als je huidige tarieven niet gebruikt kunnen worden voor je groothandelsbestellingen, kun je je Shopify-winkel zo instellen dat verschillende verzendtarieven voor je klanten en detailhandelaren worden weergegeven door een van de volgende methoden te gebruiken:

Als je huidige verzendtarieven niet werken voor je groothandelsbestellingen en je ook geen van de bovenstaande methoden kunt gebruiken om verschillende verzendtarieven in rekening te brengen, kun je aangepaste verzendkosten in rekening brengen nadat een klant de bestelling heeft geplaatst.

Stel groothandelstarieven in met voorwaardelijke verzendtarieven

Je kunt groothandelsverzendtarieven instellen die alleen worden weergegeven voor bestellingen die de minimale bestelwaardevoor groothandelsbestellingen bereiken.

Deze methode werkt het beste als je geen detailhandelbestellingen hebt die de waarde van de minimale groothandelsbestellingen bereiken. Bijvoorbeeld als je maximale winkelbestelwaarde ongeveer $ 200 USD is en je minimale groothandelsbestelwaarde $ 300 USD. Als de waarden van je detailhandel- en groothandelsbestellingen elkaar overlappen, hebben je winkelbestellingen bij het afrekenen opties voor groothandelsverzending.

Als je gratis verzendtarieven hebt voor winkelwaarden en de maximale bestelwaarde is ingesteld op No limit, dan zorgt deze methode ervoor dat je groothandelsbestellingen een optie hebben voor gratis verzending bij het afrekenen. Om deze methode correct te laten werken, moet je de maximale bestelwaarde voor je winkelwaarden wijzigen in een specifiek bedrag.

Maak de voorwaardelijke tarieven aan

Voer de volgende stappen uit voor elk van je verzendprofielen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast je verzendprofiel op Tarieven beheren. 3. Optioneel: Wijzig de maximale bestelwaarde voor elk van je gratis verzendtarieven: 1. Klik naast het gratis verzendtarief op de knop ... > Tarief wijzigen. 2. Voer in Maximale prijs een waarde in die net onder je minimale groothandelsbestelwaarde ligt. Als je minimale groothandelsbestelwaarde bijvoorbeeld $ 500 USD is, voer je 499 in. 3. Klik op Gereed. 4. Maak voor elke verzendzone je groothandelsverzendtarieven: 1. Klik op Tarief toevoegen 2. Voer een tariefnaam en -prijs in. 3. Klik op Voorwaarden toevoegen. 4. Klik op Op basis van orderprijs. 5. Stel de voorwaarden in. Zorg ervoor dat je Minimumprijs minstens de minimale groothandelsbestelwaarde is. 5. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van verzending met voorwaardelijke tarieven

Stel dat je de volgende verzendtarieven hanteert voor je klanten:

Voorbeeld van verzendtarieven voor klanten
Bestelwaardebereik Verzendkosten
$0,00 USD - $24,99 USD $5 USD
$25,00 USD - $49,99 USD $7 USD
$50,00 USD - $99,99 USD USD 10
Meer dan $100,00 USD Gratis verzending

Stel dat de maximale bestelling die je van je klanten hebt ontvangen $ 250 USD is en je minimale groothandelsbestelling is ingesteld op $ 400 USD. Je kunt je verzendtarieven als volgt aanpassen:

Voorbeeld van verzendtarieven voor klanten en winkeliers
Bestelwaardebereik Verzendkosten Beoogd klanttype
$0,00 USD - $24,99 USD $5 USD Klanten
$25,00 USD - $49,99 USD $7 USD Klanten
$50 USD - $99,99 USD USD 10 Klanten
$100,00 USD - $399,99 USD Gratis verzending Klanten
$400,00 USD - $499,99 USD $40 USD De detailhandel
$500,00 USD - $749,99 USD $50,00 USD De detailhandel
$750,00 USD - $999,99 USD $75,00 USD De detailhandel
Meer dan $1.000,00 USD Gratis verzending De detailhandel

Stel groothandelsverzendtarieven in met behulp van verzendprofielen

In plaats van voor al je producten dezelfde set verzendtarieven te behouden en de beschikbare tarieven te wijzigen op basis van de bestelwaarde, kun je met behulp van verzendprofielen specifieke verzendtarieven voor specifieke producten opgeven. Op deze manier hebben al je groothandelsproducten één set verzendregels, terwijl je retailproducten een andere set verzendregels hebben.

Als je geen afzonderlijke producten in je Shopify-beheercentrum hebt voor detailhandel- en groothandelsversies van je product, moet je eerst producten maken die specifiek zijn voor zowel detailhandel- als groothandelsversies. Je kunt dit doen door een product te dupliceren en vervolgens de details van het gedupliceerde product te wijzigen naar groothandel of detailhandel.

Nadat je afzonderlijke groot- en detailhandelproducten hebt, kun je een nieuw verzendprofiel aanmaken met de groothandelsproducten.

Stel groothandelsverzendtarieven in met een app

Sommige apps kunnen robuustere verzendoplossingen bieden en deze toepassen op je verzendinstellingen in het Shopify-beheercentrum. Ga naar de Shopify App Store om te zien welke apps het beste bij jouw bedrijf passen.