E-mailhosting

E-mailhosting wordt niet aangeboden op Shopify. Als je een door Shopify beheerd domein hebt en je wilt een e-mailbericht sturen van het e-mailadres van je aangepaste domein, dan moet je een third-pary e-mailhostingservice gebruiken.

Je kunt de volgende e-mailhostingservices van derden gebruiken om e-mails te versturen met je doorsturende e-mailadres:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts aan voor je aangepaste domein.
  • Google Workspace maakt verbinding met het Gmail-platform voor e-mails vanuit je aangepaste domein.

E-mailhosting van Zoho Mail of Google Workspace koppelen aan jouw domein

Het proces voor het koppelen van een e-mailhostingservice verschilt per provider, maar bestaat doorgaans uit de volgende stappen:

1. Je domein verifiëren met je e-mailhostingservice.
  2. De unieke TXT-code of metatag kopiëren.
  3. De TXT-code of metatag toevoegen aan je Shopify-beheercentrum.
  4. Je e-mailadres verifiëren of activeren in je e-mailhostingservice-account.

Raadpleeg de helpdocumentatie van je externe e-mailhostingservice voor meer informatie over het koppelen van e-mailhosting aan je door Shopify beheerde domein:

Voordat je begint

Voordat je je e-mailservice kunt verbinden met Shopify, moet je je domein verifiëren en je aangepaste e-mailadres aanmaken in de e-mailhostingservice, zoals Zoho Mail of Google Workspace.

Om deze procedure te voltooien, heb je de volgende gegevens nodig:

• je aanmeldingsgegevens voor je externe e-mailhostingservice-account
  • de TXT-code of metatag die wordt geleverd door je e-mailhostingservice

Stappen

1. Meld je op de website van je e-mailhostingservice aan bij je account.
  2. Volg de instructies van je e-mailhostingservice om je domein te verifiëren:

3. Kopieer de TXT-code of metatag, afhankelijk van je e-mailhostingservice.

4. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

5. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

6. Klik in de sectie Doorsturen van e-mail op Overschakelen naar e-mailhosting.

7. Selecteer je provider en voer de informatie in die aan je is verstrekt tijdens de verificatie van je domein door een van de volgende dingen te doen:

• Als je Google Workspace gebruikt, voer je de TXT-code of metatag in.
    • Als je Zoho Mail gebruikt, vul dan de TXT-code in.
  8. Klik op Opslaan.

9. Ga terug naar de website van je e-mailhostingservice en volg de instructies van de e-mailhostingservice om het installatieproces te voltooien.

Nadat je e-mailhosting hebt gekoppeld aan Shopify, kun je CNAME-records aan je externe domein toevoegen aan de Shopify SPF- en DKIM-records zodat je e-mailberichten worden bezorgd bij klanten.