Instellingen bewerken en Shopify-domeinen overdragen

Op de pagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum kun je de DNS-instellingen voor je domein bekijken en bewerken of je domein overzetten naar een andere winkel of domeinprovider.

De DNS-instellingen voor een domein bekijken of bewerken

Je kunt de volgende DNS-instellingen bekijken en bewerken in de sectie Domeinen van je Shopify-beheercentrum:

• A-record
  • CNAME-record
  • MX-record
  • TXT-record
  • AAAA-record
  • SRV-record

De A-record en CNAME-record voor je domein worden automatisch ingesteld op Shopify's standaard domeinrecords. Als je MX-, TXT-, SRV- of AAAA-records wilt toevoegen, kun je de DNS-instellingen voor je onlinewinkel bewerken. Mogelijk moet je deze records bewerken als je een externe e-mailservice in je domein instelt, als je een subdomein wilt laten verwijzen naar een andere website of als je je domein moet verifiëren bij een externe service.

Stappen

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt bewerken.

2. Klik op DNS-instellingen.

3. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, kun je de volgende DNS-instellingen bewerken:

- Als je een nieuwe record wilt toevoegen, klik op Aangepaste record toevoegen, selecteer het recordtype, voer de details in en bevestig deze. - Als je een bestaand record wilt wijzigen, klik op Acties > Bewerken naast het record en voer vervolgens de details in en bevestig deze. - Als je een record wilt verwijderen, klik op Acties > Verwijderen en klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

DNS-instellingen opnieuw instellen

Je kunt je DNS-instellingen opnieuw instellen op de standaardconfiguratie van Shopify. Hiermee worden al je records verwijderd, behalve de DNS- en A-records van Shopify.

Stappen

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

2. Klik op DNS-instellingen.

3. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen op DNS-instellingen opnieuw instellen.

4. Klik op Bevestigen om je DNS-instellingen opnieuw in te stellen.

Je Shopify-domein overzetten naar een andere Shopify-winkel

Je kunt je primaire Shopify-domein overzetten van de ene naar de andere Shopify-winkel vanaf de pagina Domeinen. E-mail doorsturen en DNS-records worden samen met het domein overgedragen. Je moet winkeleigenaar zijn om een Shopify-domein over te zetten. Meer informatie over personeelsmachtigingen.

Stappen

1. Log in bij de Shopify-winkel die het domein gebruikt dat je wilt overzetten.
  1. Klik op Beheren om de instellingen te openen voor het domein dat je wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen.

3. Klik op Overzetten naar een andere Shopify-winkel.

4. Controleer of het e-mailadres van de contactpersoon winkel is bijgewerkt in Instellingen > Algemeen en klik vervolgens op Overdrachtslink verzenden. Je ontvangt een e-mail met een overdrachtslink.

5. Zodra je het e-mailbericht ontvangt, klik je op de overdrachtslink in de tekst van de e-mail.

6. Log in bij de Shopify-winkel waarnaar je het domein wilt overzetten.

De domeinoverdracht wordt binnen 24 uur voltooid.

Je Shopify-domein overzetten vanuit Shopify

Als je je domein naar een andere domeinhost wilt overzetten, moet je je Shopify-domein ontgrendelen en een autorisatiecode van het domein doorgeven aan je nieuwe host.

Stappen

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen > Overdragen naar een andere provider.

3. Controleer de informatie en klik op Bevestigen.

4. De autorisatiecode voor het domein wordt weergegeven op de informatiepagina van je domein. Geef deze code aan je nieuwe provider om de overdracht te verifiëren.

5. Optioneel: klik op Overdracht annuleren als je de domeinoverdracht wilt annuleren.

Houd er rekening mee dat als je jouw overdracht niet binnen 30 dagen voltooit, je domein opnieuw wordt vergrendeld.

HTTP Strikte transportbeveiliging (HSTS)

HSTS ( HTTP Strict Transport Security ) is een webbeveiligingsmechanisme dat ervoor zorgt dat browsers alleen via een veilige https-verbinding verbinding maken met je online winkel. Door een veilige verbinding te gebruiken, worden bepaalde soorten netwerkaanvallen voorkomen en kan je de veiligheid van jouw gegevens en de gegevens van je klanten garanderen. HSTS is altijd actief op je domein zolang het domein is verbonden met je Shopify-winkel.

Als je een domein verwijdert of Shopify volledig verlaat, blijft het HSTS-beleid van Shopify voor je domein nog eens 90 dagen van kracht. Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra procedures uit te voeren.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt er voor de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. In dat geval kun je een van de volgende dingen doen:

• Wachten tot de periode van negentig dagen voorbij is.
  • Je domein verplaatsen naar een platform dat nieuwe TLS-certificaten biedt.
  • Een TLS-certificaat kopen bij een certificaatinstantie

Als je vragen hebt over HSTS, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning.