Het doorsturen van e-mail instellen voor een door Shopify beheerd aangepast domein

E-mails doorsturen is een service waarmee je e-mailberichten van het ene e-mailadres naar een ander e-mailadres kan omleiden. Als je een domein hebt dat beheerd wordt door Shopify kan je een onbeperkt aantal e-mailadressen met aangepast domein domein instellen die ontvangen e-mails doorsturen naar een e-mailadres van een externe partij. Als je bijvoorbeeld de domeinnaam johns-apparel.com bezit, kan je een e-mailadres met aangepast domein aanmaken waar je klanten contact mee kunnen opnemen, zoals info@johns-apparel.com en het e-mailadres voor doorsturen stel je in als je persoonlijke e-mailadres, bijvoorbeeld john@gmail.com. Als je klanten vervolgens een bericht sturen naar info@johns-apparel.com wordt het e-mailbericht doorgestuurd naar je bestaande persoonlijke account john@gmail.com.

Om ervoor te zorgen dat e-mailberichten met succes worden doorgestuurd, kun je een SPF-record (Sender Policy Framework) toevoegen aan je door Shopify beheerde domein.

Als je een extern domein gebruikt, kun je geen adressen voor het doorsturen van e-mail instellen vanuit het Shopify-beheercentrum. Het doorsturen of hosten van e-mail kan worden aangeboden door je externe domeinprovider, of je kunt je domein overdragen aan Shopify.

Het doorsturen van e-mail instellen

Voor alle nieuwe e-mailadressen die je in het Shopify-beheercentrum maakt, moeten de e-mails worden doorgestuurd naar een bestaand e-mailadres dat door een externe partij zoals Gmail of Anjer wordt gehost. Je kunt instellen dat e-mails van een of meer winkel-e-mailadressen naar een bestaand e-mailadres worden doorgestuurd. Elk winkel-e-mailadres kan zijn e-mails slechts naar één extern e-mailadres doorsturen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

2. Klik op het domein waarvoor je een aangepast e-mailadres voor doorsturen wilt instellen.

3. Klik in de sectie Doorsturen van e-mail op E-mail voor doorsturen toevoegen.

4. Typ in het veld E-mailadres voor doorsturen het e-mailadres dat je voor je aangepaste domein wilt aanmaken. Je hoeft het symbool @ of de tekens daarna niet te typen. Als je bijvoorbeeld het e-mailadres info@johns-apparel.com wilt, typ je info. Dit is het e-mailadres dat je klanten gebruiken om e-mailberichten naar je winkel te sturen.

5. Voer in het veld E-mailadres voor ontvangen het volledige e-mailadres in waarnaar je e-mails wilt doorsturen. Bijvoorbeeld john@gmail.com. Dit is het e-mailadres waarop de doorgestuurde e-mailberichten worden ontvangen. Als je reageert op doorgestuurde e-mailberichten, wordt dit e-mailadres weergegeven in de inbox van de ontvanger.

6. Klik op Opslaan.

Een SPF-record aan je domein toevoegen

Om ervoor te zorgen dat e-mailberichten met succes worden doorgestuurd naar het e-mailadres van je bestemming, kun je een SPF-record toevoegen aan het door Shopify beheerde aangepaste domein.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

2. Klik op het domein waarvoor je het aangepaste e-mailadres voor doorsturen hebt ingesteld.

3. Klik op Domeininstellingen > DNS-instellingen bewerken.

4. Klik op Aangepaste record toevoegen en klik vervolgens op TXT-record.

5. Voer @ in als de Naam.

6. Voer v=spf1 include:_spf.hostedemail.com ~all in als de TXT-waarde.

7. Klik op Bevestigen.

Het doorsturen van e-mail testen

Test het doorsturen van e-mail om te bevestigen dat e-mailberichten met succes worden doorgestuurd naar het doorsturen van e-mail.

Stappen

1. Meld je aan bij een ander e-mailaccount dan het e-mailadres dat je als doorsturen hebt ingesteld.

2. Stuur een test-e-mailbericht naar elk van de aangepaste domein-e-mailadressen die je hebt aangemaakt. Bijvoorbeeld info@johns-apparel.com.

3. Meld je aan bij je e-mailaccount voor doorsturen. Bijvoorbeeld john@gmail.com.

4. Controleer of je berichten worden weergegeven in je inbox.

E-mails van klanten beantwoorden vanaf het e-mailadres van je aangepaste domein

Als je een reactie op een doorgestuurde e-mail beantwoordt, wordt het e-mailadres voor doorsturen weergegeven als de afzender, niet als het e-mailadres van het aangepaste domein. Je kunt niet reageren op e-mailberichten van klanten vanaf het e-mailadres van je aangepaste domein, tenzij je een third-party e-mailhostingservice gebruikt met je aangepaste domein.