SSL

SSL-certificaten verbeteren de online beveiliging door de inhoud van jouw winkel te versleutelen en veilig te publiceren met behulp van HTTPS in plaats van HTTP. Wanneer je je aangepaste domein aan je Shopify-winkel toevoegt, wordt automatisch een nieuw SSL-certificaat aangemaakt.

Als de URL van je winkel bijvoorbeeld http://www.example.comis, wordt de URL bijgewerkt naar https://www.example.com wanneer het SSL-certificaat wordt uitgegeven. Klanten die de oorspronkelijke URL gebruiken, worden automatisch omgeleid naar de versleutelde online winkel.

Nadat je je aangepaste domein hebt toegevoegd, kan het tot 48 uur duren voordat een nieuw SSL-certificaat is gemaakt. Gedurende die tijd kan er een niet-beschikbare SSL -fout worden weergegeven in je Shopify-beheerder. Wanneer je je online winkel bezoekt, kan er ook een beveiligingsfout worden weergegeven in je browser. Als er na meer dan 48 uur nog steeds een beveiligingsfout wordt weergegeven in je winkel, raadpleeg dan de probleemoplossingsgids voor niet-beschikbare SSL-fouten.

SSL begrijpen

SSL-certificaten hebben de volgende voordelen voor je online winkel:

• Ze voegen een nieuwe beveiligingslaag toe aan je onlinewinkel door HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP.
  • Ze verbeteren het klantvertrouwen door het SSL-hangslotpictogram weer te geven naast de URL van je onlinewinkel:

SSL-hangslotpictogram

Als je onlinewinkel content (inclusief afbeeldingen, video's of webfonts) weergeeft die ergens anders wordt gehost dan in Shopify, kun je die content verifiëren op de instellingspagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum om ervoor te zorgen dat je SSL-certificaat hierdoor niet ongeldig wordt.

Praktische tips voor SSL-content

Je kunt de volgende acties ondernemen om ervoor te zorgen dat de online-content van je winkel veilig blijft:

HTTP Strikte transportbeveiliging (HSTS)

HSTS ( HTTP Strict Transport Security ) is een webbeveiligingsmechanisme dat ervoor zorgt dat browsers alleen via een veilige https-verbinding verbinding maken met je online winkel. Door een veilige verbinding te gebruiken, worden bepaalde soorten netwerkaanvallen voorkomen en kan je de veiligheid van jouw informatie en de informatie van je klanten garanderen. HSTS is altijd actief op je domein zolang het domein is verbonden met je Shopify-winkel.

Als je een domein verwijdert of Shopify volledig verlaat, blijft het HSTS-beleid van Shopify voor je domein nog eens 90 dagen van kracht. Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra stappen te ondernemen.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt er voor de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. Wacht tot de periode van 90 dagen voorbij is, of overweeg je domein naar een platform met ondersteuning voor HTTPS over te zetten.

Neem bij meer vragen contact op met Shopify-ondersteuning.

De sitemap van je domein bijwerken

Het activeren van SSL-certificaten voor je domein kan tijdelijk van invloed zijn op het organische verkeer van je winkel. Als je webmasterhulpprogramma's gebruikt, zoals Google Search console, om je website te beheren, kun je de sitemap van je domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer de url's van je online winkel van HTTP naar HTTPSveranderen.

Het proces voor het bijwerken van de sitemap van je domein is afhankelijk van de webmasterhulpprogramma's die je gebruikt.

Google Search Console

In dit voorbeeld zie je hoe je de sitemap van je domein bijwerkt met Google Search Console. Als je de Google Search Console nog niet eerder hebt gebruikt, moet je eerst je Shopify-domein verifiëren.

Stappen

1. Log in bij je account voor Google Search Console.
  2. Voer in de Search Console je domein in (inclusief het voorvoegsel HTTPS://) en klik op Property toevoegen.
  3. Klik op de naam van het domein dat is versleuteld met SSL.
  4. Klik op Crawl en klik op Sitemaps.
  5. Klik op ADD/TEST SITEMAP (Sitemap toevoegen/testen).
  6. Voer het nieuwe HTTPS-sitemap van je domein in (bijvoorbeeld: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Verwijder de HTTP-sitemap van je domein uit het profiel.