Blogposts schrijven

Nadat je een blog hebt gemaakt, kun je beginnen met het schrijven van blogposts. Je posts kunnen zowel tekst als afbeeldingen bevatten. Je kunt ervoor kiezen om een post onmiddellijk te publiceren of een specifieke publicatiedatum voor de post instellen.

Een post aan je blog toevoegen

Stappen:

1. Voer op de pagina Blogpost toevoegen een titel in voor je blogpost. Je moet een titel hebben om de post op te kunnen slaan.

2. Voer de content van de blogpost in. In dit veld wordt de RTF-editor gebruikt, zodat je de content van je post kunt opmaken. Je kunt ook een afbeelding toevoegen, een video of andere media insluiten of een koppeling invoegen.

3. Kies de instellingen voor je blogpost:

• Auteur: selecteer in het vervolgkeuzemenu de naam van de persoon die de post schrijft. Alleen de namen van de winkeleigenaar en medewerkers verschijnen in het vervolgkeuzemenu.

• Blog: Selecteer de naam van de blog waarin de post wordt gepubliceerd. Als je niet wilt publiceren naar een van je bestaande blogs, kun je een nieuwe blog maken in het vervolgkeuzemenu.

1. Optioneel: Plaats een afbeelding op de openingspagina van de blog. Klik op Afbeelding uploaden in het gedeelte Uitgelichte afbeelding en selecteer vervolgens een afbeelding om te uploaden.

2. Optioneel: Voeg een fragment uit je blogpost toe aan de openingspagina van de blog.

3. Optioneel: Voeg tags toe aan je blogposts om ze te rangschikken op categorie of onderwerp. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in je onlinewinkel zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten. Voer tags in, gescheiden door komma's, in het veld Tags. Tags kunnen tot 255 tekens bevatten.

Veld **Tags** van blogposts

4. Optioneel: Als je een aangepaste template voor blogposts hebt gemaakt, kun je een template selecteren. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Template de template die je voor de post wilt gebruiken.

5. Optioneel: Bewerk de zoekmachinevermelding voor je blogpost in het gedeelte Voorbeeld van een zoekmachineoverzicht.

6. Blogposts zijn standaard verborgen en worden niet in je onlinewinkel weergegeven. Als je klaar bent om de post te publiceren, selecteer Zichtbaar in het gedeelte Zichtbaarheid of steleen specifieke publicatiedatum in voor de post. Je kunt op elk gewenst moment een gepubliceerde blogpost bewerken of verwijderen.

7. Klik op Opslaan.

Een blogpost bewerken

Het is mogelijk dat je de inhoud, publicatiedatum, auteur of andere gegevens van een blogpost wilt bewerken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de blog die je wilt bewerken.

2. Breng je wijzigingen aan in de bestaande content en instellingen.

3. Klik op Opslaan.

Een blogpost verbergen

Stappen:

1. Klik op de blogpost die je wilt verbergen.

2. Selecteer Verborgen in het gedeelte Zichtbaarheid.

3. Klik op Opslaan.

Een blogpost verwijderen

Stappen:

Een afbeelding aan een blogpost toevoegen

Met afbeeldingen kun je de content van je blogpost boeiender maken. Je kunt afbeeldingen toevoegen die je hebt geüpload naar Shopify, inclusief productafbeeldingen, of een nieuwe afbeelding voor de post uploaden. JPG is het beste bestandstype voor blogpostafbeeldingen.

Stappen:

1. Maak een nieuwe blogpost of selecteer een bestaande blogpost.

2. Klik in het gedeelte Content op de afbeeldingsknop.

Knop voor afbeelding invoegen in de sectie **Content** van de blogpost

3. Selecteer de afbeelding die je in de blogpost wilt gebruiken of klik op Bestand uploaden om een nieuwe afbeelding aan Shopify toe te voegen.

4. Selecteer de grootte van de afbeelding in het vervolgkeuzemenu Grootte.

5. Klik op Afbeelding invoegen.

Een fragment uit een blogpost weergeven

Je kunt fragmenten uit een blogpost weergeven op de openingspagina van de blog. Fragmenten kunnen afbeeldingen, tekstopmaak en links bevatten. Als je geen blogfragment toevoegt, wordt in plaats hiervan een deel van de content van je blogpost weergegeven, zonder afbeeldingen, opmaak of links.

Stappen:

1. Selecteer een van je blogposts.

2. Klik onder de RTF-editor op Fragment toevoegen:

3. Voeg in de richt text editor van Fragment de content toe die je als fragment wilt weergeven op de openingspagina van je blog. Het hele fragment wordt weergegeven op je blogpagina, met daaronder de link Meer informatie. Alle afbeeldingen, links en stijlen die je gebruikt, worden niet door je thema verwijderd.

4. Klik op Opslaan.

Tags aan een blogpost toevoegen

Je kunt tags gebruiken om je blogposts in te delen op categorie of op onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld een tag aan alle posts over de zomer toevoegen om de categorie summer te maken. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in je onlinewinkel zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten.

Tags aan een blogpost toevoegen:

1. Klik op de naam van de blogpost.

2. Voer in het veld Tags de tags in, gescheiden door komma's. Je kunt ook bestaande tags selecteren.

3. Klik op Opslaan.

De zoekmachinevermelding voor een blogpost bewerken

Je kunt de tekst bewerken die in de resultaten van zoekmachines voor een blogpost wordt weergegeven. Gebruik een duidelijke titel en beschrijving om nieuwe klanten te helpen je onlinewinkel te vinden en ze te overtuigen om op de link te klikken. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines.

Je kunt een voorbeeld van de vermelding van je blogpost in een zoekmachine weergeven en wijzigingen hierin aanbrengen om nieuwe klanten te helpen je onlinewinkel te ontdekken.

Stappen:

1. Klik op de naam van de blogpost die je wilt bewerken.

2. Klik in Voorbeeld zoekmachineoverzicht op Website-SEO bewerken.

3. Voer een beschrijvende titel in het vel Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 55 tekens invoeren voor de titel.

4. Voer een beschrijving in voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je relevante trefwoorden gebruikt om nieuwe klanten te helpen je link te vinden. Neem ook je bedrijfsnaam op. Je kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

1. In de sectie URL en handle kun je het webadres bewerken. In de meeste gevallen kun je het webadres niet wijzigen. Als je wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat je URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.

2. Klik op Opslaan.

Het webadres van een blog wijzigen

Je kunt het webadres van je blogpost wijzigen in het gedeelte Voorbeeld van zoekmachineoverzicht. Wanneer je een blogpost maakt, worden automatisch een URL en een handle gegenereerd. Je kunt het webadres wijzigen of inkorten, maar in de meeste gevallen kun je het standaardadres gebruiken.

Stappen:

1. Klik op Website-SEO bewerken om Voorbeeld van zoekmachineoverzicht te openen.

2. Bewerk in Voorbeeld van zoekmachineoverzicht het veld URL en handle:

3. Laat de optie voor omleiding ingeschakeld als je wilt dat de oude blogpost-URL's klanten doorsturen naar de nieuwe URL.