Blogposts schrijven

Nadat je een blog hebt aangemaakt, kun je blogposts gaan schrijven. Je posts kunnen zowel tekst als afbeeldingen bevatten. Je kunt ervoor kiezen een post onmiddellijk te publiceren of een specifieke publicatiedatum voor de post instellen.

Een post aan je blog toevoegen

Stappen:

1. Voer een titel in voor je blogpost. Je hebt een titel nodig om de post op te slaan.
  2. Voer de content van de blogpost in. In dit veld wordt de RTF-editor gebruikt, zodat je de content van je post kunt opmaken. Je kunt ook een afbeelding toevoegen, een video of andere media insluiten of een koppeling invoegen.
  3. Kies de instellingen voor je blogpost:

• Auteur: Selecteer in de vervolgkeuzelijst de naam van de persoon die de post schrijft. Alleen de namen van de winkeleigenaar en medewerkers verschijnen in de vervolgkeuzelijst.
    • Blog: Selecteer de naam van de blog waarin de post wordt gepubliceerd. Als je niet wilt publiceren naar een van je bestaande blogs, kun je een nieuwe blog maken in de vervolgkeuzelijst.
  4. Optioneel: Zet een afbeelding op de landingspagina van je blog. Klik in de sectie Uitgelichte afbeelding op Afbeelding uploaden en selecteer een afbeelding.

5. Optioneel: Voeg een fragment uit je blogpost toe aan de openingspagina van de blog.

6. Optioneel: Voeg tags toe aan je blogposts om ze te rangschikken op categorie of onderwerp. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in je webshop zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten. Voer tags in, gescheiden door komma's, in het veld Tags. Tags kunnen tot 255 tekens bevatten.

7. Optioneel: Als je een aangepaste template voor blogposts hebt gemaakt, kun je een template selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Template de template die je voor de post wilt gebruiken.

8. Optioneel: Bewerk de zoekmachinevermelding voor je blogpost in het gedeelte Voorbeeld van een zoekmachineoverzicht.

9. Blogposts zijn standaard verborgen en worden niet in je webshop weergegeven. Als je klaar bent om de post te publiceren, selecteer Zichtbaar in het gedeelte Zichtbaarheid of stel een specifieke publicatiedatum in voor de post. Je kunt op elk gewenst moment een gepubliceerde blogpost bewerken of verwijderen.

10. Klik op Opslaan.

Een blogpost bewerken

Het is mogelijk dat je de content, publicatiedatum, auteur of andere gegevens van een blogpost wilt bewerken.

Stappen:

Een blogpost verbergen

Stappen:

Een blogpost verwijderen

Stappen:

Een afbeelding aan een blogpost toevoegen

Met afbeeldingen kun je de content van je blogpost boeiender maken. Je kunt afbeeldingen toevoegen die je hebt geüpload naar Shopify, inclusief productafbeeldingen, of een nieuwe afbeelding voor de post uploaden. JPEG is het beste bestandstype voor blogpostafbeeldingen.

Stappen:

Een fragment uit een blogpost weergeven

Je kunt uittreksels van een blogpost weergeven op de landingspagina van de blog. Afhankelijk van wat je thema ondersteunt, kun je mogelijk afbeeldingen, tekstopmaak en links in je uittreksel opnemen. Als je geen uittreksel toevoegt, wordt een deel van de content van je blogpost weergegeven, zonder afbeeldingen, opmaak of links.

Stappen:

Tags aan een blogpost toevoegen

Je kunt tags gebruiken om je blogposts in te delen op categorie of op onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld een tag aan alle posts over de zomer toevoegen om de categorie summer te maken. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in je webshop zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten.

Stappen:

De zoekmachinevermelding voor een blogpost bewerken

Je kunt de tekst bewerken die in de resultaten van zoekmachines voor een blogpost wordt weergegeven. Gebruik een duidelijke titel en beschrijving om nieuwe klanten te helpen je webshop te vinden en ze te overtuigen om op de link te klikken. Zie optimalisatie voor zoekmachines voor meer informatie.

Je kunt een voorbeeld van de vermelding van je blogpost in een zoekmachine weergeven en wijzigingen hierin aanbrengen om nieuwe klanten te helpen je webshop te ontdekken.

Stappen:

Het webadres van een blog wijzigen

Je kunt het webadres van je blogpost wijzigen in het gedeelte Voorbeeld van zoekmachineoverzicht. Wanneer je een blogpost maakt, worden automatisch een URL en een handle gegenereerd. Je kunt het webadres wijzigen of inkorten, maar in de meeste gevallen kun je het standaardadres gebruiken.