URL-omleidingen

URL-omleidingen kunnen worden gebruikt om verkeer van de ene naar de andere webpagina om te leiden. Wanneer je een URL in je Shopify-winkel wijzigt, kun je een URL-omleiding maken om ervoor te zorgen dat je klanten nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Als je bijvoorbeeld een product verwijdert, kun je een URL-omleiding instellen, zodat klanten die de URL voor dat product invoeren, worden omgeleid naar een vergelijkbaar product in je winkel.

Een URL-omleiding aanmaken

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Navigatie.

5. Klik op URL-omleidingen bekijken.

6. Klik op URL-omleiding aanmaken.

7. Voer in Omleiden van de oude URL in vanaf waar je bezoekers wilt omleiden.

8. Voer bij Omleiden naar de nieuwe URL in waarnaar je bezoekers wilt omleiden. Als je bezoekers naar de homepage van je winkel wilt omleiden, voer je een / in.

9. Klik op Omleiding opslaan.

Alleen gebroken URL's moeten worden omgeleid. Gebroken URL's geven de melding 'pagina niet gevonden', of ergens op de pagina of in de paginatitel wordt '404' weergegeven. Als de URL nog steeds een ongeldige webpagina laadt, werkt de URL-omleiding niet.

URL-omleidingen beheren

Je kunt je lijst met URL-omleidingen op de volgende manieren beheren:

URL-omleidingen filteren op datum

Stappen

1. Klik op Datum toegevoegd.
  2. Kies in de vervolgkeuzelijst de datumperiode die je wilt filteren.

Een filter voor URL-omleidingen opslaan

Stappen

1. Maak een filter met behulp van het zoekvak of door URL-omleidingen op datum te filteren.
  2. Klik op Filters opslaan.
  3. Selecteer een naam voor je filter.
  4. Klik op Filters opslaan. Filters worden opgeslagen als nieuw tabblad bovenaan deze lijst.

Een filter voor URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Selecteer het filter dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Klik op Tabblad verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

De naam van een filter voor URL-omleidingen bewerken

Stappen

1. Selecteer het filter dat je wilt bewerken.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Bewerk de naam van het tabblad en klik vervolgens op Filters opslaan.

URL-omleidingen een voor een bewerken

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt bewerken.
  2. Voer de wijzigingen in.
  3. Klik op Omleiding opslaan.

Meerdere URL-omleidingen tegelijkertijd bewerken

Stappen

1. Selecteer de URL-omleidingen die je wilt bewerken.
  2. Klik op Omleiding bewerken.
  3. Voer de wijzigingen in.
  4. Klik op Opslaan.

URL-omleidingen exporteren

Stappen

1. Klik op Exporteren.
  2. Kies de omleidingen die je wilt exporteren.
  3. Selecteer welk type CSV-bestand je wilt exporteren.
  4. Klik op URL-omleidingen exporteren.

URL-omleidingen importeren

Je bestaande URL-omleidingen importeren:

1. Klik op Importeren.
  2. Klik op Bestand toevoegen en selecteer een CSV-bestand.
  3. Klik op Bestand uploaden.
  4. Bekijk de import.
  5. Klik op Omleidingen importeren.
  6. Klik op Sluiten.

URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Meer acties.
  3. Klik op Geselecteerde omleidingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Omleidingen en submappen

Het aanmaken van een URL-omleiding is van toepassing op alle taal- of marktsubmappen die zijn ingesteld met Shopify Markets.

De primaire markt van John is bijvoorbeeld de Verenigde Staten op johns-apparel.com. Hij heeft ook een markt voor Canada in een submap op johns-apparel.com/en-ca. John besluit om te stoppen met de verkoop van een blauw T-shirt in zijn winkel, dus verwijdert hij het product en maakt vervolgens een enkele URL-omleiding aan van /products/blue-t-shirt naar /collections/t-shirts.

Na het aanmaken van de URL-omleiding, worden klanten in de Verenigde Staten die /products/blue-t-shirt proberen te bezoeken, automatisch omgeleid naar johns-apparel.com/collections/t-shirts. Klanten in Canada die johns-apparel.com/en-ca/products/blue-t-shirt proberen te bezoeken, worden automatisch omgeleid naar johns-apparel.com/en-ca/collections/t-shirts.

John kan nog steeds individuele omleidingen aanmaken voor elke submap als hij mensen in elke markt wil omleiden naar een andere bestemming.