Je webshop opzetten

Nadat je Shopify hebt ingesteld, is het meeste werk gedaan.

• Je webshop gebruikt automatisch je Shopify-instellingen voor de checkout en verwerking van bestellingen.
  • Je producten worden automatisch in je webshop weergegeven.
  • Aan je webshop wordt automatisch een unieke myshopify.com-domeinnaam of uniek websiteadres toegewezen. Je domeinnaam is gebaseerd op de winkelnaam die je hebt ingevoerd toen je je hebt aangemeld of op de domeinnaam die automatisch is gegenereerd als je op dat moment geen winkelnaam hebt ingevoerd. Nadat je je hebt aangemeld voor Shopify kun je een nieuwe myshopify.com-domeinnaam kiezen om aan klanten in de adresbalk weer te geven. Je kunt het myshopify.com-domein maar één keer wijzigen. Meer informatie over het kiezen van een nieuwe .myshopify.com-domeinnaam.

Voordat je begint, moet je nog een paar stappen uitvoeren om ervoor te zorgen dat je webshop klaar is voor klanten.

De standaardinstellingen van een thema bewerken

In je webshop wordt het standaard thema Dawn gebruikt voor de opmaak van je content. Je kunt een ander thema kiezen, maar het is wel vereist dat je de standaardsecties van het thema bewerkt. Dit doe je met de themabewerker.

Je kunt ook de Algemene instellingen voor het thema wijzigen om de kleuren en lettertypen aan te passen aan de uitstraling van je bedrijf.

Je moet vanuit de navigatie van je webshop links toevoegen naar het winkelbeleid, zodat je klanten weten wat ze kunnen verwachten bij het afhandelen en retourneren van bestellingen.

Je webshop aanpassen en lanceren

Lanceer je webshop en stel hem open voor klanten door je wachtwoord te verwijderen. Je kunt je webshop nog verder aanpassen, maar je kunt het beste zo snel mogelijk beginnen met verkopen. Als je je webshop lanceert, kun je beginnen met het promoten van je producten en activiteiten ontplooien om het verkeer naar je winkel te vergroten. Vervolgens kun je rapporten en analytics gebruiken om te zien wat je klanten in je webshop doen, en verbeteringen aanbrengen op basis van die informatie.

Je kunt een paar dingen doen om je winkel aan te passen:

Upgraden vanaf Shopify Lite

Het verkoopkanaal webshop wordt automatisch toegevoegd aan je Shopify-beheercentrum in de lijst met verkoopkanalen, tenzij je een Shopify Lite-abonnement hebt. Als je je Shopify-abonnement upgradet vanaf Shopify Lite, kun je het verkoopkanaal webshop toevoegen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op de + knop naast de kop Verkoopkanalen.
  2. Klik in de lijst met beschikbare kanalen op Meer informatie naast webshop.
  3. Klik op Kanaal toevoegen.