Thema's

Een thema gaat overde organisatie, functies en stijl van je webwinkel. Verschillende thema's hebben verschillende stijlen en lay-outs en bieden een andere ervaring voor je klanten. Als je bijvoorbeeld saunaproducten verkoopt, wil je waarschijnlijk dat je webshop een ontspannen en weelderig uiterlijk heeft. Als je elektronica verkoopt, wil je misschien dat je webshop er energiek en gestroomlijnd uitziet.

Shopify-thema's bieden de volgende aanvullende functies:

• Secties op elke pagina: pas de content op de meeste pagina's van je webshop aan. Secties en blokken toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om unieke pagina-opmaak te maken.
  • Verbeterde app-ondersteuning: installeer of verander apps zonder dat je met code aan de slag hoeft. Voeg overal in je thema app-functionaliteit toe met behulp van app-blokken en ingesloten apps. Je kunt de app-collectie doorzoeken om apps te vinden die naadloos in je webshop integreren.
  • Content met meer opmaak dankzij dynamische bronnen: voeg dynamische, gespecialiseerde informatie aan elke instelling in je thema toe door de instelling te koppelen aan een dynamische bron. Een dynamische bron kan een bronattribuut of een metaveldwaarde zijn.
  • Filteren van collecties: geef klanten de mogelijkheid om collecties in je winkel te filteren op beschikbaarheid, prijs en meer.

Je kunt je thema-instellingen aanpassen vanuit het Shopify-beheercentrum met behulp van de themabewerker. Als je thema geen instelling heeft voor een wijziging die je wilt aanbrengen, kun je de themacode bewerken.

Wanneer je wijzigingen aanbrengt in je thema of overschakelt naar een nieuw thema, heeft dit geen invloed op de andere delen van je account. Je kunt dus verschillende themastijlen en -instellingen uitproberen zonder zorgen over alle andere content in je beheercentrum.

Alle thema's (gratis en betaald) uit de Shopify Theme Store zijn geoptimaliseerd voor online verkopen en bevatten standaard de volgende functies:

Functies inbegrepen in alle thema's in de Shopify Theme Store
Functie Beschrijving
Compatibiliteit Alle thema's zijn compatibel met Online Store 2.0 en bieden secties en blokken om je pagina's aan te passen.
Webprestaties Het webprestatiedashboard van je webshop meet de laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Lees meer over het webprestatiedashboard.
Toegankelijkheid Alle thema's hebben een minimale toegankelijkheidsscore van 90, zodat je winkel door iedereen kan worden gebruikt.
Klaar voor mobiel Thema's omvatten responsive opmaken voor mobiel, zodat klanten toegang hebben tot je winkel op elk apparaat met een internetverbinding.
Kortingen Toon kortingsbedragen voor artikelen en bestelling in je winkelwagen, checkout en bestelpagina's van klanten.
Dynamische checkoutknoppen Voeg dynamische checkout-knoppen toe zodat klanten snel elk product kunnen kopen dat ze bekijken. Dynamische checkout-knoppen kunnen aan je winkelwagen en productpagina's worden toegevoegd.
Gefaceteerde zoekfilters Hiermee kunnen klanten producten filteren op basis van productbeschikbaarheid, prijs, type, verkoper en andere varianten. Zoekfilters kunnen worden toegevoegd aan je collectie- en zoekpagina's.
Cadeaubonnen Toon een cadeaubonpagina met instructies nadat de klant een cadeaubon heeft gekocht.
Afbeeldingen voor delen via social media Voeg een thumbnail toe aan je bericht wanneer je een link naar je winkel deelt op social media.
Selectie land en taal Hiermee kunnen klanten hun land of regio en lokale valuta selecteren in je winkel.
Menu's met meerdere niveaus Voeg geneste vervolgkeuzelijsten toe aan de navigatie van je winkel.
Nieuwsbriefformulieren Voeg Aanmelden voor nieuwsbrief toe, zodat je e-mailadressen van klanten kunt verzamelen voor gebruik in e-mailmarketingcampagnes.
Beschikbaarheid voor afhaling Geef op de productpagina weer of een product beschikbaar is voor afhalen ter plaatse voor klanten.
Productaanbevelingen Toon een automatisch gegenereerde lijst met aanbevolen producten op je productpagina's, zodat klanten nieuwe artikelen kunnen ontdekken.
Productbeoordelingen Pas de manier aan hoe productrecensies van klanten op je pagina's worden weergegeven.
Rich product media Voeg rich media toe aan je productpagina's, zoals 3D-modellen, ingesloten video's en YouTube-video's.
Zoekvak Toon een zoekvak of link zodat klanten producten kunnen vinden en de resultaten kunnen zien op een pagina met zoekresultaten.
Verkoopabonnementen of abonnementen verkopen Toon verkoopabonnementen en abonnementen voor klanten. Deze kunnen aan je winkelwagen en bestelpagina's van klanten worden toegevoegd.
Shop Pay-termijnbetalingen Voeg een banner voor Shop Pay-termijnbetalingen toe aan je productpagina's om klanten te laten weten dat ze voor hun bestelling kunnen betalen met behulp van termijnbetalingen.
Eenheidsprijzen Geef een prijs per eenheid weer voor producten met specifieke hoeveelheden of afmetingen voor winkels in Duitsland en Frankrijk.
Variantafbeeldingen Voeg afbeeldingen toe aan productvarianten zodat klanten elke variant kunnen bekijken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen weergeven voor een shirt dat in meerdere kleuren en maten wordt geleverd.

Ga naar Best practices voor het bouwen van Shopify-thema's voor meer informatie over hoe thema's worden gebouwd door ontwikkelaars.