Wachtwoordbeveiliging voor je onlinewinkel

Je kunt de toegang van klanten tot je onlinewinkel beperken door de wachtwoordpagina in te schakelen. De wachtwoordpagina is een openingspagina die wachtwoordbeveiliging toevoegt aan je onlinewinkel. Je kunt een wachtwoord maken en dit aan klanten geven waarvan je wilt dat ze je winkel bezoeken.

Alleen de wachtwoordpagina van je winkel wordt gevonden door zoekmachines. Andere pagina's, zoals productpagina's, zijn verborgen en zoekmachines geven deze pagina's niet weer in zoekresultaten.

De wachtwoordpagina

Wachtwoordbeveiliging toevoegen aan je onlinewinkel

Je kunt wachtwoordbeveiliging toevoegen aan je onlinewinkel.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging en schakel Wachtwoord inschakelen in.

3. Voer bij Wachtwoord het wachtwoord in dat je wilt verstrekken aan klanten die je toegang wilt geven tot je onlinewinkel. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij je beheercentrum.

4. Voer in Bericht voor je bezoekers het bericht in dat je op de wachtwoordpagina wilt weergeven. Als je geen bericht wilt weergeven, kun je dit veld leeg laten.

5. Klik op Opslaan.

Wachtwoordbeveiliging uit je onlinewinkel verwijderen

Als je wachtwoordbeveiliging verwijdert, kan iedereen je onlinewinkel bezoeken.

Je kunt wachtwoordbeveiliging alleen uit je winkel verwijderen nadat je een prijsplan hebt gekozen. Als je tijdens een gratis proefversie een abonnement kiest, worden er pas abonnementskosten in rekening gebracht wanneer je gratis proefversie afloopt.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Ga naar het gebied Wachtwoordbeveiliging.

3. Schakel Wachtwoord inschakelen uit.

4. Klik op Opslaan.

De instellingen van je wachtwoordpagina bewerken

Je kunt de inhoud bewerken die wordt weergegeven op je wachtwoordpagina, zoals tekst, kleuren en typografie.

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Selecteer Wachtwoordpagina in het vervolgkeuzemenu van de bovenste balk. Als je Wachtwoordpagina niet ziet in het menu, moet je wachtwoordbeveiliging toevoegen aan je onlinewinkel.

3. Voer de volgende taken uit om de secties op de wachtwoordpagina te bewerken:

1. Klik op Secties.
    2. Klik op de sectie die je wilt bewerken. De meeste thema's hebben koptekst-, content- en voettekstsecties.
    3. Breng wijzigingen aan in de sectie-instellingen.
    4. Klik op Opslaan.
  4. Voer de volgende taken uit om de thema-instellingen voor de wachtwoordpagina te bewerken:

1. Klik op Thema-instellingen.
    2. Klik op de instellingencategorie die je wilt bewerken. De meeste thema's hebben kleur-, typografie- en faviconinstellingen en sociale instellingen.
    3. Breng wijzigingen aan in de thema-instellingen.
    4. Klik op Opslaan.

De voettekst op je wachtwoordpagina verbergen

Je kunt de voettekstsectie op je wachtwoordpagina verbergen.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor je bezoekers:

<style>footer { display: none; }</style>

Je kunt deze code boven of onder bestaande content plakken.

1. Klik op Opslaan.

Je winkelnaam verbergen op de wachtwoordpagina

Je kunt je winkelnaam op de wachtwoordpagina verbergen.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Blader naar het gebied Wachtwoordbeveiliging. Plak de volgende code in Bericht voor je bezoekers:

<style>h1 { display: none; }</style>

Je kunt deze code boven of onder bestaande content plakken.

1. Klik op Opslaan.

De codetemplates voor je wachtwoordpagina bewerken

Als je aanpassingen wilt maken die niet beschikbaar zijn in de thema-instellingen, kun je de thema-code voor de wachtwoordpagina bewerken.

Stappen:

1. Klik in de map Templates op password.liquid.

2. In de password.liquid-template zie je Liquid-tags die de secties bevatten waaruit de wachtwoordpagina is opgebouwd. Je thema kan de volgende Liquid-tags bevatten:

Liquid {% section 'password-header' %} Liquid {% section 'password-content' %} Liquid {% section 'password-footer' %}

3. Klik in de map Sections op een van de volgende bestanden als je de inhoud van een van de bovenstaande secties wilt wijzigen:

- password-header.liquid - password-content.liquid - password-footer.liquid

1. Bewerk de code zodat deze aan je behoeften voldoet.

2. Klik op Opslaan.

Het bestand password.liquid in de map Templates is opgenomen in je thema via de Liquid-tag {{ content_for_layout }}, die je kunt vinden in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina. Als je wijzigingen wilt aanbrengen in het lay-outbestand op de wachtwoordpagina, klik op password.liquid in de map Layout.

Zie wachtwoord.liquid voor meer informatie over de password.liquid-template.