Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt met je themabewerker, controleer dan of je probleem hieronder wordt weergegeven.

Veelvoorkomende problemen

Probleem: de pagina kon niet worden geladen

Primair domein is niet correct geconfigureerd

Pagina wordt omgeleid naar een niet-ondersteunde URL

Als je webwinkel code bevat die gebruikers omleidt naar URL's die niet zijn gekoppeld aan je winkel, controleer of de omleiding is uitgeschakeld wanneer je naar de themabewerker gaat.

Dit type omleiding kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan een webwinkel om kopers naar verschillende Shopify-winkels te leiden, afhankelijk van hun locatie. Dit type omleidingscode kan voorkomen in je thema of in een app die je hebt geïnstalleerd.

Om ervoor te zorgen dat je omleiding de bewerkingservaring niet verstoort, vervang je window.location.href = met window.parent.location.href = in de JavaScript-code van je thema. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan een verwijzing naar de window.Shopify.designMode variabele in JavaScript om de omleiding uit te schakelen wanneer je de themabewerker bezoekt. Deze variabele is ingesteld op true wanneer de webwinkel is geladen in de editor en false wanneer dat niet zo is.

Pagina kan niet worden geladen vanwege een fout

Een pagina kan om verschillende redenen niet laden. Je kunt bijvoorbeeld problemen met de netwerkverbinding ondervinden, of je thema kan ongeldige liquid-code bevatten. Als je hebt gecontroleerd dat de bovenstaande twee problemen deze fout niet veroorzaken, probeer dan je winkel met behulp van de preview theme in de vervolgkeuzelijst Thema-acties in de zijbalk van de themabewerker. Neem contact op met Shopify-ondersteuning als de pagina niet kan worden geladen voor hulp bij je winkel.