Structuur van een thema

Hoewel elk thema anders is, hebben alle thema's een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Met alle thema's kun je dezelfde typen pagina's gebruiken en alle pagina's bevatten een aantal standaardelementen. De volgende pagina-elementen en paginatypen vormen de structuur van een thema.

Pagina-elementen

Alle pagina's van een thema bevatten deze pagina-elementen:

Elementen die deel uitmaken van alle pagina's van een thema
Element Beschrijving
Hoofdtekst Het gebied op elke pagina van je onlinewinkel tussen de koptekst en de voettekst. In tegenstelling tot de kop- en voettekst, die vaste elementen zijn die op elke pagina hetzelfde blijven, is de hoofdtekst van de pagina dynamisch en bevat deze content die verandert, afhankelijk van de pagina waarop je je bevindt.
Voettekst De contentcontainer die onderaan elke pagina van je winkel wordt weergegeven. De voettekst kan menu's, pictogrammen voor social media, contactgegevens of een nieuwsbriefaanmelding bevatten.
Koptekst De contentcontainer die bovenaan elke pagina van je winkel wordt weergegeven. De koptekst bevat doorgaans de naam van je winkel, je logo, navigatie in het hoofdmenu en de winkelwagen.
Navigatie Een menu of een reeks menu's waarmee klanten je onlinewinkel kunnen verkennen of hierin kunnen navigeren. De navigatie van het hoofdmenu is opgenomen in de koptekst van een thema.

Paginatypen

Alle thema's bevatten deze typen pagina's:

Pagina's opgenomen in alle thema's
Pagina Beschrijving
Artikel De artikelpagina bevat de inhoud van één blogartikel.
Blog De blogpagina bevat de titel en beschrijving van je blog en fragmenten van en links naar je blogartikelen.
Winkelwagen De winkelwagenpagina bevat een overzicht van alle producten die een klant aan de winkelwagen heeft toegevoegd, een subtotaal en een totale prijs voor de bestelling en een knop Afrekenen waarmee klanten naar de beveiligde betaalpagina's van Shopify gaan. Wanneer er geen producten zijn toegevoegd, wordt op de lege winkelwagenpagina de link Doorgaan met winkelen weergegeven. Hiermee kunnen klanten teruggaan om meer producten te bekijken.
Collectie Je kunt je producten in collecties onderbrengen zodat klanten deze eenvoudiger kunnen vinden. Op de collectiepagina worden alle producten weergegeven die je in een bepaalde collectie hebt opgenomen.
Collectielijst Op de pagina Collectielijst worden alle collecties in je winkel weergegeven. Deze pagina is te vinden op de URL `jouw-winkel.com/collecties`.
Contact De contactpagina bevat een formulier dat klanten kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.
Aangepast Een aangepaste pagina is een pagina die je in de sectie Pagina's van je Shopify-beheercentrum maakt.
Klant Klantpagina's zijn alleen toegankelijk als je klantaccounts hebt ingeschakeld in het gebied Instellingen > Afrekenen van je Shopify-beheercentrum. Deze bestaan uit de registratiepagina, de aanmeldingspagina en de accountpagina voor klanten. De accountpagina voor klanten bevat het verzendadres van de klant en informatie over bestaande bestellingen.
Startpagina De homepage is de hoofdpagina van je onlinewinkel. Dit is de standaardpagina die wordt geopend wanneer een klant je website bezoekt.
Wachtwoord De wachtwoordpagina is één pagina waarmee je tijdelijk kunt voorkomen dat klanten je onlinewinkel kunnen zien. Je kunt een wachtwoordpagina gebruiken voordat je je winkel opent of wanneer je op vakantie bent. Op de wachtwoordpagina kun je de startdatum van je winkel weergeven, het type producten dat je verkoopt, recente berichtgeving in de media of details over een aanstaande uitverkoop. De wachtwoordpagina bevat ook een e-mailveld waarmee klanten zich kunnen aanmelden als ze in de toekomst nieuwsbrieven van je willen ontvangen.
Product De productpagina bevat een product en de bijbehorende varianten. Het bevat productafbeeldingen, prijsinformatie, een productbeschrijving en een knop Aan winkelwagen toevoegen.
Zoeken De zoekpagina bevat een zoekbalk en een lijst met zoekresultaten.