Thema-ondersteuning

Zorg dat je weet welk ondersteuningsniveau beschikbaar is voordat je je thema aanpast. Als je eenvoudige aanpassingen uitvoert, kun je ondersteuning krijgen van de ontwikkelaar van het thema. Raadpleeg de lijst met aanvullende bronnen voor themaondersteuning als je uitgebreide wijzigingen in je thema aanbrengt.

Raadpleeg het ontwerpbeleid voor meer informatie over aanpassingen die Shopify niet ondersteunt.

Waar vind je ondersteuning voor je thema?

De beschikbare ondersteuning is afhankelijk van wie je thema hebt gemaakt.

Ondersteuning voor gratis thema's van Shopify

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt, kan Shopify Support je helpen met kleine wijzigingen in je thema. Als je het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, kun je maximaal 60 minuten gratis ontwerpondersteuning krijgen, die je in stappen van 15 minuten gebruikt.

Bekijk het ontwerpbeleid van Shopify voor meer informatie.

Als je geen gratis thema van Shopify gebruikt, is je thema gemaakt door een externe themaontwikkelaar. Bekijk de ondersteunende documentatie voor je thema als je hulp nodig hebt of neem contact op met de ontwikkelaar van het thema.

Stappen

Shopify-ontwerpbeleid

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt, kan Shopify Support je helpen met kleine wijzigingen in je thema. Kijk eerst wie ondersteuning biedt voor je thema voordat je contact opneemt met Shopify Support.

Omdat elk thema anders werkt, kunnen de soorten wijzigingen die Shopify Support biedt, afhankelijk zijn van het thema dat je gebruikt. Om te begrijpen welke aanpassingen beschikbaar zijn, zoek je je thema in de lijst met ondersteunde thema's.

Als je het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, kun je tot 60 minuten gratis ontwerpondersteuning, of ontwerptijd krijgen, die in stappen van 15 minuten wordt gegeven. Als je wilt weten hoeveel minuten het voltooien van een specifieke aanpassing kost, kijk je in de beschrijving van de aanpassing bij de ontwerptijd.

Ons team houdt de tijd bij die wordt besteed aan elk themawijzigingsverzoek dat je indient. Als je de volledige 60 minuten gratis ontwerpondersteuning hebt gebruikt, kun je een Shopify-partner inhuren voor verdere hulp. Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Je kunt ook onze aanvullende bronnen voor thema-ondersteuning verkennen.

Ondersteunde thema's en aanpassingen

Shopify Support kan een aantal aanpassingen uitvoeren aan gratis thema's van Shopify. Shopify Support beoordeelt de geschiktheid van aanpassingen per geval. Als je een aanpassing wilt die niet wordt vermeld in de ondersteunde aanpassingen voor je thema, kan Shopify Support je mogelijk toch helpen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je aanpassingen positieve groei voor je bedrijf opleveren, bedenk dan welke verbeteringen je van deze aanpassingen hoopt te krijgen, en hoe dat voor je klanten zal uitpakken.

Beperkingen

Hoewel de ondersteuning van Shopify een groot aantal basisaanpassingen kan ondersteunen, moet je er rekening mee houden dat Shopify niet kan helpen met de volgende taken:

• het bewerken van de checkout;
  • Thema's aanpassen of oplossen die belangrijke codewijzigingen bevatten
  • het installeren, verwijden of wijzigen van apps van derden (apps die niet door Shopify zijn ontwikkeld);
  • externe code aanpassen of oplossen (verwijst naar code die niet door Shopify is ontwikkeld, inclusief code van forums en Shopify-partners);
  • het aanpassen of probleemoplossing van content die is toegevoegd via de RTF-editor;
  • Nieuwe lettertypen toevoegen
  • afbeeldingen bewerken (zoals bijsnijden, kleurprofielen aanpassen, achtergronden verwijderen, enzovoort);
  • Implementatie van wijzigingen die misleidende of bedrieglijke informatie bieden aan klanten
  • aangepaste vertaaldiensten (inclusief templates voor printer- en e-mailmeldingen voor bestellingen).

Voorbereiden om contact op te nemen met Shopify Support voor een gratis Shopify-thema

Volg deze stappen voordat je contact opneemt met Shopify Support:

Als je winkelinstallatie is voltooid en de aanpassing die je zoekt niet mogelijk is met behulp van de themabewerker, kun je contact opnemen met Shopify Support die de aanvraag kan evalueren.

Ondersteunde browsers

De opmaak, browserervaring en aankoopacties van een thema moeten de volgende browsers en releases ondersteunen:

Desktopversie van browsers

• Safari - laatste twee releases voor Mac
  • Chrome - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Firefox - laatste drie releases voor Mac en pc
  • Edge - laatste twee releases voor pc

Mobiele browsers

• Mobile Safari - laatste twee releases voor iOS
  • Chrome Mobile - laatste drie releases voor Android en iOS
  • Samsung Internet - laatste twee releases voor Android

Webviews en andere toepassingen

Thema's moeten surfen en kopen ondersteunen wanneer ze in webviews worden weergegeven voor de volgende toepassingen:

• Instagram - nieuwste release voor Android en iOS
  • Facebook - nieuwste release voor Android en iOS
  • Pinterest - nieuwste release voor Android en iOS

Aanvullende bronnen

Hoewel Shopify geen uitgebreide of geavanceerde thema-aanpassingen ondersteunt, zijn er diverse andere ondersteuningsbronnen beschikbaar.

Forum voor het bespreken van themaontwerpen

Het forum Shopify Design biedt richtlijnen voor het bewerken van HTML, CSS of Liquid om je webshop aan te passen. Als je hulp nodig hebt bij het bewerken van themabestanden, kun je een vraag stellen in het forum Shopify Design. Je kunt ook zoeken in de berichten om een idee te krijgen van wat andere Shopify-merchants doen met thema's.

Forum voor feedback over je winkel

Je kunt om advies en feedback vragen over kleuren, lettertypen en andere ontwerpbeslissingen voor je winkel via het forum Feedback op mijn winkel.

Ondersteuning voor apps

Ga voor hulp bij een app in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen en klik vervolgens op Ondersteuning naast de app waar je hulp voor nodig hebt.

Als je hulp nodig hebt bij een app van derden die niet in je winkel is geïnstalleerd, zoek je de app in de Shopify App Store. Raadpleeg de documentatie van of stuur een bericht naar de app-ontwikkelaar in de sectie Ondersteuning onderaan de pagina van de app.

Tekst met opmaak-editor

Als je hulp nodig hebt bij het opmaken van je content met de RTF-editor, installeer een app om de pagina's in je winkel te bewerken.

Webprestatierapport met aanbevelingen

Een snelle webshop kan de winkelervaring voor klanten verbeteren, je winkel beter vindbaar maken en de conversie verhogen. Je kunt zien hoe je winkel presteert ten opzichte van industriestandaarden en andere Shopify-winkels als die van jou door het rapport Webprestaties te bekijken. Als je hulp nodig hebt met de webprestaties van je webshop, lees dan De prestaties van je webshop verbeteren.

Extra functionaliteit

Als je extra functionaliteit aan je thema wilt toevoegen, zoals een zijbalk, inzoomen op afbeeldingen, een extra diavoorstelling of oneindig scrollen, overweeg dan om een ander thema te proberen. Als je thema niet de functionaliteit heeft die je wilt, zoek je in de Theme Store naar een thema dat beter aansluit op je behoeften. Je kunt ook in de Shopify App Store zoeken naar een app van derden die de gewenste functionaliteit biedt.

Shopify-partners

Shopify-partners zijn ervaren professionals in de branche die over uitgebreide kennis beschikken van het maken, bijwerken en perfectioneren van Shopify-thema's.

Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.