Boundless

Boundless is een fotografisch thema met een minimale gebruikersinterface die fotografie zonder marges biedt. Boundless is in de eerste plaats een thema voor mobiele apparaten en is geschikt voor winkels met middelgrote tot grote voorraden.

Voorbeeld van online winkel met Boundless

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van Boundless en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Boundless bevat de volgende statische secties:

• Koptekst
  • Zijbalkmenu
  • Aankondigingsbalk
  • Diavoorstelling
  • Actiebalk
  • Voettekst
  • Product
  • Collectie
  • Pagina collectielijst
  • Artikel

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Boundless bevat de volgende dynamische secties:

• Blogberichten
  • Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Afbeelding met tekst
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Tekst met opmaak
  • Video
  • Aangepaste HTML

Koptekst

De koptekst van je thema is de sectie die bovenaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven.

De koptekstsectie bevat de volgende instellingen:

• Logo: voeg een logoafbeelding aan de koptekst toe.
  • Logo voor homepage: voeg een logo toe dat alleen op de homepage wordt weergegeven. Het logo voor de homepage wordt op de diavoorstelling weergegeven. Kies dus een versie van je logo die eenvoudig te zien is bovenop een afbeelding.
  • Aangepaste logobreedte (in pixels): stel de grootte van je logo in.

Je koptekst aanpassen

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Kop.

3. Gebruik de instellingen om je koptekst aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Zijbalkmenu

Het zijbalkmenu werkt als een inhoudsopgave voor je winkel. Ongeacht waar een klant zich bevindt, de menuknop geeft het hoofdmenu en het voettekstmenu van je winkel weer:

Het zijbalkmenu geeft twee menu's weer: het Primaire menu wordt bovenaan weergegeven met een groter lettertype en het Extra menu wordt onder het Primaire menu weergegeven met een kleiner lettertype.

Het zijbalkmenu aanpassen:

1. Klik op Secties.

2. Klik op het zijbalkmenu.

3. Selecteer in de lijst Primair menu het menu dat je als het primaire menu wilt weergeven. Dit is meestal het hoofdmenu van je winkel.

4. Selecteer in de lijst Extra menu het menu dat je onder het primaire menu wilt weergeven. Dit is meestal het voettekstmenu van je winkel.

5. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

Je kunt een diavoorstelling met maximaal vijf afbeeldingen voor de homepage maken.

Het is het beste om afbeeldingen met hoge resolutie te gebruiken voor je dia's. Gebruik afbeeldingen die 3840 x 2160 pixels of groter zijn, maar overschrijd de uploadlimieten van Shopify niet.

Omdat de grootte en vorm van de diavoorstelling afhangen van de grootte en vorm van het apparaat van de klant, worden de afbeeldingen van je diavoorstelling op sommige schermen bijgesneden. Probeer afbeeldingen te gebruiken met een focuspunt in het midden zodat het belangrijkste deel van elke afbeelding altijd zichtbaar is.

Lees in Afbeeldingen uploaden meer tips voor afbeeldingen in diavoorstellingen.

Het diavoorstellingsgedeelte bevat de volgende instellingen:

• Diahoogte: Stel de hoogte van de diavoorstelling in. Selecteer Aanpassen aan eerste afbeelding om de hoogte van je diavoorstelling te baseren op de hoogte van je eerste afbeelding.
  • Automatisch roteren tussen dia's: Stel de diavoorstelling in om automatisch af te spelen.
  • Nieuwe dia elke: Selecteer hoe vaak een nieuwe dia moet worden weergegeven.
  • Tekst en pictogrammen: selecteer een kleur voor de tekst en pictogrammen die in de diavoorstelling worden weergegeven.
  • Beeld-overlay: voeg een laag kleur toe aan je afbeeldingsdia. Een overlay kan de tekst van een diavoorstelling gemakkelijker leesbaar maken.
  • Ondoorschijnend: maak de overlay ondoorschijnend.
  • Afbeelding: Voeg aan je diavoorstelling een afbeeldingsdia toe.
  • Afbeeldingspositie: kies het belangrijkste gebied van de afbeelding waarop de aandacht moet worden gericht in de diavoorstelling.
  • Kop: Voeg een kop aan je dia toe.
  • Knoptekst: voeg een knop met een tekstlabel aan je dia toe.
  • Knoplink: Koppel je dia aan een ander deel van je onlinewinkel.

Een diavoorstelling toevoegen aan je homepage

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Gebruik de instellingen om je diavoorstelling aan te passen.

4. Klik op Opslaan.

Actiebalk

Standaard wordt op de actiebalk het hoofdmenu van je winkel weergegeven. Je kunt de actiebalk zo aanpassen dat er verschillende artikelen worden weergegeven op basis van de pagina die je klant bekijkt. Op de homepage wordt de actiebalk meestal gebruikt om je productcollecties weer te geven. Binnen een collectie kunnen op de actiebalk verdere subcategorieën of andere gerelateerde collecties worden weergegeven.

Als je winkel bijvoorbeeld kleding verkoopt, wordt op de actiebalk mogelijk Heren, Dames en Accessoires weergegeven op de homepage. Als een klant op Dames klikt, zou op de actiebalk bijvoorbeeld Tops, Broeken en Schoenen op de collectiepagina kunnen worden weergegeven.

Gebruikt het hoofdmenu voor links naar je collecties als je de actiebalk op deze manier wilt gebruiken. Plaats links naar andere delen van je winkel (de pagina's Contact of Over) in het voettekstmenu.

De actiebalk aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Actiebalk.

3. Selecteer in de lijst Menu het menu dat je wilt weergeven op de actiebalk.

4. Klik op Opslaan.

Voettekst

Met Boundless kun je een menu in je voettekstinhoud weergeven.

De voettekst van je winkel aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Voettekst.

3. Selecteer in de lijst Menu het menu dat je wilt weergeven in de voettekst.

4. Klik op Opslaan.

Product

In de sectie Product kun je de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Het productmerk of de leverancier
  • Een hoeveelheidselector
  • Pictogrammen voor sociaal delen
  • Een dynamische betaalknop
  • Productaanbevelingen

Je kunt de eerste productafbeelding ook overslaan, de stijl van je afbeeldingen instellen en de breedte van het productformulier kiezen.

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Product.

4. Schakel Eerste productafbeelding overslaan in als je de eerste productafbeelding wilt overslaan.

Dit betekent dat de eerste productafbeelding alleen wordt weergegeven op collectiepagina's en niet op productpagina's. Met deze optie kun je je eerste productafbeelding zo ontwerpen dat deze er het beste uitziet op collectiepagina's en je andere productafbeeldingen zo aanpassen dat deze er beter uitzien in de grotere ruimte op productpagina's:

Een voorbeeld van de collectiepagina met de eerste productafbeelding en productpagina met de tweede en derde productafbeeldingen

5. Als je de afbeeldingsstijl wilt instellen, selecteer in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingsstijl de optie Hoog/vierkant of Breed.

6. Schakel Leverancier weergeven in om het productmerk of de leverancier weer te geven. Als je een merk of leverancier wilt weergeven, moet je een leverancier aan het product toevoegen.

7. Schakel Hoeveelheidselector weergeven in om een hoeveelheidselector weer te geven.

8. Schakel Product delen inschakelen in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

9. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven.

10. Als je de breedte van je productformulier wilt instellen, selecteer in het vervolgkeuzemenu Breedte van het productformulier de optie Klein of Groot.

11. Klik op Opslaan.

Productaanbevelingen toevoegen of verwijderen

Je kunt aanbevolen producten op productpagina's weergeven om het voor klanten gemakkelijker te maken om andere producten te ontdekken die hen mogelijk interesseren.

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Productaanbevelingen.

3. Gebruik het selectievakje Dynamische aanbevelingen weergeven om productaanbevelingen op je productpagina's weer te geven of te verbergen.

4. Optioneel: als je de titel boven de aanbevolen producten wil wijzigen, voer dan een nieuwe in het veld Kop in.

5. Optioneel: gebruik het selectievakje Leverancier weergeven om de leveranciers in de productbeschrijvingen te tonen of te verbergen.

6. Klik op Opslaan.

Collectie

Boundless bevat verschillende sorteer-, filter-, weergave- en pagineringsopties voor je collectiepagina's.

1. Open een collectiepagina in het themavoorbeeld.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectie.

4. Stel in de sectie Uiterlijk de volgende opties in:

- Selecteer in de lijst Afbeeldingsstijl een weergavestand voor productafbeeldingen: Hoog/vierkant of Breed.

• Selecteer in de lijst Afbeeldingsgrootte een formaat voor productafbeeldingen.

• Schakel Afstand tussen afbeeldingen toevoegen in als je de afstand tussen afbeeldingen wilt vergroten.

• Schakel Productleverancier weergeven in als je de leverancier of merknaam onder productafbeeldingen wilt weergeven.

1. Stel in het gebied Sorteren en filteren de volgende opties in:
  • Schakel Sorteeropties weergeven in als je een lijst met sorteeropties wilt weergeven.

• Schakel Tag-filtering weergeven in als je een lijst wilt weergeven waarmee klanten kunnen filteren op tag.

1. Selecteer in het gebied Paginering van de lijst Pagineringstype of je genummerde pagina's wilt weergeven of een knop Meer weergeven.

2. Klik op Opslaan.

Uitgelichte collectie

In de sectie Uitgelichte collectie van de themabewerker kun je met de optie Afbeeldingsstijl wijzigen hoe afbeeldingen worden weergegeven in je collectie en op productpagina's:

• Hoog/vierkant is het beste als de productafbeeldingen vierkant of staand zijn
  • Breed is het beste als je afbeeldingen rechthoekig of liggend zijn

Met de optie Afbeeldingsgrootte bepaal je hoe groot de productafbeeldingen op je collectiepagina zijn. Als je kleine productafbeeldingen gebruikt, kun je meer afbeeldingen in één rij plaatsen.

Het aantal afbeeldingen dat per rij wordt weergegeven, is ook afhankelijk van het apparaat van een klant (desktop of mobiel) en de venstergrootte.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op het gedeelte Uitgelichte collectie.

3. Selecteer een collectie in de lijst Collectie. Er worden maximaal 50 producten weergegeven uit de collectie die je selecteert.

4. Geef in de lijst Afbeeldingsstijl aan of afbeeldingen Hoog/vierkant of Breed moeten zijn.

5. Kies een afbeeldingsgrootte in de lijst Afbeeldingsgrootte.

6. Schakel Afbeeldingsafstand toevoegen in als je de afstand tussen productafbeeldingen wilt vergroten.

7. Schakel Productverkoper weergeven in als je de productleverancier of merknaam wilt weergeven.

8. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in.

6. Klik op Opslaan.

Tekst met opmaak

Gebruik de sectie Tekst met opmaak om geschreven content op te geven die je op je homepage wilt weergeven of om een pagina in te sluiten die in het Shopify-beheercentrum is gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld geplande evenementen weergeven door je blogpagina in te sluiten of je kunt een pagina weergeven met een van de volgende artikelen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op*Tekst met opmaak*.

3. Typ je tekst en maak deze op.

4. Als je een pagina uit je winkel wilt weergeven, klik op Content toevoegen en klik vervolgens op Pagina. Selecteer een pagina die als je homepage moet worden weergegeven in het vervolgkeuzemenu.

5. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in je bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Klik op Opslaan.

Aangepaste HTML

In de sectie Aangepaste HTML kun je HTML-code gebruiken om aangepaste content voor je homepage te maken. Je kunt bijvoorbeeld HTML gebruiken om tekstblokken op te maken, tabellen te maken of content van een externe website op te nemen.

Om aangepaste HTML toe te voegen aan je homepage:

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik in Geavanceerde layout op Aangepaste HTML > Toevoegen.

5. Klik op Aangepaste HTML en voer de HTML-code in die je aan je homepage wilt toevoegen.

6. Klik op Opslaan.

Boundless bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Winkelwagen
  • Social media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Winkelwagen

Met Boundless kun je je winkelwagenpagina aanpassen door het winkelwagentype te selecteren en bestellingsnotities van de klant in te schakelen.

Het Boundless-thema ondersteunt twee winkelwagentypen:

• Via Pagina worden klanten omgeleid naar je winkelwagenpagina wanneer een artikel wordt toegevoegd aan de winkelwagen.

• Met Lade wordt er een lade aan de zijkant van de pagina geopend wanneer artikelen worden toegevoegd aan een winkelwagen en wordt de gebruiker gevraagd om door te gaan naar de betaalpagina.

Boundless bevat ook een optie waarmee je klanten speciale instructies kunnen meesturen bij hun bestelling.

Winkelwagenopties in Brooklyn instellen:

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Winkelwagenpagina.

3. Selecteer een winkelwagentype in de lijst Winkelwagentype.

4. Schakel Bestellingsnotities inschakelen in als klanten bestellingsnotities mogen opgeven tijdens het afrekenen.

5. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Boundless op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Geef in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je social media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

6. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Opties voor delen een of meer selectievakjes aan te vinken.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, uploaden, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je onlinewinkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

Een favicon uploaden:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de betaalpagina van je winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Als je een menu op de actiebalk maakt dat naar de homepage verwijst, wordt dit menu ook weergegeven op de homepage. Dit kan gebeuren wanneer je menu's instelt voor collecties die nog niet bestaan. Daarom maak je in plaats hiervan een tijdelijke aanduiding met een link naar de homepage.

Maak je collecties voordat je de collectielinks voor de actiebalk maakt. Of je kunt een link maken naar de pagina Alle producten totdat je de collectie hebt gemaakt waarnaar je een link wilt maken.