Supply

Supply is een strak, handig te navigeren thema dat heel geschikt is voor ondernemingen met grote voorraden en verschillende collecties. Het thema wordt gekenmerkt door prominente navigatie, meerdere homepagecollecties, zijbalkfiltering en eenvoudige integratie met de app Productrecensies.

Voorbeeld van onlinewinkel met Supply

Supply is in de volgende gevallen ideaal:

• Meer dan 50 producten
  • Meer dan 5 collecties
  • Grote menu's

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van Supply en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Supply bevat de volgende statische secties:

• Koptekst
  • Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Artikelpagina's

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Supply bevat de volgende dynamische secties:

• Blogberichten
  • Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Afbeelding met tekst
  • Diavoorstelling
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Tekst met opmaak
  • Video
  • Aangepaste content

Koptekst

Supply bevat enkele unieke instellingen voor de kop van je winkel. Je kunt een menu kiezen dat je wilt weergeven in je koptekst, een logo uploaden en een bericht weergeven voor je klanten.

De koptekst aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Kop.

3. Selecteer een menu dat je wilt weergeven in de lijst Menu.

Met Supply kun je een logo in de koptekst van je winkel plaatsen. Als je een aangepast logo gebruikt, is de beste indeling een .png-bestand met een transparante achtergrond.

Supply ziet er het beste uit met een logobreedte van 400 px. Je kunt de breedte van je afbeelding wijzigen met behulp van het veld Aangepaste logobreedte. Verhoog de waarde niet verder dan de originele breedte van het logo. Doet je dat wel, dan kan dat leiden tot vervorming en kwaliteitsverlies van de afbeelding.

Bericht

Met Supply kun je een bericht in de kop van je winkel invoeren dat maximaal 55 tekens lang is. Dit bericht wordt weergegeven boven de zoekbalk.

Je kunt bijvoorbeeld een begroetingsbericht invoeren, reclame maken voor een verkoopactie of nieuwe collectie, of je klanten informeren over een vertraging bij de verzending.

Een koptekstbericht toevoegen:

1. Voer in het gebied Bericht je koptekstbericht in.

2. Maak desgewenst een deel van de tekst vet of cursief.

3. Klik op Opslaan.

Voettekst

In de voettekstsectie kun je de content bewerken die onderaan elke pagina in je winkel wordt weergegeven. Je kunt het volgende aan de voettekst toevoegen:

• pictogrammen voor social media
  • betalingspictogrammen
  • een horizontaal menu
  • een aanmelding voor een nieuwsbrief
  • aangepaste tekst
  • snelle links

De voettekstsectie van een website met een menu met snelle links, contactgegevens, een nieuwsbriefaanmelding, een horizontaal menu, auteursrechttekst en betalingspictogrammen.

De sectie voettekst aanpassen:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Voettekst.

4. Geef pictogrammen voor social media weer in je voettekst door Pictogrammen voor social media weergeven in te schakelen. Kies vanuit de thema-instellingen Sociale media naar welke accounts je wilt linken.

5. Voeg betalingspictogrammen, zoals Mastercard of PayPal, aan de voettekst toe door Betalingspictogrammen weergeven in te schakelen.

6. Voeg een horizontaal menu toe aan de onderkant van je voettekst in het gebied Juridisch menu. Als je het standaardmenu wilt bewerken, klik op Menu bewerken. Als je een ander menu wilt gebruiken, klik op Wijzigen en selecteer een bestaand menu of klik op Menu maken.

7. Voeg maximaal negen contentblokken toe aan de voettekst in het gebied Content:

- Voeg een contentblok toe door op Content toevoegen te klikken. Selecteer een van de volgende bloktypen: - Menu - Tekst met opmaak - Nieuwsbriefaanmelding

- Verplaats een contentblok door op het pictogram ⁞⁞ te klikken en het blok naar een andere plaats te slepen. - Verwijder een contentblok door eerst op het blok en vervolgens op Content verwijderen te klikken. - Pas een contentblok aan door op het blok te klikken en de instellingen te bewerken.

1. Klik op Opslaan.

Productpagina's

In de sectie Product kun je de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Inzoomen op afbeelding
  • Een hoeveelheidselector
  • Voorraadinformatie
  • Het productmerk of de leverancier
  • Besparingsinformatie
  • Gerelateerde producten
  • Een dynamische betaalknop
  • Pictogrammen voor sociaal delen
  • Klantrecensies

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Product.

4. Schakel Inzoomen op afbeeldingen inschakelen in om het mogelijk te maken dat klanten op de productafbeelding inzoomen door de muisaanwijzer erop te plaatsen.

5. Schakel Hoeveelheidselector weergeven in om een hoeveelheidselector weer te geven.

6. Schakel Voorraad weergeven wanneer minder dan 10 producten beschikbaar zijn in als je je resterende voorraad wilt weergeven wanneer de voorraad bijna op is. Schakel voorraadtracking in voor het product als je dit bericht wilt weergeven.

7. Schakel Bericht voor inkomende voorraadoverdracht weergeven wanneer uitverkocht in als je een bericht wilt weergeven waarmee wordt aangegeven wanneer een uitverkocht product weer op voorraad is. Het bericht dat wordt weergegeven, is 'Is op voorraad na (datum)'. Maak een overdracht voor het product als je dit bericht wilt weergeven.

8. Schakel Productleverancier weergeven in om het productmerk of de leverancier weer te geven. Als je een merk of leverancier wilt weergeven, moet je een leverancier aan het product toevoegen.

9. Als je het bedrag wilt weergeven dat de klant bespaart, schakel Bespaard bedrag weergeven in. Het bespaarde bedrag is het verschil tussen de normale prijs en de vergelijkingsprijs van het product. Het bespaarde bedrag wordt naar beneden afgerond op de dichtstbijzijnde dollar. Als het prijsverschil bijvoorbeeld $ 25,51 is, is het bespaarde bedrag $ 25. Stel een prijsvergelijking voor het product in als je het bespaarde bedrag wilt weergeven.

10. Als je de prijsvergelijking wilt weergeven, schakel Prijsvergelijking in.

11. Schakel Gerelateerde producten weergeven in als je een selectie van gerelateerde producten onderaan de pagina wilt weergeven. De collectie waartoe het product behoort, bepaalt de gerelateerde producten die worden weergegeven. Maak een collectie voor het product of voeg het product aan een bestaande collectie toe als je gerelateerde producten wilt weergeven. Als het product geen deel uitmaakt van een collectie, worden er geen gerelateerde producten weergegeven.

12. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven.

13. Schakel Product delen inschakelen in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

14. Schakel Productrecensies inschakelen in als je klantrecensies van het product wilt weergeven. Recensies worden weergegeven als je de gratis Shopify-app Productrecensies hebt geïnstalleerd en je recensies voor je product hebt ontvangen.

15. Als je de grootte van de variantkiezer, de knop Toevoegen aan winkelwagen en de dynamische betaalknop wilt instellen, selecteer een grootte in het vervolgkeuzemenu Grootte van variantkiezer en knoppen.

16. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Met Supply kun je opgeven hoe collecties worden gesorteerd in het zijbalkmenu van de collectiepagina. Je kunt ervoor kiezen om te sorteren op producttags of filtergroepen.

1. Open een collectiepagina in het voorbeeld van de themabewerker van je winkel.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Collectie.

4. Kies in de vervolgkeuzelijst Producten per rij hoeveel producten je in elke rij wilt weergeven.

5. Kies in de vervolgkeuzelijst Rijen per pagina hoeveel rijen je wilt weergeven.

6. Selecteer onder Zijbalkproductfilters of je collecties wilt sorteren op producttag of filtergroep.

7. Schakel Prijsvergelijking weergeven in als je een vergelijkingsprijs wilt weergeven wanneer een product in de collectie is afgeprijsd op basis van de oorspronkelijke prijs of om de prijs te vergelijken met prijzen van concurrenten.

8. Schakel Bespaard bedrag weergeven in als je wilt aangeven hoeveel geld klanten besparen wanneer een product is afgeprijsd.

9. Schakel Productrecensies inschakelen in als je productrecensies op je collectiepagina's wilt toestaan.

1. Klik op Opslaan.

Uitgelichte collecties

Gebruik de sectie Uitgelichte collecties om maximaal zes productcollecties te selecteren die je op je homepage wilt uitlichten. Wanneer een klant op een uitgelichte collectie op je homepage klikt, wordt het uitgelichte product van de collectie weergegeven. Als er geen uitgelicht product is, wordt de eerste productafbeelding in de collectie weergegeven.

Uitgelichte collecties op je homepage weergeven:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Uitgelichte collecties.

3. Klik in het gebied Content op Collectie.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Collectie een collectie die je wilt weergeven.

5. Ga verder met het toevoegen van collecties totdat je alle collecties hebt geselecteerd die je wilt weergeven.

6. Klik op Opslaan.

Diavoorstelling

In de sectie Diavoorstelling kun je afbeeldingen uploaden die je voor je diavoorstelling kunt gebruiken. Je kunt kiezen of de afbeeldingen in de diavoorstelling automatisch worden gedraaid en je kunt de frequentie (in seconden) instellen waarmee de afbeeldingen worden gedraaid.

Met Supply kun je maximaal zes dia-afbeeldingen selecteren voor je homepage. Je kunt een URL-link toevoegen aan elke dia waarop je klanten kunnen klikken om een pagina in je winkel te openen.

Elke dia-afbeelding moet 1000 px breed en 500 px hoog zijn. Als je diavoorstellingen met verschillende hoogten gebruikt, kunnen de afbeeldingen tussen diaovergangen lijken te springen of worden verbroken.

De diavoorstelling aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Schakel in het gebied Instellingen de optie Dia's automatisch draaien in als je wilt dat dia-afbeeldingen automatisch worden gedraaid.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Overgangstijd een draaifrequentie in seconden.

Een afbeeldingsdia toevoegen:

1. Klik in het gebied Content op Afbeelding.

2. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Als je een link naar de dia wilt toevoegen, voer een van de volgende handelingen uit:

- Klik in het veld URL van link en selecteer een pagina als je de tekst op je dia aan een pagina in je winkel wilt linken. - Plak de URL van de website in het veld Dia-link als je de tekst op je dia aan een website wilt linken.

1. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subtekst een subkop voor de nieuwsbriefaanmelding in. De standaardtekst is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop. Rechtstreeks in je postvak'.

6. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in je bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de video in.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Klik op Opslaan.

Aangepaste content

In het gedeelte Aangepaste content kun je HTML-code gebruiken om aangepaste content voor je homepage te maken. Je kunt bijvoorbeeld HTML gebruiken om tekstblokken op te maken, tabellen te maken of content van een website van derden in te sluiten.

Aangepaste inhoud toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik in Geavanceerde opmaak op Aangepaste content > Toevoegen.

5. Klik op Aangepaste content en voer de HTML-code in die je aan je homepage wilt toevoegen.

6. Klik op Opslaan.

Supply bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Favicon
  • Winkelwagen
  • Social media
  • Prijsindeling
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Favicon

Met Supply kun je een favicon aan je winkel toevoegen. Een favicon (pictogram voor favorieten) is een klein pictogram dat je website aanduidt en is een snelkoppeling hiernaartoe wanneer het pictogram wordt weergegeven, bijvoorbeeld:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je onlinewinkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

Met een favicon kun je je winkel marketen en je website een professioneel uiterlijk geven. De aanbevolen favicongrootte voor Supply is 16 x 16 px.

Een favicon toevoegen:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Winkelwagen

Met Supply kun je de winkelwagenpagina zo aanpassen dat bestellingsnotities worden toegevoegd en kun je kiezen uit vier winkelwagenpaginastijlen.

De winkelwageninstellingen openen:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Winkelwagen.

Bestellingsnotities inschakelen

Met Supply kun je een veld op de winkelwagenpagina opgeven waarin klanten bestellingsnotities kunnen plaatsen, die kunnen worden gebruikt voor berichten bij cadeaus, speciale verzoeken en afleverinstructies.

Winkelwagentype

Supply bevat vier winkelwagentypen:

• Met het winkelwagentype Lade schuift de winkelwagen omlaag vanaf de bovenkant van de pagina. Wanneer de winkelwagen is gesloten, ziet de winkelwagentekst er opgevouwen uit:
  • Het winkelwagentype Spiegelen is vergelijkbaar met het winkelwagentype Lade, behalve dat de spiegelingsanimatie wordt weergegeven wanneer de winkelwagen wordt geopend en gesloten:
  • Het winkelwagentype Modaal venster is een pop-upvenster dat bovenaan de pagina-content wordt weergegeven. Het pop-upvenster kan worden gesloten door op de X te klikken of door buiten het pop-upvenster te klikken.
  • Het winkelwagentype Pagina is een pagina in je onlinewinkel. Klanten openen de winkelwagenpagina door op de winkelwagenlink in de koptekst te klikken of door een artikel aan de winkelwagen toe te voegen.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Supply op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Geef in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je social media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

6. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Sociaal delen een of meer selectievakjes in te schakelen.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Als je de stijl van de knoppen voor delen wilt wijzigen, selecteer een stijl in het menu Knopstijl.

2. Klik op Opslaan.

Prijsindeling

Met Supply kun je kiezen hoe productprijzen worden weergegeven in je winkel.

Opties voor prijsindelingen instellen in Supply:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Prijsindeling.

3. Schakel Centen weergeven als superscript in om de prijs in superscript weer te geven als je verkoopt in een valuta waarin centen worden gebruikt:

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de betaalpagina van je winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Tips voor afbeeldingen

Beste typen productafbeeldingen voor Supply

Foto's met een hoge resolutie zien er stijlvoller en professioneler uit in Supply. Daarom moeten afbeeldingen minimaal 1024 x 1024 pixels zijn. Afbeeldingen worden zo nodig automatisch verkleind.

Foto's met hoge resolutie zijn met name belangrijk als je Inzoomen op afbeelding inschakelt. Je kunt deze functie inschakelen door een productpagina te openen in het voorbeeld van de themabewerker en vervolgens op Product te klikken op het tabblad Secties.

De optimale breedte-/hoogteverhouding voor je productfoto's is een vierkant.

Maak de kop kleiner

Je kunt de bovenste sectie van je pagina op een paar manieren inkorten.

Als je logo te groot is, kun je deze verkleinen door de maximale breedte aan te passen in je thema-instellingen. Als je de breedte van je logo verkleind, wordt de hoogte ook kleiner, omdat Shopify je logo zo verkleint dat de verhoudingen behouden blijven. Gebruik de themabewerker in de sectie Koptekst om de waarde Aangepaste logobreedte aan te passen. De standaardpixelwaarde is 305. Gebruik een kleinere pixelwaarde om je logo te verkleinen. Hierdoor wordt je koptekst minder hoog.

Je logo kan ook onzichtbare of witte pixels bevatten die de witruimte erboven en eronder vergroten. Je kunt een programma zoals Photoshop gebruiken om deze pixels uit je logo te verwijderen. Upload je logo opnieuw na het bijsnijden met de themabewerker. Door de witruimte in je logo bij te snijden, kan de hoogte van je koptekst aanzienlijk worden verkleind.

De diavoorstelling kleiner maken

Gebruik liggende afbeeldingen. Dit zijn afbeeldingen die breder zijn dan hoog.

Hoewel de themabewerker afbeeldingen van 1000 px breed en 500 px hoog aanraadt, kun je ook kleinere afbeeldingen gebruiken. Een breedte van 1000 px wordt aanbevolen, zodat je dia's geen witruimte aan de linker- en rechterkant hebben op grotere schermen. Afbeeldingen met een kleinere breedte worden gecentreerd in je diavoorstelling:

Aan de hand van de volgende tips kun je de navigatie van je winkel verbeteren wanneer je Supply gebruikt.

Een vervolgkeuzemenu toevoegen

Maak menu's op je navigatiepagina als je vervolgkeuzelijsten aan je hoofdmenu wilt toevoegen.

Praktische tips voor het hoofdmenu

Als er te veel artikelen in het Hoofdmenu op één regel staan, worden de laatste links die niet passen, toegevoegd aan het vervolgkeuzemenu 'Meer'.

Dit gedrag wordt niet per se bepaald door het aantal links in het Hoofdmenu, hoewel het helpt om dit aantal tot vijf of zes te beperken. Als je meer links wilt opnemen, kun je:

• Je navigatielinks kleiner maken door het Lettertype hoofdmenu te verkleinen in Typografie op het tabblad Thema-instellingen.
  • Minder tekens voor elke link gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 'Veelgestelde vragen' wijzigen in 'FAQ', 'Contact opnemen' met 'Contact', 'Assortiment' met 'Winkel' en alle exemplaren van 'en' naar '&'.

Als je te veel artikelen in je navigatie hebt, is je site mogelijk moeilijk te gebruiken. Als je te veel menuopties hebt, missen je klanten mogelijk belangrijke artikelen. Probeer je navigatie tot vijf of zes artikelen te beperken. Gebruik vervolgkeuzelijsten als je toegang wilt geven tot meer dan zes pagina's.

Een veelvoorkomende fout is het toevoegen van links aan elke collectie vanuit het hoofdmenu. Geef in plaats hiervan de collecties weer in een vervolgkeuzemenu onder een link 'Winkel' of 'Assortiment'. Je kunt de collecties ook onderverdelen in groepen, waarbij je elke groep een vervolgkeuzemenu geeft. Of je kunt producttags gebruiken om subcategorieën van producten te maken.

De zijbalk verwijderen

Voeg een code toe aan twee van je themabestanden als je de zijbalk uit je winkel wilt verwijderen.

1. Klik in de directory Secties op collection-template.liquid.

2. Zoek naar has_sidebar in het bestand. Verwijder de volgende regels code:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klik op Opslaan.

2. Klik in de directory Secties op collection-list-template.liquid.

3. Zoek naar has_sidebar in het bestand. Verwijder de volgende regels code:

{% if collection.all_tags.size > 0 %}
  {% assign has_sidebar = true %}
{% endif %}
  1. Klik op Opslaan.

Tips voor producten

Aan de hand van de volgende tips kun je je producten presenteren met Supply.

Geavanceerde groepsfiltering gebruiken

Als je veel producten hebt, kun je subgroepen inschakelen zodat je klanten je producten eenvoudiger kunnen sorteren:

1. Definieer je groepen. In de afbeelding hierboven zie je de groepen Merk, Focuslengte en Resolutie.

2. Exporteer al je producten naar een .csv-bestand.

3. Laat alle bestaande tags voorafgaan door de naam van de groep waarin je deze wilt plaatsen, met de notatie Groep_Tagnaam. Voor dit voorbeeld zijn enkele tags Brand_Canon, Brandpuntsafstand_18 - 55 mm en Resolutie_12 MP. Aan de linkerkant van het onderstrepingsteken staat de groepsnaam en aan de rechterkant de tag voor het product. Spaties kunnen aan beide zijden van het onderstrepingsteken worden opgenomen.

4. Sla je .csv op en importeer de producten opnieuw naar je winkel. Zorg dat je Huidige producten met dezelfde producthandle vervangen hebt ingeschakeld bij het uploaden van het bestand om te voorkomen dat er dubbele producten worden gemaakt.

5. Open een collectiepagina in het voorbeeld van de themabewerker. Klik op het tabblad Secties op Collectie en schakel vervolgens de optie Per groep in.

De volgorde van filtergroepen en tags wijzigen

Groepen worden alfabetisch gerangschikt, net als de tags binnen de groepen. Een Shopify Expert kan je helpen bij het aanpassen van de bestelling.

Tips voor prijzen

Aan de hand van de volgende tips kun je prijzen instellen wanneer je Supply gebruikt.

De afronding van verkoopbedragen uitschakelen

1. Klik aan de linkerkant onder Assets op de link timber.scss.liquid om je themastijlblad te openen in de onlinecodebewerker.

2. Voeg het volgende toe aan het einde van het bestand:

.sale-tag sup {
   display: inline;
   top: 0;
   font-size: 100%;

&:before {
    content: '.';
   }
 }
  1. Klik op Opslaan.

Tips voor winkelwagen

De volgende tip zorgt ervoor dat de winkelwagen van je winkel juist werkt wanneer je JavaScript aan Supply hebt toegevoegd.

Het winkelwagentype wijzigen zodat geavanceerd JavaScript werkt

In Supply wordt JavaScript dat je toevoegt aan cart.liquid, niet uitgevoerd in de ladenkarren of modaal winkelwagens. Het wordt alleen uitgevoerd als je /cart toevoegt aan de URL van je winkel. Bijvoorbeeld: http://your.store.url/cart

Stel je winkelwagentype in op 'pagina' als je een van de volgende functies aan je winkelwagenpagina wilt toevoegen:

• een calculator voor verzendkosten
  • meerdere valuta's
  • cadeauverpakkingen
  • validatie van winkelwagenattributen
  • een datumkiezer
  • een selectievakje 'Ik ga akkoord met de voorwaarden'.

Je winkelwagentype wijzigen in 'pagina':

1. Klik op Thema-instellingen.

2. Klik op Winkelwagen.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Winkelwagentype de optie Pagina.