Venture

Venture is een gedurfd maar minimaal thema dat is ontworpen voor grootschalige winkels met grote voorraden. Het thema bevat een diavoorstelling zonder marges, vervolgkeuzelijsten met meerdere kolommen en een reclamebalk.

Voorbeeld van online winkel met Venture

Venture is in de volgende gevallen ideaal:

• Meer dan 50 producten
  • Vijf of meer collecties
  • Grote menu's

Themabewerker

Gebruik de themabewerker om je thema aan te passen. De werkbalk van de themabewerker is opgedeeld in Secties en Thema-instellingen.

De werkbalk voor de themabewerker geeft de secties en thema-instellingen weer

Je kunt secties gebruiken om de content en opmaak van de verschillende pagina's in je winkel te wijzigen. Je kunt de thema-instellingen gebruiken om de lettertypen en kleuren van je winkel aan te passen en wijzigingen aan te brengen in je koppelingen naar social media en in de kassa-instellingen.

Secties zijn blokken met content die kunnen worden aangepast en de indeling van verschillende pagina's van je onlinewinkel bepalen.

• Home-secties bevatten functies, zoals een diavoorstelling of een aanmelding voor een nieuwsbrief, die je kunt toevoegen, herschikken of verwijderen. Je kunt maximaal 25 secties op je homepage plaatsen.

• Elk type pagina bevat eigen secties. De sectie Productpagina's bepaalt bijvoorbeeld de opmaak van elke productpagina in je onlinewinkel.

• Paginasecties staan altijd op specifieke plaatsen in je onlinewinkel. Je kunt ze aanpassen, maar je kunt ze niet herschikken of verwijderen.

• Elk thema bevat vaste secties, zoals de kop- en voettekst, die op elke pagina van je onlinewinkel worden weergegeven.

Je kunt meer leren over de unieke selectie secties van Venture en hoe je ze kunt aanpassen aan je behoeftes.

Venture bevat de volgende statische secties:

• Koptekst
  • Diavoorstelling
  • Voettekst
  • Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Pagina collectielijst
  • Blogpagina Aanbevolen producten
  • Artikelcontent
  • Winkelwagenpagina

Dynamische secties

Je kunt dynamische secties toevoegen, verplaatsen en verwijderen en zo de indeling van je homepage aanpassen. Elk thema heeft een unieke reeks dynamische secties om uit te kiezen.

Venture bevat de volgende dynamische secties:

• Blogberichten
  • Collectielijst
  • Uitgelichte collectie
  • Galerie
  • Afbeelding met tekst
  • Afbeelding met tekstlink
  • Logolijst
  • Blokken met meerdere links
  • Uitgelicht product
  • Nieuwsbrief
  • Kaart
  • Zoeken
  • Tekst met opmaak
  • Getuigenissen
  • Tekstkolommen met afbeeldingen
  • Video
  • Aangepaste HTML

Koptekst

Met Venture kun je een reclamebalk toevoegen bovenin je winkel.

De kopsectie aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Kop.

3. Klik in het gebied Logoafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende handelingen uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Voer de breedte van het logo in het veld Aangepaste logobreedte (in pixels) in.

2. Selecteer het navigatiemenu dat je wilt weergeven in de koptekst van je winkel in de lijst Menu.

3. Schakel Reclamebalk inschakelen in en voer de volgende handelingen uit als je een reclamebalk wilt weergeven:

1. Voer in het veld Tekst reclamebalk de tekst in die je op de reclamebalk wilt weergeven.
    2. Klik in het veld Link reclamebalk en selecteer een pagina in de lijst als je de tekst wilt linken aan een pagina in je winkel
    3. Plak de website-URL in het veld Link reclamebalk als je de tekst aan een andere website wilt linken.
  4. Klik op Opslaan.

Voettekst

Met Venture kun je de volgende artikelen aan je voettekst toevoegen:

• menu's
  • pictogrammen voor social media in de sectie 'Volg ons'
  • aanmelding voor een nieuwsbrief in de sectie 'Wees op de hoogte'
  • tekst

De voettekstinhoud van je winkel aanpassen:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Voettekst.

3. Klik op de contentsectie Voettekst om deze uit te vouwen.

4. Selecteer in de lijst Menu het menu dat je wilt weergeven in de voettekst van je winkel.

De inhoud van Volg ons in de voettekst aanpassen:

1. Klik op de contentsectie Volg ons om dat uit te vouwen.

2. Schakel Koptekst weergeven in.

3. Typ de tekst die je wilt weergeven in het veld Kop. Standaard is dit Volg ons, maar je kunt het wijzigen in elke gewenste tekst.

4. Selecteer in het gebied Pictogramuitlijning hoe je de pictogrammen voor sociale media onder de kop wilt uitlijnen.

Nog een menu aan je voettekst toevoegen:

1. Klik op Content toevoegen.

2. Klik op Menu.

3. Selecteer in de lijst Menu het menu dat je wilt toevoegen aan de voettekst van je winkel.

Tekst aan je voettekst toevoegen:

1. Klik op Content toevoegen.

2. Klik op Tekst.

3. Typ in het veld Kop de tekst die je in de kop wilt weergeven.

4. Typ in het veld Tekst de hoofdtekst.

Een aanmelding voor een nieuwsbrief aan je voettekst toevoegen:

1. Klik op Content toevoegen.

2. Klik op Nieuwsbrief.

3. Selecteer de gewenste kleuren voor het nieuwsbriefveld (waarin je klant zijn/haar e-mailadres opgeeft) en de tekst van de nieuwsbrief door op de kleurstaal te klikken om een nieuwe kleur te selecteren op een palet.

4. Typ bij Kop de tekst die je in de koptekst wilt weergeven. Standaard is deze tekst Wees op de hoogte.

5. Typ in het veld Tekst de tekst die je boven het aanmeldingsformulier wilt weergeven. Standaard is deze tekst "Meld je aan voor het laatste nieuws, aanbiedingen en stijlen".

Diavoorstelling

Met Venture kun je een grote diavoorstelling weergeven op je homepage. De diavoorstelling bevindt zich altijd net onder de kop op de homepage. Je kunt de sectie met diavoorstellingen niet op de pagina verplaatsen zoals andere secties.

Elke dia kan een kop en een subkop hebben en de tekst kan aan elke pagina worden gelinkt.

De aanbevolen grootte voor de afbeeldingen in je diavoorstellingen is 1800 x 1000 px. De diavoorstelling van Venture is responsief, wat betekent dat het formaat van je afbeeldingen dynamisch wordt gewijzigd en dat de afbeeldingen worden bijgesneden, afhankelijk van het apparaat dat je klant gebruikt om je winkel te bekijken. Zie Praktische tips voor afbeeldingen voor meer informatie over het optimaliseren van je afbeeldingen.

Een diavoorstelling maken:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Diavoorstelling.

3. Klik op Dia om een dia-afbeelding te uploaden.

4. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Als je wilt veranderen welk gedeelte van de afbeelding wordt weergegeven in de diavoorstelling, klik op de vervolgkeuzelijst Afbeeldingspositie.

2. Typ in het veld Kop de kop die je op de dia wilt weergeven.

3. Typ in het veld Subkop de tekst van de subkop die je onder de kop wilt weergeven.

4. Klik in het veld Dialink en selecteer een pagina als je de tekst op je dia aan een pagina in je winkel wilt linken.

5. Plak de URL van de website in het veld Dia-link als je de tekst op je dia aan een website wilt linken.

6. Herhaal stap 3 tot en met 9 voor elke afbeelding die je aan de diavoorstelling wilt toevoegen.

7. Klik op Opslaan.

Bovenaan het gedeelte Diavoorstelling worden onder andere deze instellingen weergegeven: * Diahoogte: hiermee kun je de hoogte van de diavoorstelling kiezen. * Met het selectievakje Dia's automatisch draaien kun je automatisch draaien inschakelen. Als deze optie is ingeschakeld, wordt de diavoorstelling automatisch afgespeeld, zonder dat klanten handmatig hoeven te klikken. * Wijzig dia's elke: hiermee kun je kiezen hoeveel seconden elke dia wordt weergegeven als automatisch draaien is ingeschakeld.

Collectielijst

Op desktops en tablets kun je maximaal zes uitgelichte collecties op je homepage weergeven.

Op mobiele apparaten wordt in de sectie met uitgelichte collecties standaard het hoofdmenu van je winkel weergegeven. Hierdoor hebben klanten op mobiele apparaten eenvoudiger toegang tot de hele voorraad van je winkel.

Je kunt het selectievakje Secundaire collectie-afbeelding gebruiken inschakelen om je collectie-afbeeldingen de volledige tegels te laten vullen. Als je voor deze optie kiest, moet je mogelijk de kleuren van de Tegels van uitgelichte collectie wijzigen in de thema-instellingen bij Kleuren.

Collecties toevoegen aan je homepage:

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op*Collectielijst*.

3. Klik in het gebied Content op Collectie om dit uit te vouwen.

4. Selecteer een collectie die je wilt weergeven in de lijst Collectie.

5. Als je meer collecties wilt toevoegen, klik op Collectie toevoegen.

6. Schakel Secundaire collectie-afbeelding gebruiken in als je collectie-afbeeldingen wilt uitrekken om de tegels te vullen.

7. Klik op Opslaan.

Uitgelicht product

In deze sectie kun je collecties selecteren waarvan je de producten wilt markeren en kun je aangeven hoeveel rijen met producten je wilt weergeven uit elke collectie.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Uitgelichte collectie.

3. Selecteer in de lijst Collectie de collectie met de producten die je wilt uitlichten.

4. Gebruik de schuifregelaar Rijen om het aantal weer te geven productrijen te selecteren.

5. Klik op Opslaan.

Nieuwsbrief

Je kunt een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan de homepage. Met een nieuwsbriefaanmelding kun je e-mailadressen van klanten verzamelen voor campagnes met e-mailmarketing. In de Shopify-blog vind je meer informatie over e-mailmarketing.

De nieuwsbriefsectie op een website. Er is een veld voor klanten om een e-mailadres in te voeren en een knop met de tekst 'Abonneren'.

Een nieuwsbriefaanmelding toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Nieuwsbrief.

4. Voer in het veld Kop een kop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardkop is 'Abonneren op onze nieuwsbrief'.

5. Voer in het veld Subkop een subkop voor de aanmelding voor een nieuwsbrief in. De standaardtekst is 'Promoties, nieuwe producten en uitverkoop. Rechtstreeks in je postvak'.

6. Klik op Opslaan.

Afbeelding met tekst

Venture bevat de sectie Afbeelding met tekst waarin je een afbeelding met een aangepast bericht kunt weergeven voor je klanten.

1. Klik op het tabblad Secties.

2. Klik op Afbeelding met tekst.

3. Ga als volgt te werk om de afbeelding toe te voegen:

1. Klik om het gebied Afbeelding uit te vouwen.
    2. Klik in het gedeelte Afbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit: - Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek.
    3. Als je een stockafbeelding wilt selecteren uit de collectie met stockafbeeldingen van Shopify Burst, klik op het tabblad Gratis afbeeldingen. Hier kun je een zoekterm opgeven of door de afbeeldingscategorieën bladeren.
    4. Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.
  4. Voer de volgende handelingen uit om de tekst toe te voegen:

1. Klik om het gebied Afbeelding met tekst uit te vouwen.
    2. Typ in het veld Kop de koptekst die je wilt weergeven.
    3. Typ in het veld Tekst de tekst die je wilt weergeven onder de kop.
    4. Selecteer in het gebied Tekstuitlijning hoe je de tekst wilt uitlijnen met de afbeelding.
  5. Klik op Opslaan.

Productpagina's

in de sectie Productpagina's kun je de volgende elementen toevoegen of verwijderen:

• Een bericht waarin de resterende voorraad wordt aangegeven als de voorraad bijna op is
  • Een dynamische betaalknop
  • Pictogrammen voor sociaal delen
  • Productaanbevelingen

Je kunt er ook voor kiezen dat klanten op de productpagina blijven en dus niet naar de winkelwagenpagina gaan wanneer ze op de knop Aan winkelwagen toevoegen klikken.

De instellingen voor productpagina's bewerken:

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Productpagina's.

4. Schakel Op huidige pagina blijven wanneer artikel aan winkelwagen is toegevoegd in als je wilt dat klanten op de productpagina blijven en dus niet naar de winkelwagenpagina gaan wanneer ze op de knop Aan winkelwagen toevoegen klikken.

5. Schakel Voorraad weergeven wanneer minder dan 10 producten beschikbaar zijn in als je je resterende voorraad wilt weergeven wanneer de voorraad bijna op is. Je moet voor het product het bijhouden van de voorraad inschakelen om dit bericht weer te geven.

6. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven.

7. Schakel Product delen inschakelen in om knoppen voor sociaal delen weer te geven.

8. Klik op Opslaan.

Productaanbevelingen toevoegen of verwijderen

Je kunt aanbevolen producten op productpagina's weergeven om het voor klanten gemakkelijker te maken om andere producten te ontdekken die hen mogelijk interesseren.

1. Selecteer Productpagina's in het vervolgkeuzemenu op de bovenste balk.

2. Klik op Productaanbevelingen.

3. Gebruik het selectievakje Dynamische aanbevelingen weergeven om productaanbevelingen op je productpagina's weer te geven of te verbergen.

4. Optioneel: als je de titel boven de aanbevolen producten wil wijzigen, voer dan een nieuwe in het veld Kop in.

5. Klik op Opslaan.

Collectiepagina's

Je kunt het filteren en sorteren van een collectie inschakelen op je collectiepagina's om je klanten te helpen de gewenste producten te vinden.

Met Filteren op producttag inschakelen wordt een menu toegevoegd aan de bovenkant van je collectiepagina. Klanten kunnen het menu gebruiken om in de collectie alleen producten met de geselecteerde tag te bekijken:

Het Shopify Help Center bevat meer informatie over filteren op producttags.

Met Collectie sorteren inschakelen wordt het menu Sorteren op toegevoegd aan de bovenkant van de collectiepagina. Klanten kunnen het menu gebruiken om de producten in de collectie te sorteren op:

• Uitgelicht
  • Best verkopende
  • Alfabetisch: A–Z
  • Alfabetisch: Z–A
  • Prijs: laag naar hoog
  • Prijs: hoog naar laag
  • Datum: nieuw naar oud
  • Datum: oud naar nieuw

Filteren en sorteren inschakelen voor je collectiepagina's:

1. Ga naar een productpagina in de themabewerker.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op de sectie Collectiepagina's.

4. Schakel Filteren met tags inschakelen in als je het menu Filteren op wilt toevoegen aan je collectiepagina.

5. Schakel Sorteren inschakelen in als je het menu Sorteren op wilt toevoegen aan je collectiepagina.

6. Klik op Opslaan.

Winkelwagenpagina

Met bestellingsnotities kunnen je klanten speciale instructies opnemen bij hun bestellingen. Het Shopify Help Center bevat meer informatie over bestellingsnotities.

Bestellingsnotities inschakelen:

1. Ga naar de winkelwagenpagina in de themabewerker door een product aan de winkelwagen toe te voegen.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op de sectie Winkelwagenpagina's.

4. Schakel Opmerkingen bij bestellingen inschakelen in.

5. Klik op Opslaan.

Blogpagina Aanbevolen producten

Met Venture kun je uitgelichte producten uit een collectie van je keuze weergeven wanneer klanten blogpagina's in je winkel bekijken. Voor een blogbericht over herfstmode kun je bijvoorbeeld producten uit je herfstcollectie onder het bericht weergeven.

Een collectie weergeven op je blogpagina's:

1. Ga naar een blogpagina in de themabewerker.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op de sectie Uitgelichte producten.

4. Kies in de lijst Collectie een collectie die je wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

Video

Je kunt aan de homepage een video toevoegen die wordt gehost op YouTube of Vimeo. Video's kunnen klanten aantrekken en interesse in je bedrijf wekken.

Een video toevoegen aan je homepage:

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen > Video.

4. Voeg tekst toe aan de afspeelknop door tekst in te voeren in het veld Knoptekst.

5. Voer in het veld Videolink een link voor delen voor de video in.

Een YouTube-link voor delen ziet er als volgt uit: https://youtu.be/OTJXAUZY9t0. In dit YouTube Help-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een YouTube-video kopieert.

Een Vimeo-link voor delen ziet er als volgt uit: https://vimeo.com/281332510. In dit Vimeo Help Center-artikel leer je hoe je de link voor het delen van een Vimeo-video kopieert.

6. Optioneel: Een coverafbeelding toevoegen aan je video:

1. Klik op Afbeelding selecteren. Upload een afbeelding van je computer door op Uploaden te klikken. Als je een gratis stockafbeelding van Burst wilt gebruiken, klik op Gratis afbeeldingen.
    2. Kies hoe je de coverafbeelding wilt uitlijnen door een positie te selecteren in het vervolgkeuzemenu Afbeeldingspositie. Je kunt de afbeeldingspositie gebruiken om te kiezen welk deel zichtbaar moet blijven tijdens het bijsnijden.
    3. Stel een hoogte in voor de coverafbeelding door Laag of Hoog te selecteren in het vervolgkeuzemenu Hoogte afbeelding.
  7. Optioneel: Een overlay toevoegen aan je video:

1. Schakel Overlay weergeven in. 2. Stel de overlaykleur in door op de staal Overlay te klikken en een kleur te kiezen. 3. Stel de ondoorschijnendheid van de overlay in door een percentage te selecteren met de schuifregelaar Ondoorschijnend.

1. Klik op Opslaan.

Aangepaste HTML

In de sectie Aangepaste HTML kun je HTML-code gebruiken om aangepaste content voor je homepage te maken. Je kunt bijvoorbeeld HTML gebruiken om tekstblokken op te maken, tabellen te maken of content van een externe website op te nemen.

Om aangepaste HTML toe te voegen aan je homepage:

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Secties.

3. Klik op Sectie toevoegen.

4. Klik in Geavanceerde layout op Aangepaste HTML > Toevoegen.

5. Klik op Aangepaste HTML en voer de HTML-code in die je aan je homepage wilt toevoegen.

6. Klik op Opslaan.

Venture bevat de volgende thema-instellingen:

• Kleuren
  • Typografie
  • Collectiepagina
  • Social media
  • Favicon
  • Afrekenen

Kleuren

Je kunt de kleuren kiezen voor de verschillende delen van je onlinewinkel.

Je kleurinstellingen aanpassen

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klick op Kleuren.

4. Klik voor elk type content op het kleurstaal om de kleurkiezer te gebruiken:

De kleurkiezer in de themabewerker

- Het gedeelte Onlangs geselecteerd geeft de kleuren weer die je onlangs hebt geselecteerd voor je thema. - Het gedeelte Wordt momenteel gebruikt geeft de kleuren weer die je momenteel gebruikt in andere delen van je thema.

Als je de kleur transparant wilt maken, klik op Geen.

1. Klik op Opslaan.

Typografie

Je kunt het lettertype en de lettergrootte instellen voor de tekst in je onlinewinkel.

Je typografie-instellingen aanpassen

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Typografie.

4. Klik voor elk type tekst op Wijzigen om de lettertypekiezer te gebruiken:

De knop 'Wijzigen' in de lettertypekiezer

5. Verken lettertypen met het zoekveld of door te klikken op Meer laden.

Ga naar de lettertypenbibiliotheek van Shopify om alle beschikbare lettertypen te bekijken.

6. Klik op de naam van het lettertype dat je wilt gebruiken.

7. Als je het lettertype wilt veranderen, bijvoorbeeld vet of cursief, klik op Normaal. Klik vervolgens op de stijl die je wilt gebruiken en klik dan op Selecteren:

Een selectie van lettertdiktes die beschikbaar zijn in de lettertypekiezer

8. Klik op Opslaan.

Social media

Je kunt knoppen voor sociaal delen voor je producten en blogposts, en links naar je sociale media-accounts toevoegen.

De instellingen voor social media aanpassen:

1. Klik naast Venture op Aanpassen.

2. Klik op Thema-instellingen.

3. Klik op Social media.

4. Klik in het gebied Afbeelding voor sociaal delen op Afbeelding selecteren of Gratis afbeeldingen ontdekken als je een afbeelding voor sociaal delen wilt uploaden.

5. Geef in het gebied Accounts in de desbetreffende velden de links naar je accounts op als je links naar je sociale media-accounts wilt toevoegen. Voer volledige links in, zoals https://instagram.com/shopify of https://twitter.com/shopify.

Links naar je social media-accounts worden in de voettekst van je onlinewinkel weergegeven.

6. Je kunt knoppen voor sociaal delen aan je producten en blogberichten toevoegen door in het gebied Sociaal delen een of meer selectievakjes in te schakelen.

Je kunt de volgende knoppen voor delen toevoegen:

- Delen op Facebook - Twitteren op Twitter - Pinnen op Pinterest (niet beschikbaar voor delen van blogposts)

1. Klik op Opslaan.

Favicon

Je kunt een pictogram voor favorieten, of een favicon, uploaden, waarmee je je onlinewinkel kunt promoten door je logo op de volgende plaatsten weer te geven:

• op het tabblad van je webbrowser
  • de geschiedenis van je webbrowser
  • als pictogrammen op je bureaublad
  • naast de naam van je onlinewinkel wanneer deze is gemarkeerd als bladwijzer.

De aanbevolen grootte van een favicon voor Venture is een vierkante afbeelding van 128x128 px of groter.

Een favicon uploaden:

1. Klik op het tabblad Thema-instellingen.

2. Klik op Flavicon.

3. Klik in het gedeelte Faviconafbeelding op Afbeelding selecteren en voer een van de volgende acties uit:

- Als je een afbeelding wilt selecteren die je al hebt geüpload naar het Shopify-beheercentrum, klik op het tabblad Bibliotheek. - Als je een afbeelding wilt selecteren vanaf je computer, klik op het tabblad Bibliotheek en klik vervolgens op de plusknop.

1. Klik op Opslaan.

Afrekenen

In dit gedeelte kun je de betaalpagina van je winkel aanpassen. Klik hier voor meer informatie over de betaalpagina van je winkel.

Collecties uitlichten in je navigatiemenu

Met het navigatiemenu van Venture kun je een paar van de producten in een collectie weergeven voordat de klant op de link klikt om de collectie te bekijken. Op deze manier kunnen klanten die een artikel zien dat hen bevalt, rechtstreeks naar de productpagina gaan zonder dat ze eerst dit artikel moeten zoeken in de collectie.

Een collectiemenu maken waarin producten worden weergegeven:

1. Maak een menu voor de collectie die je wilt weergeven in je hoofdnavigatie:

Een menupagina toevoegen met een nieuw menu met de naam "Heren"

2. Voeg minimaal één link toe aan je nieuwe menu. Aangezien je een collectie uitlicht, kun je deze koppelen aan afzonderlijke tags binnen deze collectie.

Nieuw menuoptie met de naam "Bootschoenen" met een link naar een product met dezelfde naam

3. Klik op Menu opslaan om je nieuwe collectiemenu op te slaan.

4. Maak in je hoofdmenu een link met dezelfde naam als het collectiemenu dat je net hebt gemaakt:

Hoofdmenuscherm met knop Menuoptie toevoegen gemarkeerd

5. Stel de collectielink in het hoofdmenu in om naar de collectie te verwijzen die je in je collectiemenu wilt markeren.

6. Klik op Menu opslaan.

In je hoofdnavigatie moeten nu de collectielinks worden weergegeven die je hebt gemaakt, samen met de eerste paar producten in de collectie:

Verdwijnend hoofdmenu

Als de links in je hoofdmenu niet op één regel passen, wordt het menu vervangen door een knop Menu. Klanten kunnen op de knop klikken om een uitschuifvenster te openen met alle links in het hoofdmenu.

Als je niet wilt dat je hoofdmenu wordt ingeklapt tot een knop, kun je enkele dingen uitproberen:

• Verwijder een paar links uit je hoofdmenu. Door artikelen uit je menu te verwijderen, kun je snel rommel opruimen en ruimte vrijmaken.
  • Herschrijf je hoofdmenulinks met minder tekens. Je kunt bijvoorbeeld 'Informatie' wijzigen in 'Info'.
  • Gebruik een smaller lettertype voor je menuopties. Je kunt het lettertype kiezen dat wordt gebruikt voor menuopties door de optie Hoofdtekst onder Typografie te bewerken in de themabewerker.

Tekst gebruiken in je diavoorstelling

Mensen zien je thema op apparaten van verschillende grootten. Op basis van hun browsergrootte zien klanten mogelijk slechts een deel van de afbeeldingen in je diavoorstelling. Gebruik daarom in je diavoorstelling geen afbeeldingen met tekst erin. Als de tekst in de afbeelding wordt bijgesneden of delen van de tekst worden bedekt, kunnen je klanten deze niet lezen.

Als je tekst aan je diavoorstelling wilt toevoegen, voer deze in als Koptekst en Subkoptekst.

Kop- en subkoptekst aan een dia toevoegen:

1. Klik op Aanpassen in je Venture-thema.

2. Klik op het tabblad Secties.

3. Klik op Diavoorstelling.

4. Voor elke dia in je diavoorstelling kun je een Koptekst en Subkoptekst toevoegen. Voeg tekst toe die je wilt weergeven op de afbeeldingen in je diavoorstelling.