Een blog aan je webshop toevoegen

Je kunt blogs toevoegen aan je webshop en vervolgens de blogs posten om je klanten te informeren over je bedrijf of producten. Blogposts zorgen op verschillende manieren voor meer verkeer naar je site:

• De zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je winkel verbeteren.
  • Bieden je de mogelijkheid om verhalen te vertellen die bezoekers converteren naar klanten.
  • Vergroten de betrokkenheid van je klanten.

Een blog toevoegen

je webshop heeft een standaardblog genaamd News. Je kunt deze blog behouden, of je kunt je eigen blog maken met een aangepaste naam.

Je eerste blog aanmaken

Als je nog geen blogpost hebt gemaakt, voer je de volgende stappen uit om een nieuwe blog met een aangepaste naam te maken. Maak tegelijkertijd een blogpost om deze stappen uit te voeren.

Stappen

Nadat je je blog hebt aangemaakt, kun je de blog aan het hoofdnavigatiemenu toevoegen.

Extra blogs aanmaken

Als je ten minste één blogpost hebt gemaakt, voer je de volgende stappen uit om extra blogs aan je winkel toe te voegen.

Stappen

Nadat je je blog hebt aangemaakt, kun je de blog aan het hoofdnavigatiemenu toevoegen.

Een blognaam bewerken

Je kunt de naam van je blogs bewerken.

Stappen

De zoekmachinevermelding voor een blog bewerken

Je kunt de tekst bewerken die in de resultaten van zoekmachines voor een blog wordt weergegeven. Gebruik een duidelijke titel en beschrijving om nieuwe klanten te helpen je webshop te vinden en ze te overtuigen om op de link te klikken. Zie optimalisatie voor zoekmachines voor meer informatie.

Je kunt een voorbeeld van de vermelding van je blog in een zoekmachine weergeven en wijzigingen hierin aanbrengen om nieuwe klanten te helpen je webshop te ontdekken.

Stappen

1. Klik in de sectie Vermelding zoekmachine op Bewerken.
  2. Voer een beschrijvende titel in het veld Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 70 tekens in de titel invoeren.
  3. Voer een metabeschrijving in voor de zoekmachinevermelding. Gebruik relevante trefwoorden voor het product om nieuwe klanten te helpen de link te vinden. Je kunt ook je bedrijfsnaam opnemen. Je kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.
  1. In de sectie URL en handle kun je het webadres bewerken. In de meeste gevallen kun je het webadres niet wijzigen. Als je wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat je URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.
  2. Klik op Opslaan.

Het webadres van een blog wijzigen

Je kunt het webadres van je blog wijzigen in het gedeelte Voorbeeld van zoekmachineoverzicht op de pagina Blog bewerken. Wanneer je een blog maakt, worden automatisch een URL en een handle gegenereerd. Je kunt het webadres wijzigen of inkorten, maar in de meeste gevallen kun je het standaardadres gebruiken.

Stappen

Linken naar een externe blog

Je kunt in de navigatie van je webshop een link toevoegen naar een blog die wordt gehost op een platform van derden, zoals WordPress, Tumblr en Blogger. De link kan in je hoofdnavigatie of in een menu worden weergegeven, afhankelijk van wat je kiest. Je kunt menu's en links instellen in het navigatiegebied van Shopify.