Geavanceerd publiceren

Je kunt het beheren van je blog vereenvoudigen door Shopify-tools te gebruiken, waarmee je het volgende kunt doen:

• Een aangepaste template maken om een blog of afzonderlijke post een specifieke opmaak te geven.
  • Een specifieke publicatiedatum voor een post instellen.
  • De publicatie van meerdere posts tegelijk bewerkstelligen of ongedaan maken met een bulkactie.
  • Klanten uitnodigen om zich op je blog te abonneren zodat ze je updates zien.

Een nieuwe blogtemplate maken

Je kunt een template maken om de opmaak van alle posts in een blog aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld een template maken voor een blog met veel afbeeldingen in posts, die voor alle posts wordt gebruikt. Het maken van aangepaste blogtemplates vereist enige kennis van programmacodes.

Stappen:

1. Klik onder de map Templates op Een nieuwe template toevoegen.

2. Selecteer de optie blog in het vervolgkeuzemenu en geef een naam op voor je template.

3. Klik op Template maken.

4. Bewerk de template in de online code-editor om de stijl van blogposts aan te passen.

5. Klik op Opslaan.

Een template op een blog toepassen

Nadat je ten minste één nieuw blogtemplate hebt gemaakt, kun je een template op een blog toepassen. Alle posts in de blog worden weergegeven volgens de template die je hebt ingesteld. Het gebruik van blogtemplates kan handig zijn wanneer je wilt dat de posts op elkaar lijken.

Stappen:

1. Klik op de blog die je wilt bewerken.

2. Selecteer een template in het vervolgkeuzemenu Template.

3. Klik op Opslaan.

Een blogposttemplate maken

Je kunt een template maken om de lay-out van afzonderlijke blogposts aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld een template maken voor posts met veel afbeeldingen, die je alleen wilt gebruiken voor sommige posts in een blog. Het maken van aangepaste blogposttemplates vereist enige kennis van programmacodes.

Stappen:

1. Klik onder de map Templates op Een nieuwe template toevoegen.

2. Selecteer de optie artikel in het vervolgkeuzemenu en geef een naam op voor je template.

3. Klik op Template maken.

4. Bewerk de template in de online code-editor om de stijl van blogposts aan te passen.

5. Klik op Opslaan.

Een template op een blogpost toepassen

Nadat je ten minste één nieuwe template hebt gemaakt, kun je een template op een afzonderlijke post toepassen. Alleen de posts waarop de template wordt toegepast, worden weergegeven volgens de template die je hebt ingesteld. Het gebruik van blogposttemplates kan handig zijn wanneer je een blogpost snel een specifieke lay-out wilt geven, maar de template niet voor elke post in de blog wilt gebruiken.

Stappen:

1. Klik op de blogpost die je wilt bewerken.

2. Selecteer een template in het vervolgkeuzemenu Template.

3. Klik op Opslaan.

Een specifieke publicatiedatum in voor een blogpost instellen

Je kunt een specifieke publicatiedatum voor je blog instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat een blog op tijd wordt gepubliceerd voor de lancering van een nieuw product. Het antedateren van een post is ook mogelijk. Lees meer over het gebruik van publicaties in de toekomst.

Stappen:

1. Klik op de pagina Blogposts op de post die je op een specifieke datum wilt publiceren.

2. Klik op Een specifieke publicatiedatum instellen.

3. Selecteer de publicatiedatum en -tijd voor de post.

4. Klik op Opslaan.

Blogposts in bulk publiceren

Je kunt een bulkactie gebruiken om meerdere blogposts tegelijkertijd te publiceren en zichtbaar te maken in je onlinewinkel.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Blogposts de posts die je wilt publiceren.

2. Klik op Acties.

3. Selecteer Geselecteerde blogposts publiceren.

De publicatie van blogposts in bulk ongedaan maken

Je kunt een bulkactie gebruiken om de publicatie van meerdere blogposts tegelijk ongedaan te maken en ze te verbergen in je onlinewinkel. Hiermee worden de blogposts niet uit Shopify verwijderd.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Blogposts de posts waarvan je de publicatie ongedaan wilt maken.

2. Klik op Acties.

3. Selecteer Publicatie van geselecteerde blogposts ongedaan maken.

Klanten uitnodigen om zich te abonneren op je blog

Shopify produceert automatisch een RSS-feed voor elke blog die je maakt, zodat klanten zich hierop kunnen abonneren en meldingen ontvangen wanneer je een nieuwe post publiceert. De feed-URL is de URL van de blogpagina, waaraan .atom is toegevoegd. Bijvoorbeeld: http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom. Klanten die zich willen abonneren op je blog, kunnen de feed-URL in een feedreader plakken.

Je kunt je feed-URL opnemen in een blogpost om klanten uit te nodigen zich te abonneren op je blog.

Stappen:

1. Klik op de naam van de blogpost waaraan je de feednaam voor de blog wilt toevoegen.

2. Voer in het veld Content bijvoorbeeld tekst in met de naam van de feed: Subscribe to this blog's RSS feed using http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom.

3. Klik op Opslaan.

Klanten de mogelijkheid bieden om zich op je blogpost te abonneren met FeedBurner

FeedBurner is een service van een externe partij, die een feed van je blogcontent levert aan klanten die zich abonneren.

Als je je blog eerder hebt geïntegreerd met FeedBurner, blijven je bestaande blog en de bijbehorende berichten verbonden met FeedBurner.

Als je een nieuwe blog maakt, ondersteunen je nieuwe blog en de bijbehorende berichten FeedBurner niet meer en is de optie niet beschikbaar.