Een domein overzetten

Wanneer je een domein overdraagt aan Shopify, beheer je al je domeininstellingen rechtstreeks in de Shopify-beheerder. Je kunt jouw domeininstellingen aanpassen, subdomeinen maken, voor je domein betalen en je domein vernieuwen op de pagina domeinen.

Aandachtspunten bij het verplaatsen van een domein naar Shopify

Voordat je een domein overdraagt aan Shopify, moet je rekening houden met de volgende vereisten:

• Je moet je domein meer dan 60 dagen geleden hebben geregistreerd.
  • Je moet tot 20 dagen wachten vanaf het moment van initiatie tot de overdracht is voltooid.
  • Je domein moet in aanmerking komen voor overdracht. De meeste domeinen kunnen worden overgezet naar Shopify, maar bepaalde domeinen, zoals .ca-domeinen, komen niet in aanmerking.
  • Je hebt toegang nodig tot je oorspronkelijke domeinprovider-account en het bijbehorende e-mailaccount.
  • Je moet je bevestigingsmails controleren en beantwoorden om het overdrachtsproces te voltooien.
  • Je moet betalen om je domein voor nog een jaar te registreren. De 12 maanden worden toegevoegd aan de huidige vervaldatum van je domein.
  • Je moet een externe e-mail-hostingservice gebruiken voor het doorsturen van e-mail van Shopify. Shopify biedt geen e-mail-hostingservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail.

Stap 1: het overdrachtsbeleid van je domeinprovider controleren

De meeste providers ondersteunen het overzetten van een domein. Controleer het overdrachtsbeleid van je domeinprovider voordat je met dit proces begint.

De eenvoudigste manier om het overdrachtsbeleid van jouw domeinprovider te vinden, is door in het Helpcentrum van je domeinprovider te zoeken naar transfer domain. Hier vind je het overdrachtsbeleid van sommige populaire domeinproviders:

Stap 2: je domein voorbereiden op de overdracht

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet je dit voorbereiden.

Stappen:

1. Meld je aan bij je extern domeinprovideraccount.
  2. Controleer of het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld, up-to-date is. Tijdens het proces van domeinoverdracht moet je reageren op e-mails die op dit account zijn ontvangen. Houd er rekening mee dat als jouw huidige e-mail adres is gekoppeld aan je domein, het tijdens de overdracht wordt uitgeschakeld.
  3. Ontgrendel het domein dat je wilt overzetten. Meestal moet je hierbij de instellingen zoeken van het domein dat je wilt overzetten en vervolgens op Ontgrendelen klikken. Voor sommige domeinproviders moet je deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.
  4. Vraag je provider om een autorisatiecode voor de overdracht. Meestal moet je voor de autorisatiecode de instellingen zoeken van het domein dat je wilt overzetten en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikken.

Stap 3: je domein overzetten

Voordat je je domein overdraagt, moet dit worden ontgrendeld en moet je een autorisatiecode voor de overdracht hebben. Zorg dat je de stappen om je domein voor te bereiden op de overdracht hebt gevolgd als je nog geen autorisatiecode voor de overdracht hebt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Klik op de pagina Bestaande domein verbinden op overdracht in je domein.
  4. Voer het domein in dat je naar Shopify wilt overzetten. Neem geen www. aan het begin van de domeinnaam op.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Domein verifiëren.
  7. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van het bericht dat wordt weergegeven: - Als domein ontgrendeld wordt weergegeven, is het domein gereed om te worden overgedragen. Klik op volgende om door te gaan.

8. Voer in het dialoogvenster verificatiecode de autorisatiecode of EPP-code in die je hebt ontvangen van jouw domeinprovider.

9. Klik op Volgende.

10. Klik op Kopen en overdragen.

11. Controleer het e-mailaccount dat aan je domein is gekoppeld. Afhankelijk van je domeinprovider, heb je mogelijk een e-mail ontvangen waarin je wordt gevraagd deze wijzigingen te bevestigen. Het e-mailbericht varieert, maar je moet de domeinoverdracht goedkeuren door op een link te klikken, zoals Overdracht bevestigen of Overdracht goedkeuren.

Wanneer je de domeinoverdracht hebt goedgekeurd, duurt het maximaal 20 dagen totdat de overdracht is voltooid. Je ontvangt een e-mail van Shopify waarin wordt bevestigd dat je domein is overgedragen.

Veelgestelde vragen

Komt mijn domein in aanmerking voor overdracht?

De meeste domeinen kunnen worden overgezet naar Shopify. Sommige domeinen, zoals .ca-domeinen, komen niet in aanmerking. Voer de volgende stappen uit om te zien of je domein in aanmerking komt voor overdracht:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Klik op de pagina Bestaande domein verbinden op overdracht in je domein.
  4. Voer in het dialoogvenster Domeinoverdracht het domein in dat ke naar Shopify wilt overzetten. Voeg geen www. toe aan het begin van het domein.
  5. Klik op Volgende.

Als het domein niet in aanmerking komt voor overdracht, wordt in een banner vermeld dat je domein-extensie momenteel niet wordt ondersteund.

Waarom ontvang ik een foutmelding Domein niet gevonden?

Je kunt alleen domeinen verplaatsen die je al in eigendom hebt. Als je het domein dat je wilt overdragen niet bezit en het beschikbaar is voor registratie, kun je het kopen. Als je het domein wel in eigendom hebt, moet je ervoor zorgen dat je je domeinnaam correct hebt ingevoerd en geen www. aan het begin hebt opgenomen.

Hoe ontgrendel ik mijn domein?

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet je je domein ontgrendelen via je externe domeinprovider. Meestal houdt dit in dat je je aanmeldt bij je externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat je wilt overdragen en vervolgens op Ontgrendelen klikt. Voor sommige domeinproviders moet je deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.

Het domeinontgrendelingsproces verschilt per externe provider. Neem contact op met je externe domeinprovider als je problemen ondervindt bij het ontgrendelen van je domein. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens jou aanmelden bij je externe domeinaccount, zelfs als je daarvoor expliciete toestemming geeft.

Hoe kom ik aan een autorisatiecode?

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet je een autorisatiecode voor de overdracht van je externe domeinprovider ontvangen. Meestal houdt dit in dat je je aanmeldt bij je externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat je wilt overdragen en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikt.

Neem contact op met je externe domeinprovider als je problemen ondervindt bij het verkrijgen van een autorisatiecode voor de overdracht. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens jou aanmelden bij je externe domeinaccount, zelfs als je daarvoor expliciete toestemming geeft.

Ik heb een e-mail ontvangen over toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik. Wat betekent de e-mail?

Wanneer je je domeinoverdracht hebt voltooid, ontvang je een e-mail met de onderwerpregel Set your data use consent preferences. Volg de link in de e-mail naar de toestemmingsinstellingen voor gegevensgebruik van Tucows Inc. Tucows is het moederbedrijf van OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen aan ondernemingen. Het geven van toestemming is optioneel en als je kunt dit op elk gewenst moment weer intrekken.

Blijft mijn domein werken tijdens de overdracht?

Ja. Je domein blijft werken tijdens het overdrachtsproces. Als je domein al met je Shopify-winkel is verbonden en je het domein nu overdraagt naar Shopify, merken klanten geen verschil bij het bekijken van je website met je domeinnaam.

Hoe weet ik wanneer mijn domeinoverdracht is geslaagd?

Je ontvangt een e-mail om je te laten weten of je domeinoverdracht al dan niet is geslaagd. De overdracht kan tot 20 dagen duren vanaf het moment dat je de overdracht hebt gestart. Als de overdracht van het domein niet is geslaagd, worden de kosten voor de verlenging van 1 jaar terugbetaald.

Moet ik nog steeds mijn oorspronkelijke domeinprovider gebruiken nadat ik mijn domein heb overgedragen?

Nee. Zodra de overdracht is voltooid, hoef je de externe domeinservice die je oorspronkelijk hebt gekocht, niet meer te gebruiken. Je domeinbeheer wordt uitgevoerd via de pagina Domeinen van je Shopify-beheercentrum.

Wanneer ik mijn domein naar Shopify verplaats, kan ik dan nog steeds e-mailhosting bij mijn externe domeinprovider hebben?

Nee. Shopify biedt geen e-mailhosting als onderdeel van de domeinservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail voor je domeinnaam. Als je externe domeinprovider e-mailhosting in het domein heeft, wordt deze service niet overgezet naar Shopify. Je kunt instellen dat e-mail wordt doorgestuurd naar een externe e-mail-hostingservice nadat je je domein naar Shopify hebt verplaatst. Als je je bestaande e-mail-hostingservice wilt behouden, kun je ke externe domein verbinden met Shopify.