Je domein beheren in Shopify

Je beheert al je domeininstellingen op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum.

Je primaire domein instellen

Je hoofddomein is de domeinnaam die wordt weergegeven in de adresbalk terwijl klanten door je onlinewinkel bladeren. Je wijst je primaire domein toe vanaf de pagina Domeinen van je Shopify-beheercentrum.

Je primaire domein gebruikt standaard de indeling your-store-name.myshopify.com wanneer je je aanmeldt voor Shopify. Als je het domein wilt wijzigen dat klanten gebruiken om je winkel te bezoeken, kun je een aangepaste domeinnaam kopen via Shopify of via een domein registrar van een externe partij. Nadat je een aangepast domein hebt toegevoegd aan Shopify, kun je jouw aangepaste domein instellen als het hoofddomein.

Je kunt je hoofddomein of een subdomein gebruiken als je primaire domein, maar je kunt maar één primair domein hebben voor je Shopify-winkel. Als je het Shopify-abonnement of hoger hebt en je wilt verkopen aan klanten in meerdere landen of regio's, kun je internationale domeinen gebruiken om regionale domeinen in te stellen voor elk land of elke regio waar je een doelmarkt hebt.

Voordat je een nieuw primair domein instelt, moet je ervoor zorgen dat je de volgende stappen uitvoert:

Stappen:

1. Klik in de sectie Primair domein op Primair domein wijzigen.

2. Selecteer het domein dat je als je primaire domein wilt instellen.

3. Klik op Opslaan.

Het hoofddomein dat je hebt ingesteld, wordt nu weergegeven aan klanten die je online winkel bezoeken.

Een extern domein verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Selecteer in het gedeelte Externe domeinen het domein dat je wilt verwijderen.
  3. Afhankelijk van het abonnement van je account, voer je een van de volgende handelingen uit: - Als je account het Basic Shopify-plan heeft, klik je op Verwijderen.

• Als je account het Shopify-plan of hoger heeft, klik je op Beheren > Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen dat je dit domein wilt verwijderen en loskoppelen.

Als je de domeinnaam weer wilt gebruiken voor je Shopify-winkel nadat je deze hebt verwijderd, kun je deze toevoegen in je Shopify-beheerder.

Als je van plan bent je winkel te sluiten en je domein over te zetten naar een nieuw platform, let er dan op dat het HSTS-beleid (HTTP Strict Transfer Security) van Shopify van kracht blijft in je domein gedurende 90 dagen nadat je je winkel hebt gesloten. Dit beleid helpt om de veiligheid van informatie over je bedrijf en je klanten te verzekeren.

Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra stappen te ondernemen.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt er voor de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. Wacht tot de periode van 90 dagen voorbij is, of overweeg je domein naar een platform met ondersteuning voor HTTPS over te zetten.

Een door Shopify beheerd domein verwijderen

Als je een door Shopify beheerd domein dat aan je Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, neem dan contact op met de ondersteuning om dit te laten verwijderen. Nadat een door Shopify beheerd domein is losgekoppeld of verwijderd, kun je de instellingen niet beheren via het Shopify-beheercentrum.

Je .myshopify.com -URL kan niet worden verwijderd of gewijzigd, omdat je je .myshopify.com -URL gebruikt om je aan te melden bij je winkel en je account te identificeren wanneer je contact opneemt met de ondersteuning. Als je het domein wilt wijzigen dat klanten gebruiken om je winkel te bezoeken, kun je een aangepast domein instellen als je hoofddomein.

Een domein omleiden

Als je meerdere aangepaste domeinen hebt voor je winkel, controleer je of alle aangepaste domeinen die aan je winkel zijn gekoppeld, worden omgeleid naar je hoofddomein. Als jij je aangepaste domeinen niet naar je hoofddomein omleidt, kunnen zoekmachines je site indexeren als dubbele inhoud, wat van invloed kan zijn op je vindbaarheid en SEO.

Als je account het Shopify-abonnement of hoger heeft en je meerdere aangepaste domeinen voor je winkel hebt, kun je die domeinen omleiden naar je hoofddomein of ze gebruiken om een specifiek land of een specifieke regio te targeten met behulp van internationale domeinen.

Als je het Basic Shopify-abonnement hebt, kun je geen internationale domeinen gebruiken. Zorg ervoor dat alle aangepaste domeinen worden omgeleid naar je hoofddomein.

Omleiden van een domein naar het Shopify-plan of hoger

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Beheren naast het domein dat je wilt omleiden.
  3. Selecteer Omleiden naar primair domein.

Een domein omleiden voor het Basic Shopify-plan

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik in het gedeelte Primair domein op Omleidingen inschakelen.
  3. Klik nogmaals op Omleidingen inschakelen.

Myshopify.com-Url's

Je kunt jouw .myshopify.com -URL niet wijzigen, omdat je je .myshopify.com -URL gebruikt om je aan te melden bij jouw winkel en om je account te identificeren wanneer je contact opneemt met Shopify support. Als je het domein dat wordt weergegeven voor klanten wilt wijzigen wanneer ze je online winkel bezoeken, stel je een aangepast domein in als je primaire domein. Nadat je een aangepaste domeinnaam hebt ingesteld, wordt de .myshopify.com -URL nog steeds weergegeven in je adresbalk wanneer je bent aangemeld bij je Shopify-beheerder.