Je domein beheren in Shopify

Je beheert al je domeininstellingen op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum.

Je primaire domein instellen

In Shopify is een primair domein de domeinnaam die klanten zien in hun adresbalk wanneer ze door je onlinewinkel bladeren. Je kun je primaire domein of een subdomein gebruiken als je primaire domein, maar je kunt maar één primair domein hebben.

Je primaire domein, je .myshopify.com-URL, ziet er standaard zo uit: your-store-name.myshopify.com. Je .myshopify.com-URL wordt gebruikt om je aan te melden bij je winkel en je account te identificeren wanneer je contact opneemt met de ondersteuning.

Wanneer je je aanmeldt voor Shopify, kun je een .myshopify.com-URL kiezen. Controleer voordat je je .myshopify.com-URL selecteert of je deze correct hebt gespeld. Je kunt je .myshopify.com-URL niet wijzigen, maar je kunt wel een aangepaste domeinnaam kopen via Shopify of bij een externe domeinregistrar, die je vervolgens je hoofddomein kunt maken.

Je wijst je primaire domein toe vanaf de pagina Domeinen van je Shopify-beheercentrum.

Voordat je een primair domein instelt, moet je:

Stappen:

1. Klik in de sectie Primair domein op Primair domein wijzigen.

2. Selecteer het domein dat je als je primaire domein wilt instellen.

3. Klik op Opslaan.

Het primair domein dat je instelt, wordt weergegeven in je webwinkel.

Een extern domein verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Domeinen.
  2. Selecteer in het gedeelte Externe domeinen het domein dat je wilt verwijderen.
  3. Afhankelijk van het abonnement van je account, voer je een van de volgende handelingen uit:

1. Als je account het Basic Shopify-plan heeft, klik je op Verwijderen.
    2. Als je account het Shopify-plan of hoger heeft, klik je op Beheren > Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen dat je dit domein wilt verwijderen en loskoppelen.

Als je deze domeinnaam opnieuw wilt gebruiken voor je Shopify-winkel, kun je deze toevoegen in je Shopify-beheercentrum.

Als je van plan bent je winkel te sluiten en je domein over te zetten naar een nieuw platform, houd er dan rekening mee dat de HTTP Strict Transfer Security (HSTS) van Shopify nog 90 dagen na de sluiting van je winkel van kracht blijft op je domein, zodat de veiligheid van je gegevens en die van je klanten gewaarborgd blijft.

Een door Shopify beheerd domein verwijderen

Als je een door Shopify beheerd domein dat aan je Shopify-winkel is gekoppeld, niet meer wilt gebruiken, neem contact op met de ondersteuning om dit te laten verwijderen. Nadat een door Shopify beheerd domein is losgekoppeld of verwijderd, kun je de instellingen niet beheren via het Shopify-beheercentrum.

Je .myshopify.com-URL is niet opgenomen als een door Shopify beheerd domein. Deze URL's kunnen niet worden verwijderd of gewijzigd.

Een domein omleiden

Als je account het Shopify-plan of hoger heeft en je meerdere aangepaste domeinen hebt voor je winkel, moeten die domeinen omleiden naar je primair domein of worden gebruikt om een specifiek land of een bepaalde regio te targeten met behulp van internationale domeinen. Als je je domein niet omleidt, kunnen zoekmachines je site indexeren als duplicate content, wat van invloed kan zijn op je detecteerbaarheid en SEO.

Als je account het Basic Shopify-plan heeft, kun je geen internationale domeinen gebruiken, maar moet je toch verifiëren dat alle aangepaste domeinen die aan je winkel zijn gekoppeld, worden omgeleid naar het primair domein.

Omleiden van een domein naar het Shopify-plan of hoger

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik op Beheren naast het domein dat je wilt omleiden.
  3. Selecteer Omleiden naar primair domein.

Een domein omleiden voor het Basic Shopify-plan

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Domeinen.
  2. Klik in het gedeelte Primair domein op Omleidingen inschakelen.
  3. Klik nogmaals op Omleidingen inschakelen.