Instellingen bewerken en Shopify-domeinen overdragen

Op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum kun je de DNS-instellingen voor je domein bekijken en bewerken of je domein overzetten naar een andere winkel of domeinprovider.

De DNS-instellingen voor een domein bekijken of bewerken

Je kunt de volgende DNS-instellingen bekijken en bewerken in de sectie Domeinen van Shopify:

• A-record
  • CNAME-record
  • MX-record
  • TXT-record
  • AAAA-record
  • SRV-record

De A-record en CNAME-record voor je domein worden automatisch ingesteld door Shopify. Als je MX-, TXT-, SRV- of AAAA-records wilt toevoegen, kun je de DNS-instellingen voor je online winkel bewerken. Mogelijk moet je deze records bewerken als je een externe e-mailservice in je domein instelt, als je een subdomein wilt laten verwijzen naar een andere website of als je je domein moet verifiëren bij een externe service.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt bewerken.

2. Klik op DNS-instellingen:

Knop DNS-instellingen

3. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, kun je de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Als je een nieuwe record wilt toevoegen, klik op Aangepaste record toevoegen, selecteer het recordtype, voer de details in en bevestig deze.
  • Als je een bestaand record wilt wijzigen, klik op Acties > Bewerken naast het record en voer vervolgens de details in en bevestig deze.
  • Als je een record wilt verwijderen, klik op Acties > Verwijderen en klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

DNS-instellingen opnieuw instellen

Je kunt je DNS-instellingen opnieuw instellen op de standaardconfiguratie van Shopify. Hiermee worden al je records verwijderd, behalve de DNS- en A-records van Shopify.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

2. Klik op DNS-instellingen:

Knop DNS-instellingen

3. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen op DNS-instellingen opnieuw instellen:

Knop DNS-instellingen opnieuw instellen

4. Klik op Bevestigen om je DNS-instellingen opnieuw in te stellen.

Je Shopify-domein overzetten naar een andere Shopify-winkel

Je kunt je primaire Shopify-domein overzetten van de ene naar de andere Shopify-winkel vanaf de pagina Domeinen. E-mail doorsturen en DNS-records worden samen met het domein overgedragen. Je moet winkeleigenaar zijn om een Shopify-domein over te zetten. Meer informatie over personeelsmachtigingen.

Stappen:

1. Meld je aan bij de Shopify-winkel die het domein gebruikt dat je wilt overzetten.
  1. Klik op Beheren om de instellingen te openen voor het domein dat je wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen.

3. Klik op Overzetten naar een andere Shopify-winkel.

4. Controleer of je registratiegegevens up-to-date zijn en of het bijbehorende e-mailadres correct is en klik vervolgens op Overdrachtlink verzenden. Je ontvangt een e-mail met een overdrachtlink.

5. Wanneer je de e-mail ontvangt, klik op de overdrachtlink in de e-mailtekst.

6. Meld je aan bij de Shopify-winkel waarnaar je het domein wilt overzetten.

De domeinoverdracht wordt binnen 24 uur voltooid.

Je Shopify-domein overzetten vanuit Shopify

Als je je domein naar een andere domeinhost wilt overzetten, moet je je Shopify-domein ontgrendelen en een autorisatiecode van het domein doorgeven aan je nieuwe host.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen > Overzetten naar een andere provider bovenaan de pagina:

Klik op Overdragen

3. Controleer de informatie en klik op Bevestigen.

4. De autorisatiecode voor het domein wordt weergegeven op de informatiepagina van je domein. Je geeft deze code door aan je nieuwe provider om de overdracht te verifiëren.

Autorisatiecode voor domeinoverdracht

5. Klik op Overdracht annuleren als je de domeinoverdracht wilt annuleren.

Je domein wordt opnieuw vergrendeld als je de overdracht niet binnen 30 dagen voltooit.