E-mail doorsturen instellen voor je Shopify-domein

E-mails doorsturen is een service waarmee je een e-mail van je aangepaste domein naar een bestaand e-mailaccount kunt sturen. Als je een domein koopt via Shopify of je domein overzet aan Shopify, kun je gratis een onbeperkt aantal doorstuur-e-mailadressen instellen. Als je door Shopify beheerde domein bijvoorbeeld johns-apparel.com is, kun je het doorstuur-e-mailadres info@johns-apparel.com instellen.

E-mailhosting wordt niet aangeboden op Shopify. Gebruik een externe e-mailhostingservice als je een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van je aangepaste domein. Als je Zoho Mail of Google Workspace gebruikt, kun je de hostingservice verbinden met je domein in Shopify. Als je een andere e-mailhostingservice gebruikt, kun je een MX-record toevoegen om deze te verbinden met je domein door je DNS-instellingen te bewerken.

Het doorsturen van e-mail instellen

Alle nieuwe e-mailadressen die je in Shopify maakt, moeten worden doorgestuurd naar een bestaand e-mailadres, bijvoorbeeld via Gmail of Outlook. Je kunt meerdere e-mailforwards instellen die naar verschillende e-mailadressen worden verstuurd.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op het domein waarvoor je e-mail doorsturen wilt instellen.

2. Klik op E-mailadres voor doorsturen toevoegen.

3. Voer in het tekstvak E-mailadres winkel het e-mailadres in dat je wil maken voor je aangepaste domein. Je hoeft het symbool @ of de tekens daarna niet te typen.

4. Voer in het tekstvak E-mailadres voor doorsturen het volledige e-mailadres van de bestemming in.

5. Klik op Opslaan.

Gebruik deze methode om zoveel doorstuur-e-mailadressen aan te maken als je wilt voor je winkel.

Het doorsturen van e-mail testen

Verzend een test-e-mail vanaf een ander e-mailadres naar elk van de adressen voor doorsturen die je hebt gemaakt als je het doorsturen van e-mail wilt testen.

E-mails van klanten beantwoorden

Je kunt niet reageren op klanten via het e-mailadres van je aangepaste domein. Beantwoord e-mails van klanten rechtstreeks vanaf het adres waarnaar je je e-mails hebt doorgestuurd. Dit is het adres dat in de inbox van je klant wordt weergegeven.

E-mails verzenden vanaf je adres voor doorsturen

E-mailhosting wordt niet aangeboden wanneer je een domein koopt via Shopify. Gebruik een externe e-mailhostingservice als je een e-mail wilt verzenden vanaf het adres voor doorsturen van je aangepaste domein.

De volgende services zijn twee voorbeelden van e-mailhostingservices van derden die je kunt gebruiken om e-mail te verzenden vanaf je doorstuuradres:

• Zoho Mail biedt e-mailaccounts voor je aangepaste domein

• Google Workspace maakt verbinding met het Gmail-platform met e-mails voor je aangepaste domein

E-mail van Zoho mail of Google Workspace-e-mailhosting verbinden met jouw domein

Verifieer je domein en creëer je aangepaste e-mailadres in Zoho Mail of Google Workspace voordat je je e-mailservice kunt koppelen aan Shopify.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt koppelen.

2. Klik op Externe hostingservice gebruiken.

3. Selecteer je provider en voer de informatie in die aan je is verstrekt tijdens de verificatie van je domein:

- Als je Google Workspace gebruikt, voer je de TXT-code of metatag in. - Als je Zoho Mail gebruikt, voer de Zoho-code in.

1. Klik op Opslaan.

Om het configureren van je e-mailinstellingen te voltooien, moet je mogelijk een SPF-record toevoegen aan de instellingen van je externe e-mailprovider. Door het SPF-record van Shopify toe te voegen, kun je voorkomen dat je e-mails worden gemarkeerd als spam of niet worden bezorgd. Het SPF-record van Shopify is v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Als je e-mailhost al een SPF-record heeft, voeg het dan toe vóór ~all. Het SPF-record voor Google Workspace is bijvoorbeeld v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all.

Nadat je het SPF-record hebt bijgewerkt, kan het tot 48 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.