SSL

Shopify verstrekt SSL-certificaten aan je winkel zodra je aangepaste domein correct is toegevoegd. Om de beveiliging te verbeteren, wordt de content van je winkel met SSL-certificaten versleuteld en wordt deze veilig gepubliceerd via HTTPS in plaats van HTTP.

Als de URL van je winkel bijvoorbeeld http://www.example.com is, wordt deze bijgewerkt naar https://www.example.com nadat Shopify SSL-certificaten heeft uitgegeven. Klanten die de oorspronkelijke URL gebruiken, worden omgeleid naar de versleutelde online winkel.

Wanneer je je aangepaste domein toevoegt, wordt automatisch een nieuw SSL-certificaat aangemaakt. Dit proces duurt maximaal 48 uur. Gedurende die tijd zie je mogelijk een foutmelding die weergeeft dat SSL niet beschikbaar is in je Shopify-beheercentrum en zie je mogelijk een beveiligingsfout in je browser wanneer je je onlinewinkel bezoekt. Meer informatie over de Fout: SSL niet beschikbaar en stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen.

SSL begrijpen

Als je SSL-certificaten voor je onlinewinkel hebt, kun je:

• een nieuwe beveiligingslaag toevoegen aan je onlinewinkel door HTTPS te gebruiken in plaats van HTTP
  • het klantvertrouwen verbeteren door het SSL-hangslotpictogram weer te geven naast de URL van je onlinewinkel:

SSL-hangslotpictogram

Als je onlinewinkel content (inclusief afbeeldingen, video's of webfonts) weergeeft die ergens anders wordt gehost dan in Shopify, kun je die content verifiëren op de instellingspagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum om ervoor te zorgen dat je SSL-certificaat hierdoor niet ongeldig wordt.

Praktische tips voor SSL-content

Je kunt de volgende acties ondernemen om ervoor te zorgen dat de online-content van je winkel veilig blijft:

HSTS

HSTS (HTTP Strict Transport Security) is een mechanisme waarmee browsers alleen toegang krijgen tot een website via een HTTPS-verbinding. Door op deze manier een veilige verbinding te gebruiken, worden bepaalde typen netwerkaanvallen voorkomen, wat de veiligheid van je informatie en de informatie van je klanten ten goede komt.

Een HSTS-beleid kan voor een vaste tijdsduur voor een domein worden ingesteld. De standaardlengte van Shopify is 90 dagen.

Als je een domein verwijdert of Shopify volledig verlaat, blijft dit beleid nog drie maanden van kracht in het domein, maar je hoeft geen extra stappen te nemen zolang je het domein verplaatst naar een ander platform dat HTTPS gebruikt.

Als je het domein verplaatst naar een platform dat geen HTTPS gebruikt, krijgt iedereen die de site wil openen in de drie maanden na het verwijderen van het domein uit Shopify, een foutmelding in de browser te zien waarin staat dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is.

Neem bij meer vragen contact op met Shopify-ondersteuning.

Domeinsitemap bijwerken

Je kunt de sitemap van je domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer je webwinkel-URL's worden gewijzigd van HTTP in HTTPS.

Het activeren van SSL-certificaten voor je domein kan tijdelijk het organische verkeer van je website beïnvloeden. Als je webmasterhulpprogramma's gebruikt om je website te beheren (zoals een Google Search Console-account), kun je de sitemap van je domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer je webwinkel-URL's worden gewijzigd van HTTP in HTTPS.

Dit proces verschilt, afhankelijk van de webmasterhulpprogramma's die je gebruikt.

Google Search Console

In dit voorbeeld zie je hoe je de sitemap van je domein bijwerkt met Google Search Console. Als je de Webmasterhulpprogramma's van Google nog niet eerder hebt gebruikt, moet je eerst je Shopify-domein verifiëren.

Stappen:

1. Meld je aan bij je account voor Google Search Console.
  2. Voer in de Search Console je domein in (inclusief het voorvoegsel HTTPS://) en klik op Property toevoegen.
  3. Klik op de naam van het domein dat is versleuteld met SSL.
  4. Klik op Crawlen en klik op Sitemaps.
  5. Klik op ADD/TEST SITEMAP (Sitemap toevoegen/testen).
  6. Voer het nieuwe HTTPS-sitemap van je domein in (bijvoorbeeld: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Verwijder de HTTP-sitemap van je domein uit het profiel.