De sitemap van je domein bijwerken

Het activeren van SSL-certificaten voor je domein kan tijdelijk het organische verkeer van je website beïnvloeden. Als je webmasterhulpprogramma's gebruikt om je website te beheren (zoals de Webmasterhulpprogramma's van Google), kun je de sitemap van je domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer je webwinkel-URL's worden gewijzigd van HTTP in HTTPS.

Dit proces verschilt, afhankelijk van de webmasterhulpprogramma's die je gebruikt.

Webmasterhulpprogramma's van Google

In dit voorbeeld zie je hoe je de sitemap van je domein bijwerkt met de Webmasterhulpprogramma's van Google. Als je de Webmasterhulpprogramma's van Google nog niet eerder hebt gebruikt, moet je eerst je Shopify-domein verifiëren.

Stappen:

1. Meld je aan bij je account voor Webmasterhulpprogramma's van Google.
  2. Voer in de Search Console je domein in (inclusief het voorvoegsel HTTPS://) en klik op Property toevoegen.
  3. Klik op de naam van het domein dat is versleuteld met SSL.
  4. Klik op Crawlen en klik op Sitemaps.
  5. Klik op ADD/TEST SITEMAP (Sitemap toevoegen/testen).
  6. Voer het nieuwe HTTPS-sitemap van je domein in (bijvoorbeeld: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Verwijder de HTTP-sitemap van je domein uit het profiel.