Bestanden uploaden en beheren

Je kunt bestanden uploaden, beheren en verwijderen vanaf de pagina Bestanden in het Shopify-beheercentrum.

Bestanden op de pagina Bestanden kunnen onder andere zijn:

• afbeeldingen en video's die worden gebruikt in je thema, blogposts en pagina's
  • afbeeldingen en video's die je in producten en collecties gebruikt;
  • bestanden en video's die je beschikbaar wilt stellen aan klanten om te downloaden
  • afbeeldingen en bestanden die zijn verbonden met metavelden

Je kunt ook bestanden uploaden wanneer je het thema bewerkt, wanneer je metavelden aanmaakt of wanneer je themacontent, een pagina, een blogpost, een productbeschrijving of een collectiebeschrijving bewerkt met de RTF-editor. De bestanden die je uploadt, worden weergegeven op de pagina Bestanden.

Ga naar Content > Bestanden voor toegang tot de pagina Bestanden.

Bestandsvereisten

Je kunt bestanden uploaden naar de pagina Bestanden in het Shopify-beheercentrum. Bestanden moeten aan de volgende vereisten voldoen:

Vereisten voor afbeeldingsbestand

Bestandsvereisten voor afbeeldingen
Attribuut Vereiste
Bestandsgrootte Maximaal 20 MB (megabytes)
Resolutie Maximaal 25 MP (megapixels)
Breedteverhouding Tussen 100:1 en 1:100
Bestandsindelingen JPEG, PNG, WEBP, HEIC en GIF

Vereisten voor videobestand

Bestandsvereisten voor video's
Attribuut Vereiste
Bestandsgrootte Maximaal 1 GB (gigabyte)
Resolutie Maximale resolutie van 4K
Videoduur Maximale videolengte van 10 minuten
Bestandsindelingen MOV en MP4

Algemene bestandsvereisten

Generieke bestanden kunnen elk ander bestand dan HTML zijn en zijn bedoeld om door de klant te downloaden.

Bestandsvereisten voor generieke bestanden
Attribuut Vereiste
Bestandsgrootte Maximaal 20 MB
Bestandsindelingen Elk bestandstype behalve HTML

Vereisten voor bestandsindeling

Als je een betaald abonnement hebt, kun je elke andere bestandsindeling dan HTML uploaden.

Als je een proefabonnement hebt, kun je alleen de volgende bestandsindelingen uploaden:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • WebP
  • HEIC

Je moet ook je e-mailadres verifiëren voordat je PDF-bestanden kunt uploaden.

Als je een proefabonnement hebt en je andere bestandsindelingen wilt uploaden, controleer je je abonnement en werk je deze bij.

Verschillende delen van je winkel, zoals je thema, pagina's en blogs, ondersteunen alleen bepaalde bestandsindelingen. Raadpleeg de volgende bronnen voor meer informatie over ondersteunde bestandsindelingen:

Een bestand uploaden naar de pagina Bestanden

Je kunt bestanden naar Shopify uploaden op de pagina Bestanden. Je kunt de geüploade bestanden vervolgens in het Shopify-beheercentrum gebruiken, onder andere als merkafbeeldingen, productmedia en metaobjecten.

Stappen:

Zoeken en filteren in de bestandenlijst

Je kunt de lijst met bestanden filteren of naar een bestand zoeken op de pagina Bestanden of in de bestandskiezer.

Je kunt je bestanden op de volgende manieren filteren:

• zoeken op bestandskenmerken, zoals bestandsnamen en -typen, via de zoekbalk;
  • filteren op grootte via de vervolgkeuzelijst Bestandsgrootte;
  • Filter op type met behulp van de vervolgkeuzelijst Bestandstype
  • filteren op bestandsverwijzing via de vervolgkeuzelijst Gebruikt in.

Stappen:

Filterweergave opslaan

Als je regelmatig dezelfde zoekopdrachten uitvoert of op dezelfde voorwaarden filtert, kun je de filters als weergaven opslaan, zodat je er eenvoudiger bij kunt. Opgeslagen weergaven worden bovenaan de pagina Bestanden als tabbladen toegevoegd. Je kunt op het tabblad klikken om de bestanden te filteren met behulp van de opgeslagen filterparameters.

Stappen:

De sorteervolgorde van de bestandenlijst wijzigen

Bestanden worden standaard weergegeven van nieuwste naar oudste, gebaseerd op de datum waarop ze zijn geüpload.

Als je de sorteervolgorde wilt wijzigen, kun je je bestanden sorteren op datum toegevoegd, op grootte of alfabetisch op bestandsnaam.

Stappen:

Een bestand beschikbaar maken als download

Als je een bestand beschikbaar wilt maken zodat bezoekers het kunnen downloaden, kun je het uploaden via de pagina Bestanden. Daarna voeg je een link naar het bestand toe in de content van een pagina of in de navigatie in je webshop. Je kunt een link naar het bestand naar het klembord kopiëren door op de knop Link naast het bestand te klikken.

Downloads voor originele media

De service Imagery van Shopify beheert je afbeeldingen en video's om ervoor te zorgen dat de best mogelijke indeling op de juiste plaats in je webshop wordt weergegeven.

Je kunt de originele, niet-geoptimaliseerd bestand naar je apparaat downloaden met behulp van de downloadknop in het venster Voorbeeld bekijken en bewerken.

Stappen:

Bestanden bewerken

Je kunt bestanden bekijken en bewerken door op de miniatuurafbeelding van het bestand te klikken op de pagina Bestanden. Bewerkingen die je aanbrengt op de pagina Bestanden zijn overal van toepassing waar het bestand in je winkel wordt gebruikt.

Bekijk de volgende tabel voor meer informatie over het bewerken van je bestanden:

Acties voor bestanden
Actie Beschrijving
Naam van een bestand wijzigen Wijzig de naam van een bestand door de URL-handle van het bestand te wijzigen. Wanneer je de URL van het bestand wijzigt, werkt de vorige URL voor dat bestand niet meer.
Een bestand vervangen Vervang een bestaand bestand door een nieuw bestand en houd dezelfde bestandsnaam en URL-handle. Je kunt een bestand alleen vervangen door een bestand met dezelfde indeling (JPG vervangen door JPG).
Alt-tekst toevoegen Voeg een korte beschrijving toe van de afbeelding of video voor mensen met een visuele beperking of een verbinding met lage bandbreedte.
Een focuspunt aan een afbeelding toevoegen Selecteer het belangrijkste deel van de afbeelding, zodat thema's de afbeelding slimmer kunnen bijsnijden.
De coverafbeelding van een video bijwerken Werk de coverafbeelding van de video bij die fungeert als een voorbeeldafbeelding voor je video.

Als je andere soorten bewerkingen wilt uitvoeren, download je het bestand, voer je de gewenste bewerkingen uit met de software van jouw keuze en upload je het bestand weer naar de pagina Bestanden.

Bestanden verwijderen

Je kunt een of meer bestanden verwijderen van de pagina Bestanden. Meer informatie over bulkacties.