Menuopties in je onlinewinkel toevoegen, verwijderen of bewerken

Je kunt menuopties toevoegen aan de menu's van je onlinewinkel om zo de navigatie van je winkel op te bouwen. Menuopties zijn links naar producten, collecties, webpagina's, blogposts, beleid of andere websites. Je kunt ook menuopties verwijderen of bewerken.

In de meeste gevallen moet je een item maken voordat je ernaar kunt linken. Je moet bijvoorbeeld een collectie maken voordat je deze aan een menu kunt toevoegen.

Je kunt de navigatie in je onlinewinkel bekijken en wijzigen vanaf de pagina Navigatie in je Shopify-beheercentrum.

Een menuoptie toevoegen

Je kunt menuopties toevoegen om te linken naar:

• webpagina's
  • collecties
  • producten
  • blogs of blogposts
  • winkelbeleid
  • externe websites
  • e-maillinks

Stappen:

1. Klik op de pagina Navigatie op de titel van het menu dat je wilt bewerken.

2. Klik op Menuoptie toevoegen.

3. Voer een titel in voor de menuoptie. Deze titel wordt weergegeven in het menu en kan speciale tekens of emoji bevatten.

4. Klik op het veld Link en selecteer een type link of voer een webadres in van een externe website:

- Homepage: de homepage van je onlinewinkel - Collecties: een specifieke collectie of alle collecties - Producten: een specifiek product of alle producten - Pagina: een webpagina in je onlinewinkel - Blogs: een blog in je onlinewinkel - Blogposts: een blogpost in je onlinewinkel - Beleid: een van de beleidsregels voor je winkel

Gebruik de opmaak mailto:youremail@example.com wanneer je een e-maillink maakt.

1. Als je een collectie of alle collecties hebt geselecteerd, kun je de collectie met Tags filteren om alleen de producten weer te geven die overeenkomen met alle tags die je invoert.

2. Selecteer een specifieke bestemming als je een type link hebt geselecteerd. Wanneer je Homepage selecteert, wordt de bestemming automatisch ingesteld op de homepage van je onlinewinkel.

3. Klik op Menu opslaan.

Een menuoptie bewerken

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu dat het item bevat.

2. Klik in het gedeelte Menuopties op Bewerken naast de naam van het item.

3. Breng zo nodig wijzigingen aan:

- Als je de naam van de menuoptie wilt wijzigen, voer tekst in het veld Naam in. - Wil je de bestemming van de menuoptie te wijzigen, dan klik op x in het veld Link en typt of selecteer een nieuwe bestemming.

1. Klik op Wijzigingen toepassen.

2. Klik op Menu opslaan.

De weergavevolgorde van menuopties wijzigen

Je kunt de weergavevolgorde van menuopties wijzigen op de pagina Navigatie. De menuopties worden in je onlinewinkel weergegeven in de volgorde die je hebt opgegeven.

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu waarvan je de weergavevolgorde wilt wijzigen.

2. Klik op het handgreeppictogram naast de menuoptie, houd vast, en sleep de menuoptie naar een andere positie:

Menuopties met gemarkeerd handgreeppictogram

3. Klik op Menu opslaan.

Een menuoptie verwijderen

Je kunt een menuoptie verwijderen om het uit de navigatie van je onlinewinkel te verwijderen. Wanneer je een menuoptie verwijdert waaraan een vervolgkeuzemenu hangt met geneste menuopties, worden de geneste menuopties ook verwijderd. En het vervolgkeuzemenu wordt uit de navigatie van je onlinewinkel verwijderd.

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu waarvan je de weergavevolgorde wilt wijzigen.

2. Klik op de prullenbak naast de menuoptie dat je wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.