Alternatieve tekst toevoegen aan je thema-afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen aan je onlinewinkel toevoegt, is het belangrijk om ze toegankelijk te maken voor klanten die blind of slechtziend zijn. Je kunt dit doen door een alternatieve tekst toe te voegen waarmee elke afbeelding nauwkeurig wordt beschreven. Klanten die schermlezers gebruiken, gebruiken alternatieve tekst om de content van afbeeldingen in je onlinewinkel te communiceren.

In dit artikel lees je hoe je via de themabewerker alt-tekst toevoegt aan afbeeldingen. Je kunt alt-tekst toevoegen aan je productafbeeldingen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Zie Toegankelijkheid voor thema's voor meer informatie over alt-tekst en toegankelijkheid van thema's.

Alt-tekst toevoegen aan thema-afbeeldingen

Stappen:

1. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik op Aanpassen.

2. Klik op de werkbalk van de themabewerker op de sectie met de afbeelding waarvoor je alt-tekst wilt toevoegen.

3. Klik onder de afbeelding op Bewerken:

De instellingen voor een afbeelding in een diavoorstelling op de werkbalk van de themabewerker. Er zijn drie instellingsopties: Wijzigen, Bewerken en Verwijderen.

4. Voer in het dialoogvenster de alt-tekst in en klik op Opslaan.

5. Klik rechtsboven in de themabewerker op Opslaan.