Dynamische betaalknoppen in je onlinewinkel

Dynamische betaalknoppen zijn een alternatief voor de knop Aan winkelwagen toevoegen voor afzonderlijke producten. Met dynamische betaalknoppen kunnen klanten de winkelwagen overslaan en direct naar de kassa gaan. Klanten kunnen ervoor kiezen om af te rekenen met behulp van Shopify of een andere bekende, versnelde afrekenmethode. Hierdoor verloopt het betalingsproces sneller en kunnen klanten afrekenen met een methode die zij prettig vinden.

Een dynamische betaalknop met merk en een Apple Pay-logo

Overzicht

De dynamische betaalknop wordt naast of onder de knop Aan winkelwagen toevoegen weergegeven, afhankelijk van je thema en het apparaat van de klant. Er zijn twee verschillende soorten dynamische betaalknoppen:

• Merkloze knoppen met de tekst Nu kopen. Als een klant op een merkloze knop Nu kopen klikt, wordt de winkelwagen overgeslagen en gaat de klant rechtstreeks naar de kassa.

Een merkloze dynamische betaalknop met de tekst Nu kopen

• Op knoppen met een merk staat het logo voor externe, versnelde afrekenmethoden. Als een klant op een knop met een merk klikt voor een externe, versnelde afrekenmethode, zoals Apple Pay, gaat deze naar de kassa voor deze methode en is de informatie vooraf ingevuld. Lees meer over versneld afrekenen. De volgende versnelde afrekenmethoden van derden zijn beschikbaar:

Elke betaalmethode heeft specifieke vereisten voordat deze als een knop met merk wordt weergegeven.

Het type knop dat wordt weergegeven, is afhankelijk van de volgende factoren:

Als je cadeaubonnen of kortingscodes in je winkel gebruikt, kunnen klanten de codes nog steeds invoeren bij het afrekenen.

Compatibiliteit

In bepaalde gevallen zijn dynamische betaalknoppen mogelijk niet geschikt voor je onlinewinkel. Voordat je dynamische betaalknoppen aan je onlinewinkel toevoegt, controleer of deze compatibel zijn met de volgende kenmerken:

• Apps
  • Winkelwagenattributen
  • Producten, betaalinstellingen en knoptekst

Apps

Dynamische betaalknoppen kunnen conflicteren met bepaalde apps.

Als je een van de volgende soorten apps gebruikt, zijn dynamische betaalknoppen mogelijk niet compatibel met je onlinewinkel:

• Valutaconversieprogramma's
  • Apps die communiceren met de winkelwagen
  • Apps die klanten naar een externe kassa brengen

Winkelwagenattributen

Dynamische betaalknoppen bieden geen ondersteuning voor winkelwagenattributen. Winkelwagenattributen zijn aangepaste formuliervelden die je kunt gebruiken om aanvullende informatie van je klanten te verzamelen op de winkelwagenpagina.

Voorbeelden van winkelwagenattributen zijn de volgende toevoegingen aan de winkelwagenpagina:

• Selectievakjes voor algemene voorwaarden
  • Opties voor cadeauverpakkingen
  • Keuze van bezorgdatum

Als je winkelwagenattributen gebruikt, zijn dynamische betaalknoppen niet geschikt voor je onlinewinkel.

Producten, betaalinstellingen en knoptekst

Houd rekening met de volgende punten voordat je dynamische betaalknoppen opneemt in je onlinewinkel:

• Dynamische betaalknoppen kunnen alleen worden gebruikt om één variant van een product te kopen. Als je echter een hoeveelheidskiezer op de productpagina weergeeft, kunnen klanten meerdere exemplaren van dit product kopen. Een klant kan bijvoorbeeld een dynamische betaalknop gebruiken om drie bakvormen in aqua te kopen, maar niet om er één in aqua en één in paars te kopen. Tenzij je onlinewinkel veel bestellingen voor één type product ontvangt, komen dynamische betaalknoppen mogelijk niet ten goede aan je verkoop.

• Als je geen versnelde afrekenmethode van derden hebt ingeschakeld in je betaalinstellingen, wordt alleen de merkloze versie van de betaalknop weergegeven.

• Op de merkloze versie van de dynamische betaalknop wordt de tekst Nu kopen weergegeven. Als op de knop Aan winkelwagen toevoegen ook Nu kopen of andere aangepaste tekst wordt weergegeven, kunnen klanten in de war raken.

Je thema bijwerken om dynamische betaalknoppen te gebruiken

Dynamische betaalknoppen zijn beschikbaar voor alle huidige versies van de thema's in de Shopify Theme Store. Als je een oudere versie van een thema gebruikt, kun je je thema bijwerken om dynamische betaalknoppen te gebruiken. Als je je thema niet wilt bijwerken, kun je je themacode bewerken.

Dynamische betaalknoppen weergeven op productpagina's

Stappen:

1. Selecteer Productpagina's.

2. Klik op de sectie productpagina's of product.

3. Selecteer Dynamische betaalknop weergeven.

4. Klik op Opslaan.

Dynamische betaalknoppen weergeven in de sectie met uitgelichte producten

De meeste thema's bevatten een instelling voor het weergeven van dynamische betaalknoppen in de sectie met uitgelichte producten.

Stappen:

1. Klik op een bestaande sectie met uitgelichte producten of klik op Sectie toevoegen om een nieuwe sectie met uitgelichte producten toe te voegen.

2. Voer je productgegevens in en schakel Dynamische betaalknop weergeven in.

3. Klik op Opslaan.

Dynamische betaalknoppen verbergen op productpagina's

Stappen:

1. Selecteer Productpagina's.

2. Klik op de sectie productpagina's of product.

3. Schakel het selectievakje Dynamische betaalknop weergeven uit.

4. Klik op Opslaan.

Dynamische betaalknoppen verbergen in de sectie met uitgelichte producten

Stappen:

1. Klik op de sectie met uitgelichte producten.

2. Schakel het selectievakje Dynamische betaalknop weergeven uit.

3. Klik op Opslaan.

Dynamische betaalknoppen testen in je thema

Omdat de typen dynamische betaalknoppen die in je thema worden weergegeven van meerdere factoren afhankelijk zijn, kun je een test uitvoeren zodat je alle combinaties kunt bekijken. Controleer of de knoppen worden weergegeven voordat je dynamische betaalknoppen op je thema test.

Stappen:

1. Klik op Je winkel bekijken.

2. Ga naar een productpagina om de knop op een productpagina te testen. Blijf op de homepage om de knop in de sectie Uitgelicht product te testen.

3. Voeg in de adresbalk van je browser een van de volgende tekenreeksen toe aan het einde van de huidige URL:

- Voeg ?shopify-debug=true&show=Amazon toe als je een knop met het Amazon-merk wilt weergeven. - Voeg ?shopify-debug=true&show=ApplePay toe als je een knop met het Apple Pay-merk wilt weergeven (Apple Pay werkt alleen in Safari). - Voeg add ?shopify-debug=true&show=Google toe als je een knop met het Google Pay-merk wilt weergeven. - Voeg ?shopify-debug=true&show=PayPal toe als je een knop met het PayPal-merk wilt weergeven. - Voeg ?shopify-debug=true&show=Venmo toe als je een knop met het Venmo-merk wilt weergeven. - Voeg ?shopify-debug=true&show=checkout toe als je een merkloze knop wilt weergeven.

1. Druk op Enter om de pagina opnieuw te laden. Afhankelijk van de tekenreeks die je aan de URL hebt toegevoegd, zie je een dynamische betaalknop met of zonder merk.

2. Herhaal dit met de andere tekenreeksen om de verschillende typen dynamische betaalknoppen te bekijken.

Dynamische betaalknoppen weergeven voor sommige producten, maar niet voor andere

Als je alleen voor bepaalde producten dynamische betaalknoppen wilt weergeven, kun je een alternatieve template maken. Een alternatieve template is een kopie van een themacodetemplate, die je kunt bewerken zonder het origineel te wijzigen. Door een alternatieve producttemplate te gebruiken, kun je dynamische betaalknoppen weergeven voor producten die één template gebruiken en deze verbergen voor producten die de andere gebruiken.

Zie Alternatieve templates maken voor meer informatie over het maken van een alternatieve producttemplate.

Wanneer je een alternatieve producttemplate hebt gemaakt en deze aan een product hebt toegewezen, kun je dynamische betaalknoppen voor dit product weergeven of verbergen.

Stappen:

1. Zoek het thema op waarvoor je een alternatieve sjabloon hebt gemaakt en klik op Aanpassen.

2. Ga in de themabewerker naar de productpagina van een product waaraan je de alternatieve template hebt toegewezen.

3. Klik op de sectie productpagina's of product.

4. Schakel Dynamische betaalknop weergeven in als je een dynamische betaalknop wilt weergeven voor producten die de alternatieve template gebruiken. Schakel Dynamische betaalknop weergeven uit als je een dynamische betaalknop wilt verbergen voor producten die de alternatieve template gebruiken.

5. Klik op Opslaan. De wijzigingen worden toegepast op alle producten die de alternatieve template gebruiken.