Een Google Maps API-sleutel registreren

Je kunt een kaartsectie aan je thema toevoegen om de locatie van je bedrijf weer te geven. Veel van de gratis thema's van Shopify bevatten een kaartsectie die je kunt toevoegen aan je homepage.

Om de kaart weer te geven, moet je een Google Maps API-sleutel registreren en deze opnemen in de kaartsectie-instellingen van de themabewerker.

Het Google Maps-platform gebruiken

Door de API van Google te gebruiken om een kaartsectie aan je thema toe te voegen, ga je akkoord met de Servicevoorwaarden van het Google Maps-platform.

Op 11 juni 2018 introduceerde het Google Maps Platform een aantal wijzigingen in de manier waarop Google Maps-API's worden georganiseerd en gebruikt. Voor het gebruik van deze API's moet je een factureringsaccount instellen op het Google Maps Platform. Je ontvangt elke maand een tegoed voor services tot een bepaalde drempel.

Raadpleeg de documentatie over prijzen en facturering van het Google Maps Platform voor meer informatie over prijzen.

Een Google Maps API-sleutel registreren

Je kunt een Google Maps API-sleutel registreren.

Stappen:

1. Ga naar de pagina Google Maps Platform en klik op Aan de slag.

2. Selecteer de Kaarten, Routes en Plaatsenvoor producten om de API's te krijgen die nodig zijn om te werken met de kaartensectie gratis thema's.

3. Klik op Doorgaan.

4. Maak een nieuwe naam of selecteer een bestaand project.

5. Nadat je akkoord bent gegaan met de servicevoorwaarden, klik op Volgende.

6. Maak een factureringsaccount voor het Google Maps Platform. Een factureringsaccount is vereist in het nieuwe Google Maps Platform. Raadpleeg de documentatie over prijzen en facturering van het Google Maps Platform voor meer informatie.

7. Nadat je het Google Maps Platform hebt ingeschakeld, kopieer je je nieuwe Google Maps API-sleutel naar je klembord.

Je Google Maps API-sleutel toevoegen aan je thema

Je kunt je Google Maps API-sleutel toevoegen aan je thema.

Stappen:

Als er een keer een fout optreedt in de communicatie met de API's van het Google Maps Platform, wordt de kaart vervangen door de achtergrondafbeelding of -kleur die je hebt opgegeven in de themabewerker.

API-toegang beperken tot alleen je winkel

Google Maps Platform vraagt je om de toegang tot je API te beperken. Je API-sleutel is een unieke ID voor je kaart die voorkomt dat anderen je API-sleutel gebruiken door de toegang hiertoe te beperken tot alleen je domeinen.

Stappen:

1. Ga naar de pagina met Google API-referenties.

2. Selecteer je project in het menu.

3. Kies de API-sleutel die je hebt gegenereerd om te gaan bewerken.

4. Klik onder Toepassingsbeperkingen op HTTP-verwijzingen (websites) en voer een domein in dat is gekoppeld aan je winkel, inclusief je .myshopify.com-domein. Als je bijvoorbeeld een aangepast domein hebt, voer https://myCustomDomain.com/* en https://shop1.myshopify.com/* in.

5. Klik op Opslaan.

Alternatieven voor het gebruik van het Google Maps Platform

Als je een kaart op je website wilt weergeven, maar geen gebruik wilt maken van de services van het Google Maps Platform, kun je een ingesloten kaart op je pagina plaatsen.

Ingesloten kaarten gebruiken een HTML-<iframe> die je op elke pagina- of startpaginasectie met een tekst met opmaak-invoerveld kunt gebruiken.